FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV Explicații pentru valul de accidentări de la FCSB: „Ghinion e când își rupe un jucător, nu acum! Problema e mai profundă”

FCSB s-a întors în timp, are din nou o listă lărgită de jucători accidentați, așa cum s-a întâmplat la începutul sezonului. Narcis Răducan a acceptat să vorbească și să ofere unele explicații
FCSB s-a întors în timp, are din nou o listă lărgită de jucători accidentați, așa cum s-a întâmplat la începutul sezonului. Narcis Răducan a acceptat să vorbească și să ofere unele explicații

Articol de - Publicat duminica, 21 iunie 2020 12:58 / Actualizat duminica, 21 iunie 2020 13:05

FCSB s-a întors în timp, are din nou o listă lărgită de jucători accidentați, așa cum s-a întâmplat la începutul sezonului. Narcis Răducan a acceptat să vorbească și să ofere unele explicații pentru situația din momentul de față de la vicecampioana României

Infirmeria e din nou plină la FCSB, iar Bogdan Vintilă are din ce în ce mai puțini jucători la dispoziție de la un meci la altul. Practic FCSB se întoarce în timp, la începutul campionatului, atunci când echipa ajunsese în subsolul Ligii 1. A fost un moment când patronul echipei aducea jucători la foc automat pentru a avea la dispoziție și altceva decât jucători tineri, din propria academiei.

Deja-vu la FCSB

Narcis Răducan, adus la acea vreme în regim de urgență după ce Mihai Stoica și-a anunțat plecarea, a reușit să conecteze lucrurile. FCSB a legat atunci o serie de rezultate favorabile, iar jucătorii și-au revenit treptat și au putut fi folosiți. Acum, fostul director de la FCSB, a încercat, din exterior, să găsească o explicație la cele întâmplate.

VIDEO  Narcis Răducan: „ Când sunt multe accidentări e ceva mai profund”

- Domnule Răducan, FCSB are din nou mari probleme de lot, pare că s-au întors problemele din momentul în care dumneavoastră ați fost adus la echipă. Ce se întâmplă?
- Este o întrebare la care am mai răspuns acum aproape un an. E dificil să dai un răspuns fără să știi ce este în interior. Sunt mulți factori atunci când pui un diagnostic pe această situație. Mai ales că sunt cam aceiași oameni. Mi-e foarte greu. E simplu să zic că nu-i bun doctorul, preparatorul, că Vintilă a uitat meseria. Nu, e o muncă în echipă ceea ce ține de gestionarea medicală a jucătorilor și strategia de antrenament. Adică din viața echipei. În condițiile astea orice segment care nu e conectat așa cum trebuie dă rateuri. Aici se adaugă sigur și pandemia. Într-adevăr, la FCSB sunt probleme, dar sunt și în alte părți. E adevărat că la FCSB sunt mai pronunțate. Echipa fiind și mai mediatizată ies în evidență.

- Vă întreb altfel, cum ați gestionat atunci situația, când erați la echipă?
- Da, ceea ce spun nu înseamnă că lipsește în acest moment pentru că sunt oameni cu experiență acolo. Ce am făcut eu acolo fac cam la orice echipă la care am prerogativele de a gestiona partea asta, extra-fotbalistică. Mă repet, e o muncă în echipă, în care trebuie conectate toate departamentele: sportiv și medical. În aceste condiții e mai ușor de gestionat o problemă. De exemplu: apare o problemă ușoară, doctorul atenționează antrenorul, antrenorul discută cu staff-ul tehnic, îi face jucătorului respectiv un program separat. Cred totuși că lucrurile astea s-au făcut pentru că există deja o experiență. Sunt probleme care s-au întâmplat și acum câteva luni, atunci s-au rezolvat. Tind să cred că problemele astea au venit și pe fondul acestei pandemii.

- Poate fi vorba și despre ghinion?
- Nu știu dacă e ghinion. Pentru că ghinionul nu este când sunt foarte mulți. Ghinionul e când sunt unul sau doi, când își rupe cineva piciorul. Atunci e ghinion! Când sunt multe accidentări e ceva mai profund. Nu e simplu să dai un verdict din exterior. Niciodată nu se asemănă o problemă cu alta.

"Mari diferențe față de ce era înainte de pandemie nu sunt în jocul echipelor. N-aș putea spune că lipsa suporterilor ne afectează foarte tare. Sigur, ceva diferențe sunt, în ceea ce privește ritmul de joc, poate numărul accidentărilor. Cu excepțiile de rigoare, unde poate au funcționat mai bine unele lucruri, adică gestionarea perioadei de izolare"
Narcis Răducan, fost director sportiv la FCSB

"Până la urmă e și normal, dacă s-au respectat întocmai recomandările și restricțiile impuse de autorități, era clar că vor fi imperfecțiuni din punct de vedere fizic. Nu-i ușor să antrenezi grupuri de câte 3 sau 4"
Narcis Răducan, fost director sportiv la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB:

Propunere inedită de fundaș pentru FCSB de la un patron din Liga 1: „Gigi, e liber! Ți-l dau mâine”

Scandalul de la FCSB cu Duckadam i-a enervat și pe rivali: „Îmi venea să intru în TV când am vazut ce-i face Becali în direct! Cum să-l umilești așa?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
4250473494978301
Constantin Chifan  •  21 Iunie 2020, 19:48

Nu stiti de la ce? NESERIOZITATEA. Nici nu au inceput sa joace si s-au rupt. Asta e de la stat, cat au fost in pauza in loc sa faca zilnic antrenament au lancezit cu consola de la PlayStation pe o canapea, le-a placut dragostea. E atitudine de judeteana, ne antrenam doar miercuri, hai la o bere dupa, si ei mai vor si performanta, viseaza transfer la City, Barcelona, Real, Liverpool. Daca erau seriosi si faceau antrenament chiar si in conditii de lockdown zilnic, nu se rupeau dupa doua meciuri.

valiza.epo
valiza.epo  •  21 Iunie 2020, 14:30

Lipsa de pregatire!!! Asa ajungi daca pregatirea de baza consta din rugaciuni stand in genunchi la biserica!!! S-au bazat pe efortul arbitrilor de casa, dar si aia se tm acum, cand vad ca vine Apocalipsa dupa Gigi!!!

johnwick_chapter3
johnwick_chapter3  •  21 Iunie 2020, 13:31

Narcis, un domn

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close