FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

EXCLUSIV Explicații în lupta pentru putere la Gaz Metan: „Nu o facem noaptea, ca hoții!”

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 16:58 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 17:21

Adunarea Generală Extraordinară a clubului Gaz Metan Mediaș a decis în urmă cu 48 de ore numirea lui Cristi Pustai ca președinte al grupării, cea mai importantă decizie a ședinței. Hotărârea a fost contestată de Valentin Iordănescu, vărul lui Edward și nepotul lui Anghel Iordănescu, cel care a sprijinit gruparea în rezolvarea procesului de insolvență.

Teodor Luca, membru în Comitetul Director și susținător important al lui Cristi Pustai în fruntea clubului, a explicat pentru Gazeta Sporturilor de ce îl susține pe omul care a dus Gaz Metan în cupele europene, din postura de antrenor. 

Lupta pentru putere la Gaz Metan: „Nu o facem noaptea, ca hoții!”

„Faptul că un care a luptat de partea ta ca să ieși din insolvență, dar nu recunoaște meritele altui om și apoi întoarce armele contra aceluia, contra clubului, mi se pare neloial. O trădare. În loc să lucrezi pentru sezonul viitor, tu creezi destabilizare?! 

Nu poți să susții un om... Bine, nu știu cine-l susține! Nu pricep cum a ajuns Alin Valentin Iordănescu să creadă că poate fi președintele unui club de Liga 1. Ca și în orice alt domeniu, mai întâi, trebuie să-ți faci ucenicia în sport. Să fii măcar la un club de liga a doua, a treia. 

Poate că nu făcut fotbal, dar dacă ai fi avut un master sportiv sau ai definitivat niște cursuri în managementul sportiv. Poate le are și nu știu eu. Dar dacă le avea, bănuia că nu rămânea la un club în insolvență, mergea la unul cu pretenții de cupele europene. De aceea m-am opus eu, ca fost membru în Comitetul Creditorilor, ca om care a pierdut mulți ani în procesul de insolvență și care a pierdut toți banii pe care-i avea de luat de la Gaz Metan. 

De aceea am contestat o decizie a unui Comitet Director convocat de Alin Valentin Iordănescu în noaptea dinspre 13 spre 14 iulie, când el știa bine că a fost convocată o Adunare la club în care s-a propus ca domnul Cristi Pustai să fie președintele Mediașului.

Meritele lui Ioan Mărginean sunt incontestabile pentru ieșirea din insolvență, dar e de lăudat că a înțeles să facă pasul înapoi și să-l susțină pe Pustai, care cunoaște, are expertiză de pedagog, de manager. Pustai este recomandat pentru această funcție. Mărginean a înțeles că astfel stinge orice urmă de scandal la Mediaș. Da, eu am susținut numirea lui Cristi Pustai. Majoritatea a fost de acord cu numirea lui Pustai încă de luni. Dar se stabilise ca votul să fie deschis până miercuri, am stabilit să fie totul corect și legal. De exemplu, ca să-și exprime opțiunea și Alin Valentin Iordănescu. Probabil, știind toate astea, probabil, a mai convocat o nouă adunare ca să creeze haos, altfel nu-mi explic. Iordănescu știa de convocatorul ședinței de miercuri. Avem martori în acest sens.

Pentru ședința pe care a făcut-o el pe 14 iulie nu mi-a trimis niciun convocator. Am primit un mesaj în miezul nopții că ar fi o ședință, de pe un număr necunoscut. Păi, ce facem, noaptea, ca hoții?! Am auzit o parte a celor din oraș spunând că trebuie să fii medieșean ca să conduci clubul. Atunci e clar: Pustai e medieșean, e cel mai bun!

Noi am făcut contestație și-am depus-o la Judecătoria Mediaș pentru a fi declarată nulă ședința aceea a lor, inclusiv suspendarea efectelor acelei adunări. Avem termen pe 20 iulie, ora 14:00, luni. Deocamdată, din acea cauză, totul e în aer! În loc să construim ceva pentru Gaz Metan. Pe data de 15 iulie a fost Adunarea Generală Extraordinară a clubului, forul suprem, eu chiar nu fac parte din ea: s-au numit alți membri în Comitetul Director, iar decizia a fost înregistrată la Judecătoria Mediaș. Să vedem ce va fi. Domnii Iordănescu, Deian nu mai fac parte, domnul Costea și-a depus demisia.

Eu n-am nimic de câștigat, am pierdut mereu. Dreptatea trebuie să se facă. Am văzut multe lucruri strâmbe în lumea asta, dar nu văd cum își poate da girul cineva pentru un Comitet Director ilegal convocat. Automat, orice hotărâre a acestui comitet este ilegală. Bine, nu pricep cum unii oamenii pot să-și dea votul sub semnătură pentru Pustai, apoi a doua zi să-și dea votul pentru Alin Valentin Iordănescu... Trebuie să deblocăm situația, fiindcă ai meci, trebuie să-ți semneze cineva, trebuie să dai banii la jucători”, a declarat Luca.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ce echipă trimite FCSB în duelul cu CFR Cluj? Toni Petrea, mesaj interpretabil: „Vrem să pregătim finala Cupei”

Oficialul FRF, Aurel Țicleanu, și o judecătoare condamnată recent pentru luare de mită, acuzați de înșelăciune de un fost voleibalist: “M-au lăsat fără munca mea de o viață”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  17 Iulie 2020, 18:37

daca nu e Pustai, e Iosif Biro sau Eugen Parvulescu, astia de ce nu ar putea fi o solutie?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează