FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FC BOTOȘANI

Farul - FC Botoșani 2-0 » Elevii lui Gică Hagi se califică în play-off

În tur, Farul s-a impus cu 2-0 la Botoșani / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc
În tur, Farul s-a impus cu 2-0 la Botoșani / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2022 16:55 / Actualizat joi, 03 martie 2022 20:10

Farul se impune cu scorul 2-0 în fața celor de la FC Botoșani și se califică matematic în play-off.

Farul și Botoșani s-au întâlnit la Ovidiu cu biletele pentru play-off pe masă, iar partida de la malul mării a început cu un moment de reculgere pentru victimele accidentului aviatic de miercuri seara. 

Pap, înger și demon pentru Botoșani

Jefte Betancor (10) a semnat prima ocazie a gazdelor, dar Pap a fost la post și a menținut echilibrul pe tabelă. Același Pap și-a îngropat însă echipa cinci minute mai târziu, când i-a permis lui Nedelcu să deschidă scorul. Acesta a urmărit mingea și l-a învins pe goalkeeper-ul moldovenilor cu o lovitură de cap. 

Botoșani a replicat la capătul primei jumătăți de oră, dar Dawa a luat la țință bara. Jefte (31) a amenințat din nou buturile lui Pap, la fel cum a făcut-o și Omoh (34) cu piciorul stâng, dar portarul vizitatorilor nu a avut emoții. 

Betancor a obținut o lovitură de pedeapsă în minutul 38 după un fault în careu al lui Dawa, dar nu a reușit să o materializeze în gol, ratând de la punctul cu var, Pap menținând vii speranțele echipei sale. 

La pauză elevii lui Gică Hagi au intrat în avantaj minim, scor 1-0. 

Botoșani, periculoasă în repriza a doua

Prima mare ocazie a actului secund a fost semnată de Tîrcoveanu (46), care i-a dat emoții lui Aioani. La poarta cealaltă, Jefte a încercat să dubleze avantajul formației sale, dar mingea a trecut peste transversală. Tot Jefte (52) a fost cel care a amenințat din nou buturile lui Pap, iar de partea cealaltă Mihai Roman II (60) a ratat ocazia de a restabili egalitatea la Ovidiu. 

Botoșănenii au devenit tot mai periculoși odată cu trecerea timpului, iar Dawa (76) a lovit pentru a doua oară transversala. Tot trupa lui Hagi a dat lovitura finală, De Nooijer (90+1) marcând în prelungiri golul calificării în play-off.

 În ultima rundă a sezonului regulat, Farul se va deplasa în Bănie pentru partida cu CSU Craiova, în timp ce Botoșani va primi pe teren propriu vizita celor de la FC Argeș.

Cum arată clasamentul după Farul - Botoșani 2-0

Farul - FC Botoșani 2-0

Farul - FC Botoșani, echipe de start:

FARUL: Aioani - Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer - Artean, Nedelcu, Grameni - Jefte Betancor, Ad. Petre, Omoh
REZERVE: Brănescu, Boboc, D. Sîrbu, Radaslavescu, Purece, Pitu, Moldoveanu, E. Sali, Buta
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

FC BOTOȘANI: Ed. Pap - Haruț, Dawa, Șeroni, Dragu - Ed. Florescu, E. Papa - Braun, D. Croitoru, Fili - M. Roman
REZERVE: M. Contra, Patache, Tîrcoveanu, Lupeta, Dican, Mailat, Mateus Santos, Țigănașu, Tisdell
ANTRENOR: Marius Croitoru

Arbitru: Sebastian Colțescu / A1: Daniel Mitruți / A2: Laszlo Imre-Bucsi Stadion: Complex Sportiv Academia „Gheorghe Hagi”

VIDEO Gică Hagi, declarații înainte de Farul - FC Botoșani

Venim după un meci foarte bun la București și sperăm că vom fi pregătiți foarte bine pentru această partidă, importantă, decisivă. Trebuie să luăm cele trei puncte. Întâlnim un adversar la fel de puternic. FC Botoșani iese la joc, are o mentalitate foarte bună, cu un antrenor tânăr, talentat și ambițios, care promovează un fotbal foarte bun. 

Cum a fost în tur la ei, la fel văd meciul și la noi, o partidă deschisă, cu ambele echipe căutând victoria. Va fi un meci interesant. Cu o victorie ne atingem un obiectiv care era al vestiarului la începutul anului. Sperăm să vină această victorie, pentru că merităm. Jucăm un fotbal bun și am convingerea că vom face o nouă partidă reușită.

- Gică Hagi, antrenor Farul Constanța

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Gică Popescu, răspuns virulent după acuzațiile grave ale lui Vlădoiu: „Sunt revoltat! O lipsă crasă de respect, facem plângere!”

Ce a făcut Marius Croitoru, când a auzit că Becali îl vrea la FCSB: „A venit să semnăm de urgență. E mai al dracului decât Edi Iordănescu!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
miki123
miki123  •  04 Martie 2022, 07:42
Postat de Muzzi Ciprian pe 04 Martie 2022, 00:13

:) imi imaginez ca nu te intereseaza, dar e pindu, nu pintu! si ala e numele formatiei, nu al aluia care canta! :D

Mulțumesc pt rectificare! Chiar îmi place cum cântă! Nu îmi place de gică hagi când este fals!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  04 Martie 2022, 00:13
Postat de miki123 pe 03 Martie 2022, 19:39

Frați Români, acest fc.faru este un tăvălug, precum Bayern Munchen, un fel de armata a 4.a din u.r.s.s., n-are mamă, n-are tată!?! A umilit pe finu jiji și acum distruge sluga finului!!! Tot disrespectul pt singurul rege in viață pe teritoriul României!!! Circ și bătaie de joc! Să vină formația lui pintu machedonu!!!

:) imi imaginez ca nu te intereseaza, dar e pindu, nu pintu! si ala e numele formatiei, nu al aluia care canta! :D

5015242571831618
Antonio Anghel  •  03 Martie 2022, 22:43

Am castigat de 2 ori cu Botosani am batut craiova fcsb voluntari ,pe cfr si fcsb am dominat trei sferturi de meci ce tot aveti de comentat? Sunteti frustrati ca FARUL joaca cel mai frumus fotbal . HAI FARUL

Vezi toate comentariile (50)
Comentează