FOTBAL  »  Superliga  »  ITALIA / AS ROMA - INTER 1-4

Executie

Articol de GSP - Publicat luni, 01 octombrie 2007 00:00

Cu un jucator in plus mai bine de o ora, campioana Italiei a umilit simbata liderul, chiar pe "Olimpico", si a preluat sefia. Inter a pus lucrurile la punct in duelul infinit cu AS Roma. A cistigat al saptelea episod din ultimele 13 luni si reincepe sa semene cu plutonul de executie din sezonul trecut. Ba mai mult, si-a umilit rivala si s-a razbunat pentru corectia din turul finalei Cupei si esecul din Supercupa. Ce criza? Ce absente? Ce Mourinho? Trupa lui Roberto Mancini a batut cu 4-1 si e acum lider.

"Nerazzurrii" au inceput prudent, doar cu Ibrahimovici in fata. Cu 5 mijlocasi, fara Chivu si vreun fundas de rezerva. Roma a dominat, insa nu a putut sa si muste, pentru ca Julio Cesar a salvat superb la sutul lui Mancini. Treptat, Inter si-a sufocat adversarul, al carui capitan, Totti, a jucat mai mult cu gindul la revansa cu Manchester Utd din Liga. I-a fost de ajuns un cadou si a lovit la prima ocazie. Ibrahimovici a reusit al saptelea gol al sezonului si atunci s-a rupt filmul.

La 1-0 si cu om in plus, fostul lider a avut de doi bani speranta. Maxwell i-a intors cadoul lui Totti si Perrotta n-a stat pe ginduri. Numai ca Inter a reactionat ca o fiara ranita. La propriu. Pentru ca Ibra si Dacourt, accidentati, au cerut schimbare. Iar Mancini a mutat genial, cu doi atacanti: Crespo si Cruz. Cei doi argentinieni au punctat imediat si Cordoba a inchis balul: 4-1.

Oh, Giuly!
Momentul psihologic s-a consumat in minutul 29, la 0-0. Totti a batut neglijent un corner, Maxwell a interceptat si a pornit pe contraatac. Defensiva Romei s-a repliat inexplicabil de lent si brazilianul a ales una dintre cele 3 variante de continuare, servindu-l pe Cesar. Ajuns singur cu Doni, argentinianul a sutat pe coltul lung, insa goalkeeperul roman a scos cu piciorul. Doar pina la Ibrahimovici, care a reluat cu capul spre plasa. Din fata liniei portii a sarit piticul Giuly, cu ai sai 164 cm, si a respins ingenuu cu mina! Eliminare si penalty transformat tot de Zlatan.

Livorno - Fiorentina 0-3
O.K. si fara Mutu
Fiorentina nu e dependenta de Mutu. Parerea venerabilului Cesare Maldini s-a tradus in fapte simbata, in derbyul toscan cistigat la Livorno dupa 36 de ani de Viola (3-0). Chiar daca golgeterul roman a fost odihnit, trupa lui Cesarte Prandelli nu a suferit deloc. Chiar inlocuitorul "Briliantului" a inclinat balanta. Aflat la debut, argentinianul Osvaldo a reusit o "doppietta" (45 si 67), din pasele conationalului Santana, care apoi a si inchis tabela (69). E drept, gazdele au ramas in 10, Loviso fiind eliminat (63), iar in final eterna rezerva Vieri a tintit bara transversala.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează