FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Primarul din Constanța oferă noutăți despre stadionul pe care va evolua Farul: „Voi face lobby puternic”

Vergil Chițac, alături de Gică Hagi // foto: captură YouTube
Vergil Chițac, alături de Gică Hagi // foto: captură YouTube

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 12:35 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 13:13

Vergil Chițac (58 de ani), primarul municipiului Constanța, a oferit detalii despre proiectul noului stadion din oraș, pe care Farul Constanța, clubul care a luat viață din fuziunea Viitorului și Farului, va evolua. 

Astăzi, într-o conferință de presă de mare amploare, fuziunea dintre Farul și Viitorul a fost anunțată. Noua echipă, Farul Constanța, are planuri mari, susținute de autoritățile locale. Mihai Lupu, președintele CJ din Constanța, și Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, și-au declarat sprijinul pentru buna-funcționare a proiectului.

Vergil Chițac, primar Constanța, asigură sprijin pentru Farul: „Vom reconstrui stadionul”

„Primăria este angajată întru totul, precum și eu, personal. Vom reconstrui stadionul, acum suntem la studiul de fezabilitate, se va finaliza în două luni apoi vom merge la CNI să facă proiectul și licitația. Sunt convins că vom găsi și acolo înțelegere, mă angajez într-o puternică acțiune de lobby în sensul ăsta. 

Vom găsi și vom explora și alte modalități prin care primăria să fie implicată în funcționarea clubului. Ca primar, vă promit că voi face tot ceea ce ține de mine ca echipa Farul să joace cât mai curând pe noul stadion și să își atingă nivelul de ambiție pe care și l-a propus”, a declarat Chițac.

Stadionul nou se construiește în zona unde este stadionul vechi, puțin deplasat în spate, spre Ion Rațiu. Sigur că se va demola, de altfel în momentul în care va fi atribuit contractul, noi, ca primărie, avem sarcina de a demola stadionul. 

Stadionul a fost preconizat inițial pentru 15.000 de locuri, așa am primit prefezabilitatea. Acum vorbim ca stadionul să aibă 18.000 de locuri, după ce am discutat cu domnii Hagi și Marica pe tema asta”, a completat primarul. 

Vom inaugura cel mai probabil în toamnă sau cel mai târziu în anul viitor noi investiții realizate de către Academie. La Ovidiu, fiind un oraș relativ mic, rămâne Academia. 

- George Scupra, primar Ovidiu

Toate declarațiile de la conferința de presă pot fi citite AICI

Mai multe știri din Liga 1:

Gigi Becali, avertizat: „Dacă îl interesează doar banii va pierde foarte mulți suporteri, echipă va fi o una oarecare”

Anas Tahiri, primele declarații ca jucător al CFR-ului » Cum se descrie, ce obiectiv are + mesajul pentru fanii campioanei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
daniord
daniord  •  21 Iunie 2021, 17:05
Postat de aurelian pe 21 Iunie 2021, 14:59

E bine cum se fura an romania ? Le faceti pe bani populației și stadion nou la o firmă privată?

Te-ai trezit vorbind ?

aurelian
aurelian  •  21 Iunie 2021, 14:59

E bine cum se fura an romania ? Le faceti pe bani populației și stadion nou la o firmă privată?

daniord
daniord  •  21 Iunie 2021, 14:11

Este mult prea mica capacitatea viitorului stadion din constanta. Trebuie gandit pentru viitor.s faci n stadin nou la capacitatea vechiuluieste mare greseala si ireparabila! Minim 28 si nu 18. Daca mai gandeste cineva.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează