FOTBAL  »  Superliga  »  SUPORTERI

Fanii din România nu mai au răbdare » Scrisoare către Guvern: „Vă adresăm următoarea rugăminte”

Fanii din România își doresc să revină pe stadioane în cat mai scurt timp posibil. În acest sens, s-au unit și au adresat o cerere Guvernului României.
Fanii din România își doresc să revină pe stadioane în cat mai scurt timp posibil. În acest sens, s-au unit și au adresat o cerere Guvernului României.

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 august 2020 19:44 / Actualizat vineri, 28 august 2020 20:16

Fanii din România își doresc să revină pe stadioane în cat mai scurt timp posibil. În acest sens, s-au unit și au adresat o cerere Guvernului României.

Suporterii au oferit și patru argumente pentru care cred că revenirea, măcar parțială, a fanilor în tribune n-ar trebui să fie o problemă, chiar dacă România continuă să aibă aproape zilnic peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus: 

  • Meciurile de fotbal se desfășoară în aer liber, pe stadion, iar distanțarea se poate respecta ușor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;
  • Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranță, respectând câteva condiții generale acestor vremuri: purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât și ieșirea să se producă treptat, nu în aglomerație;
  • UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl știam cu toții;
  • În țări precum Franța, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistență în tribune, în vreme ce Spania și Germania se pregătesc de această revenire.

Fanii din România, uniți de o singură dorință: vor din nou pe stadioane

Fanii din România nu mai au răbdare » Scrisoare către Guvern: „Vă adresăm următoarea rugăminte”

VIDEO Ionuț Stroe, despre prezența spectatorilor pe stadioane: „Depindem de cifrele pandemiei”

„Nu m-aș hazarda să ofer o dată anume. Ce pot să spun e că avem un algoritm pe baza căruia ne dorim desfășurarea competiției cu spectatori. Ce pot să asigur e că suntem extrem de preocupați de acest subiect. Golul din tribune e resimțit în egală măsură și de noi, dar și de sportivi. Depindem întru totul de cifrele pandemiei. Dacă ele vor descrește, putem avansa acest scenariu. Avem prefigurat în momentul de față un mod în care să definim pentru toți organziatorii de competiții cum s-ar desfășura aceste meciuri cu spectatori. Va fi ceva progresiv, va fi un control observațional, un triaj epidemiologic, va fi vorba și de măsurararea temperaturii. 

Acest mod va fi unul bazat pe rezervare prealabilă. Practic, toate locurile care vor fi oferite publicului larg vor fi rezervate printr-un sistem electronic. Stadioanele vor fi mapate din punct de vedere digital pentru a observa distanțarea fizică. Vom fi atenți la modul în care se va face accesul oamenilor, dar și la modul în care aceștia vor părăsi stadionul. Tot ce ne trebuie sunt niște cifre micuțe. Eu sper să se întâmple chiar anul acesta de ce nu? 

Sunt anumite țări care au oferit câtva meciuri cu spectatori, dar să vedem dacă avem ceva de învățat din experiența acestor state. Pe de altă parte, au existat și exemple negative. Unii n-au laut foarte în serios acest lucru, mă refer la acel meci al lui Liverpool care, oficial, a provocat 47 de decese. Foarte multe meciuri au generet infectări și decese și, cu siguranță, vrem să protejăm siguranța publică”, a declarat ministrul tineretului și sportului la GSP Live în urmă cu 4 zile.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Regula U21 a devenit o glumă » Moment penibil la Gaz Metan - FC Argeș: două schimbări în primul minut!

Cosmin Contra vrea un jucător de la CFR Cluj » Pentru ce campion negociază Dinamo

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
fibra
fibra  •  29 August 2020, 08:36

Ar putea sa-i lase deoarece pe orice stadion 500-1000 care merg deobicei la un meci se pot distanta lejer.

bridges
bridges  •  29 August 2020, 00:45

Dacă în UCL, EL, în marile campionate din Europa se pot desfășura meciurile fară spectatori și ies partide mai spectaculoase ca înainte eu cred că soluția asta e cea mai bună. Da, pe Anfield se simte lipsa spectatorilor, poate și pe alte stadioane civilizate dar la noi în niciun caz, suntem sătui de grupările astea de bătăuși mioritici care ne populează stadioanele. Când nu era pandemie mergeau câteva sute, i-a apucat acum pe toți iubirea de echipă, să auzim toate înjurăturile pământului la tv, toate refrenele alea soldățești, îngrozitoare, nici să cante nu-s în stare, îngână niște consoane lungi, le e lene să pregătească un imn, ca în Anglia sau Germania. Stați băi acasă, lăsăți oamenii să vadă liniștiți meciurile la tv, nu vă mai dați atâta importanță!

ang3ldev1l2
ang3ldev1l2  •  28 August 2020, 21:53
Postat de gazistu pe 28 August 2020, 21:12

clar ca vrem pe stadioane.... toata lumea stie ca COVIDUL asta e o gluma...si o miscare economica...nimic mai mult.... HAI GAZU, HAI BAIETII _________________________________ COMMANDO MEDIENSIS (LUPII NEGRI) - MEDAS

Ce miscare economica e aia in care fiecare tara isi distruge economia ? Sa nu-mi spui ca fac bani din vanzarea mastilor, ca mor de ras. Fac un efort si zic sa-ti explic si tie, cam cum stau lucrurile la ora actuala. Cu virusul asta, e destul de grav, dar mai grav a fost cu oamenii care, PANICATI au dat navala in magazine si au rupt norma si tot cu panica in san, au inceput sa faca lucrui necugetate, iar atunci, smecherii care conduc cu adevarat lumea, au balansat clururile, lansand zvonul ca "virusul e o gluma, blablabla, ect" si uite asa, tu si cu altii, mergeti frumos la munca, va doare la patina ca de, virusul e fake, si cu totii traim bine si fericiti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Daca nici dupa scenariul asta nu pricepi, cat de usor va manipuleaza astia...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează