FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CSU CRAIOVA 2-1

VIDEO + FOTO Farul, victorie de lider cu CSU Craiova » Hagi revine pe primul loc în SuperLigă și se califică matematic în play-off! Clasamentul ACUM

Farul - CSU Craiova 2-1 FOTO: facebook.com/farulconstanta +25   FOTO
Farul - CSU Craiova 2-1 FOTO: facebook.com/farulconstanta

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 21:58 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 22:14

Farul a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 2-1, în ultimul meci al rundei cu numărul 24 din SuperLiga României, și s-a calificat matematic în play-off (în condițiile în care Hermannstadt a pierdut 9 puncte după ce a fost penalizată de FRF, dar a apelat la TAS și așteaptă verdictul).

La fel ca în partida tur, din Bănie, elevii lui Hagi au început perfect. Atunci, Vlad Morar deschide scorul în minutul. Astăzi, Adrian Mazilu (17 ani), o nouă descoperire a „Regelui”, a fructificat în minutul 6 o pasă genială venită de la Louis Munteanu.

Valeriu Iftime surprinde! Motivul pentru care nu-și dorește ca FC Botoșani să intre în play-off: „Acolo sunt banii”
FC BOTOȘANI - PETROLUL 5-0
Valeriu Iftime surprinde! Motivul pentru care nu-și dorește ca FC Botoșani să intre în play-off: „Acolo sunt banii”

Constănțenii au rămas sus, iar după ceva mai bine de o oră de joc au profitat de momentul de rătăcire al lui Arlauskis. Portarul lituanian i-a pus piedică lui Mihai Popescu, iar Larie a transformat penalty-ul și a făcut 2-0. 

VIDEO CU FAZA. Giedrius Arlauskis, gafă halucinantă în Farul - CS Universitatea Craiova

Eugen Neagoe a efectuat trei schimbări la pauză și a echilibrat partida. Golul care a reaprins speranțele oltenilor a purtat semnătura lui Dan Nistor, un șut de la 16 metri, lângă bară.

Fără Grameni și Tudor Băluță, înlocuiți în partea secundă, Farul a cedat mijlocul terenului și a fost supusă unei presiuni importante în secvențele finale. A rezistat și încheie etapa cu numărul 24 pe primul loc în SuperLigă. CS Universitatea ratează șansa de a rămâne aproape de pluton fruntaș, 41 de puncte în acest moment.

Pe Eugen Neagoe îl așteaptă încă un test complicat. Sâmbătă, de la ora 20:00, primește vizita campioanei CFR Cluj.

FOTO: facebook.com/UCVOficial
Captură Orange Sport
Captură Orange Sport
Captură Orange Sport
Captură Orange Sport
+21 FOTO

Clasamentul actualizat din SuperLiga României

FINAL » Farul - Universitatea Craiova 2-1

Momente emoționante înainte de Farul - CS Universitatea Craiova 

  • Jucătorii celor două formații au ieșit de la vestiare cu tricouri speciale în memoria victimelor îngrozitorului cutremur din Turcia: „Suntem alături de poporul turc”
  • Gică Hagi a primit un tricou de joc al Craiovei, inscripționat cu „Hagi 10”, din partea căpitanului Andrei Ivan. „Regele” a fost vizibil emoționat de moment
  • Lovitura de start a fost dată de Ion Constantinescu (73 de ani), fostul jucător, antrenor și conducător al Farului.
Captură Orange Sport
Captură Orange Sport
Captură Orange Sport
Captură Orange Sport
Captură Orange Sport
+21 FOTO

Farul - Universitatea Craiova, echipe de start: 

Farul: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - Artean, T. Băluță, Grameni - Ad. Mazilu, L. Munteanu, V. Morar 
Rezerve: Buzbuchi - Baravykas, D.Grosu, Grobry, Casap, Sali, Mateus Santos, L. Banu, I. Cojocaru 
Antrenor: Gheorghe Hagi 

CS Universitatea Craiova: Arlauskis - Martic, V. Găman, Erico Da Silva, Vătăjelu - Al. Crețu, Screciu, Nistor - Ișfan, Rivaldinho, A. Ivan 
Rezerve: D. Lazar - Ndong, Zajkov, Mateiu, Sala, Roguljic, Cîmpanu, Koljic, Markovic 
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: „Academia Gheorghe Hagi” (Ovidiu)
Arbitru: Andrei Chivulete; A1: Sebastian Gheorghe; A2: Andrei Constantinescu; VAR: Cătălin Popa; AVAR: Romică Bîrdeș

Mai multe știri din SuperLigă:

„Se vorbește prea puțin despre el” » Pe cine a remarcat fostul campion al României după derby-ul cu FCSB

Șefii lui CFR Cluj, despre eșecul cu FCSB: „Nu suntem deloc îngrijorați”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (183)
Alin78xz
Alin78xz  •  08 Februarie 2023, 18:26

Băi fraților și eu am jucat fotbal și am și arbitrat dar așa ceva e rușinos . ăsta dacă e acuzat de favorizarea echipei opuse mi arbitrează când o ieși la pensie,și atunci că se plictisește.Jalnic arbitru

Alin78xz
Alin78xz  •  08 Februarie 2023, 18:21

Băi nene suntem ultima specie care jucam fotbal,și suntem arbitrați de niște nemernici.si eu am fost arbitru și jucător de fotbal ,portar,dar așa ceva e de cartea recordurilor în materie de prostie.Cum sa dai penalti la acea fază când portarul schimba direcția de mers pentru a degaja dar dacă nu a avut cui sa îi paseze face faultat?Având mingea în brațe??? Păi cum să mai prindem noi un meci de josnică calitate cu un așa arbitraj de ***,și cu jucători care își imaginează că pot câștiga un meci dacă ajunge mingea din greseala in camera war,din cauza unei tentative de arbitru

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

k.uba
k.uba  •  07 Februarie 2023, 12:17
Postat de fanu2 pe 07 Februarie 2023, 00:21

Intr-un fel si mie imi plac multe din caté spune. Dar sunt destule pe care le-ar putea face mai bine si nu stiu de ce nu le face pentru ca nu pare deloc redus. Pot sa inteleg ca nu prea ai bani sa investesti dar nu pot sa inteleg cum poti sa accepti si sa sprijini atata indolenta pe teren. Nu ca ar trebui sa castigam fiecare meci dar cand ii vezi efectiv ca-i doare in cot, numai fitile si aéré.. bun, nu sunt patron de echipa de fotbal sau vreun mare manager dar sa vad din astia gen Markovic , Ivan sau Nistor la mine la munca zau ça le-as da bani doar daca mi-ar cadeau din buzunare pe jos. Ca nu stii e acceptabil, ca te plimbi ca o primadona pe teren dar te crezi mare star pentru caté o margica ouata ici-colo cu unii mai amarati mi se pare greu de acceptat. Ma gandesc ça are si el ochi sa vada si ar putea lua alte masuri sau sa impuna, macar la cei nou veniti sau cei de la juniori alt tip de contracte.

Mogosenii *** :))))nu mai sunt resturi de prajituri la cofetarie? La munca ba *** Mogosoaia voastra este doar o clona si emblema partidului!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (183)
Comentează