FOTBAL  »  Superliga  »  JUNIORI

Farul NU este echipa cu cele mai mari investiții în juniori din Superligă! 3 echipe o depășesc: un nume e surpriză

Gică Hagi la Farul, foto: Imago
Gică Hagi la Farul, foto: Imago

Articol de , - Publicat vineri, 07 aprilie 2023 18:08 / Actualizat vineri, 07 aprilie 2023 18:41

Farul lui Gică Hagi a făcut un adevărat brand din faptul că investește și promovează tineri jucători. Totuși, echipa de la malul Mării Negre este depășită de 3 nume din Superligă. Unul e surpriză: Sepsi Sfântu-Gheorghe. 

Cum toate echipele care participă în play-off și play-out au aplicat pentru obținerea licenței de Europa, FRF le-a obligat să-și dezvăluie până pe 4 aprilie, la miezul nopții, rapoartele contabile ale anului 2022. Iar GSP a analizat și investițiile în juniori. 

Gigi Becali a amenințat că va diminua drastic bugetul Centrului de copii și juniori, dar a renunțat la idee și în 2022 a trecut de pragul 1,5 milioane de euro cheltuieli. În ciuda faptului că a mărit considerabil suma alocată sectorului juvenil, CFR rămâne departe de clubul lui Becali și, de fapt, e pe ultimul loc în topul echipelor din play-off. 

Cum arată clasamentul de investiții la juniori: 

CLUBCHELTUIELI JUNIORI
FCSB1,54 milioane de euro
CSU Craiova1,2
Sepsi1,2
Farul1,1
Rapid1,1
CFR0,8

650 de mii de euroa cheltuit UTA cu Centrul de copii și juniori, cea mai mare sumă investită de o echipă din play-out

Ei suferă după ce Dinamo a „topit” datorii de 5 milioane de euro! 9 jucători pierd 1,5 milioane de euro
Dinamo
Ei suferă după ce Dinamo a „topit” datorii de 5 milioane de euro! 9 jucători pierd 1,5 milioane de euro

Câți bani încasează anual din bilete fiecare club din Superliga

Anul 2022 a fost un an în care toate meciurile s-au disputat cu tribunele populate, în urma pandemiei de Covid-19. Iar afluența spectatorilor a fost mare. La acest capitol, de departe, cel mai bine stă FCSB, care a atras venituri, din biletele la meciuri, care au trecut de două milioane de euro.

FCSB a realizat o rețetă bună mai ales de pe urma meciurilor europene. Chiar dacă și CFR a fost în grupele europene, clujenii au strâns o sumă de 4 ori mai mică decât FCSB. Rapid e al doilea club în această ierarhie, în vreme ce pe ultimele locuri sunt Farul și Sepsi, aproape egale cu încasările bifate de CFR. Vezi aici clasamentul. 

Citește și alte știri din Superliga:

Gică Hagi explică unde se va face diferența în Farul - Craiova: „Contează foarte mult «tic-tacul», nu «tiki-taka»”

EXCLUSIV Pleacă Nicolae Dică de la Mioveni? „E greu de crezut că rămâne”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
Moshu
Moshu  •  07 Aprilie 2023, 19:28

Un alt pseudoarticol care o pune pe zecesebe pe primul loc...la cheltuieli! Dar la rezultatul cheltuielilor...unde sunt juniorii lui sepsi si ai lui jj ? N-am auzit nici macar sa joace-n liga lu'girleanu,pe cind ai lui Hagi se mai si vind prin strainatate !Concluzia ? Zecesebe iarasi "lucreaza fara rost" si la capitolul juniori ! Eficienta ....sub zero !

carol_k
carol_k  •  07 Aprilie 2023, 19:23

Doar ca Hagi ii invata fotbal cum numai el stie, asta nu se masoara in bani.

rav410wrc
rav410wrc  •  07 Aprilie 2023, 19:08

Cel mai serios club din play-out, cu cea mai mare audienta si cu cea mai serioasa academie, dintre echipele care se lupta pt ramanerea in prima liga, este UTA !! Sa speram ca si liga sau federatia vor observa acest lucru si vor trimite niste arbitrii, care sa-si vada de treaba lor, pt care sunt platiti si NU de fecundarea echipei care joaca FOTBAL !? ;)))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează