FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Apariție surpriză la conferința Farului » Discurs în fața lui Gică Hagi: „Vă mulțumesc, dragi eroi!”

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 13:24 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 16:11

Elena Frîncu (69 de ani), vicecampioană mondială cu echipa de handbal feminin a României, a fost una dintre aparițiile-surpriză de la conferința ce a anunțat astăzi fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța.

În anul 1973, constănțeanca Elena Frîncu devenea vicecampioană mondială alături de echipa de handbal feminin a României. Peste ani, ea a continuat să fie o figură importantă în peisajul public al sportului din județ, ea ocupând în trecut funcția de director al DJST Constanța. 

Elena Frîncu și-a făcut apariția la conferința de astăzi și le-a transmis un mesaj lui Gică Hagi și celorlalți oameni care au preluat frâiele Farului.

Elena Frîncu, discurs emoționant: „Mulțumesc acestor eroi ai vremurilor noastre”

„Mă numesc Elena Frîncu și sunt parte din voi, toți cei prezenți aici. Sunt emoționată pentru lecția pe care Gică Hagi ne-a dat-o astăzi. Lecție de convingere, credință și curaj a acestor fii ai ținutului dobrogean, ținut de excepție dintre Dunăre și Mare. 

Vă mulțumesc, domnule președinte Mihai Lupu! Vă mulțumesc, domnule primar Chițac! Vă mulțumesc, dragi eroi, că ați venit, deși de pe alte mealaguri, la Constanța! Mulțumesc acestor eroi ai vremurilor mele! Am ajuns vicecampioană mondială mâncând de la fotbal, ajutând și antrenându-mă în fotbal. O spun din emoție și din convingere: dacă ai fotbal într-un județ, ai stare de bine în ținutul în care te-ai născut. 

Spunea Ciprian Marica faptul că suntem trecători. Da, suntem trecători! Le spun tinerilor «fariști» că au moștenire grea de apărat și dacă vreți să lucrați și să ajungeți Gică Hagi, trebuie să respectați norme, reguli și principii pe care eu le respect. Mă plec în fața ta, Gică Hagi”, a spus Elena Frîncu. 

(...)Te-au trimis la o vârstă fragedă la Sportul Studențesc pentru că au văzut în tine un om, un mare sportiv și cu o inimă care nu te va ține lângă București, acolo unde ai toate porțile deschise, ci te vei întoarce la Malul Mării, aproape de cartierul Coiciu, cartierul pe ale cărui ulițe am alergat, am crescut și am învățat ce este respectul - Elena Frîncu, discurs către Gică Hagi

Viitorul și Farul Constanța au fuzionat: Gică Hagi va fi antrenor (foto: Cristi Preda/GSP)
Viitorul și Farul Constanța au fuzionat: Gică Hagi va fi antrenor (foto: Cristi Preda/GSP)
Viitorul și Farul Constanța au fuzionat: Gică Hagi va fi antrenor (foto: Cristi Preda/GSP)
Viitorul și Farul Constanța au fuzionat: Gică Hagi va fi antrenor (foto: Cristi Preda/GSP)
Viitorul și Farul Constanța au fuzionat: Gică Hagi va fi antrenor (foto: Cristi Preda/GSP)
+13 FOTO

VIDEO Conferința care a anunțat fuziunea Farul - Viitorul

Citește și alte știri despre Farul Constanța: 

Viitorul și Farul Constanța fuzionează! Toate detaliile sunt AICI!

Primarul din Constanța oferă noutăți despre stadionul pe care va evolua Farul: „Voi face lobby puternic”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
stefan..
stefan..  •  21 Iunie 2021, 16:46

Tot respectul pentru cariera de jucator a lui Hagi, dar prezentul sau este legat de statutul de "rege" blatist al fotbalului românesc.

elgabri
elgabri  •  21 Iunie 2021, 14:16

Trei mari Eroi ai neamului unul cu Prosopul altul de la Puscarie iar ultimul de Omenie !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează