FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Zeno Bundea și două episoade cu năbădăi petrecute alături de Marius Șumudică: „Nu vreau să trag, mă omoară ăștia din galerie dacă ratez + cum îl păcălea pe Mircea Lucescu

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2019 12:08

Zeno Bundea, 41 ani, fost jucător la Rapid, FC Național sau Craiova, a rememorat într-un interviu acordat Gazetei câteva momente semnificative ale unei cariere din care n-au lipsit sarea și piperul.   

Printre acestea, Zeno Bundea a povestit episiodul când, din postura de jucător al Rapidului, a pierdut finala Cupei din 1999 în fața Stelei. Vezi mai jos două povești savuroase, ambele cu Marius Șumudică în prim-plan. 

- Zeno, ai o Cupă ratată în 1999, cu un penalty irosit chiar de tine la departajare! 
- Am fost al patrulea executant, iar Pancu al doilea. Noi am ratat, iar trofeul l-a luat Steaua. La finalul celor 120 de minute, Lucescu anunțase alți jucători pentru seria de penaltyuri, dar o parte dintre cei experimentați au refuzat să tragă. S-au dat loviți "greii"! A căzut beleaua pe mine, pe Pancu și pe Iencsi dintre tineri, plus Șumudică. Șumi se cam codea și el: "Nea Mircea, eu nu vreau să trag, că mă omoară ăștia din galerie dacă ratez!". Dar a bătut și a marcat, finalmente.

-  Șumi era o figură în grup, nu? 
- Sarea și piperul vestiarului! Mereu pozitiv și zâmbăreț. Și "plângea" mereu dacă nu-l băga Lucescu! La ședințele tehnice, nea Mircea avea un mic dosar cu pregătirea partidei, plus echipa de start, peste care punea o coală albă, să n-o vedem noi înainte s-o anunțe. Dar Șumi, mai pe blat, trăgea cu ochiul sub foaie, iar dacă se vedea printre titulari intra în transă, serios, concentrat. Dacă vedea că e rezervă, o dădea direct pe poante, relaxat. Un tip cu o charismă formidabilă!

Vezi și: 

INTERVIU EXCLUSIV Zeno Bundea: „L-am criticat pe Pițurcă în vestiar și mi-am luat adio de la națională” + Cum a încercat George Copos să-i păcălească pe nemți la transferul său

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
122vlad
122vlad  •  05 Septembrie 2019, 13:19

azi joaca nationala si voi regurgitati interviuri vechi, ce penibili

Vezi toate comentariile (1)
Comentează