FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO // CORESPONDENŢĂ DIN SAN PEDRO DE ALCANTARA

Există explozie, urmează reglajul » Ce promite Dinamo în retur şi cum a reuşit să impresioneze în meciul cu Lech Poznan, scor 3-1

Dinamoviştii s-au felicitat după victoria cu Lech Poznan.
Dinamoviştii s-au felicitat după victoria cu Lech Poznan.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 februarie 2013 20:30

Apărarea improvizată a "cîinilor", fără convocaţii la loturile naţionale, Luchin, Grigore şi Nica, a creat singura alertă în primul meci adevărat al anului pentru Dinamo. Curtean pare marele cîştig iar jocul se anunţă solid şi eficient.

Indiferent cît ar conta rezultatele din "amicale", un lucru e cert pentru dinamovişti: Ţălnar a schimbat lucrurile în bine, iar melanjul experienţă-prospeţime conturează o echipă surprinzătoare. "Cîini" dezvoltă impetuos, pe alocuri, impresionează fizic, iar comunicarea pe teren şi cu banca se anunţă un avantaj important în retur.

Defensivă
Ezitările lui Naumovski din a doua repriză cu polonezii par să tranşeze problema titularizării în favoarea lui Bălgrădean. De aici încolo, "Ţînţarul" are clar nevoie de oamenii convocaţi la loturi. Linia Rus-Scutaru-Dandea-Muşat a fost fragilă, s-a precipitat şi a faultat mult. Deşi dublajul constructiv există, "lateralii" aleargă nonstop, doar Dandea ameninţă posturile lui Luchin şi Grigore. Muşat are nevoie de calm şi echilibru în duelurile directe.

Puncte slabe: imprudenţele lui Scutaru, ezitările lui Muşat
Puncte forte: calmul lui Dandea, dublajul

Mijloc
E zona unde Dinamo a tranşat meciul cu Lech şi care potenţează dinamica echipei. Munteanu rămîne esenţial din toate punctele de vedere, Strătilă îl domină prin viteză şi calitatea centrărilor pe Filip. Curtean a regăsit linia eficientă dintre dribling şi altruism, singura carenţă venind de la închidere, acolo unde Boubacar e prea avîntat în duelurile directe. Mijlocaşii comunică permanent şi reglează derapajele în toate compartimentele.

Punct slabe: inconstanţa lui Boubacar şi Ba
Puncte forte: Curtean, Munteanu, Strătilă

Atac
Ofensiva lui Dinamo a punctat prin execuţia lui Axente, dar de remarcat e schimbarea de atitudine: dincolo de erorile de sincronizare ale cuplului Cristea-Axente, vîrfurile au acoperit util terenul, au făcut presing aproape perfect şi dovedesc inspiraţie la plasament în zona careului.

Ţălnar e în permanent dialog cu atacanţii: cere diversitate în execuţii şi în dinamica lor comună, provocîndu-i să surprindă. Cu Alexe în lot, atacul lui Dinamo se anunţă periculos, Andrei Cristea fiind singurul care l-a dezamăgit pe alocuri pe Ţălnar, prin lipsa de reacţie.

Puncte slabe: nesincronizări Cristea-Axente, individualism
Puncte forte: presing eficient şi inspiraţie în execuţii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
fangigi
fangigi  •  06 Februarie 2013, 21:44
Postat de spartandinamovist pe 06 Februarie 2013, 11:14

cel mai slab punct la dinamo e CATALIN MUNTEANU care inoata pe teren ,e ineficient si subrezeste miklocul, ne trebuie un inchizator de meserie cu experienta ,atunci putem sa speram la locul 3 ,cu musat rus scutaru si catalin la mijloc sintem descoperiti , DANDEA mi-a placut e exact si pare ca nu il afecteaza trecerea la alta echipa asta inseamna maturitate e peste grifore scutaru,CATALIN MUNTEANU trebuie sa se lase sau sa mearga la o echipa fara pretentii .. actionarii fac mereu treaba pe jumate ,acum xu un efort poate sa aduca 2 juvatori ,un fundas stinga. un inchizator si suporterii o sa aprecieze ,daca nu,nesimtitu de badea o sa fie criticat sufera echipa,spectatorii lipsa

sa-l ia si pe Danciulescu cand pleaca!

fangigi
fangigi  •  06 Februarie 2013, 21:41
Postat de reddogsv pe 06 Februarie 2013, 10:11

E doar un meci fratilor si deja v-ati umflat in pene! Stati mai calmi, parca vad ca o umpleti de sange ca in fiecare an! Sa vedem si meciul urmator!

bine zis, cu o floare nu se face primavara!

vasy86le
vasy86le  •  06 Februarie 2013, 16:09

Luchin e cel mai bun fundas din tara, e un baiat linistit, ascultator, talentat, tot respectul meu pt el,matei la fel, un jucator exceptional, inteligent cu pofta de joc, Nica la fel, un jucator de perspectiva, sunt sigur ca v-a ajunge mare fotbalist, la fel ca Radu Stefan. Sper ca Dinamo sa joace din ce in ce mai bine, si la final, cand se trage linie, sa fim unde e locul, pe podium, nu ma refer la locul 1, pentru ca e foarte greu locul 1, dar locurile 2-3 sunt accesibile. Caine pana la moarte, si dincolo de ea.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează