FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA 1-0

FAZA ETAPEI CFR Cluj, aproape KO » Momentul care l-a uluit pe Dan Petrescu

Articol de - Publicat marti, 21 septembrie 2021 18:05 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 14:59

Universitatea Craiova a realizat faza etapei #9 în meciul cu CFR Cluj, pierdut de alb-albaștri la limită, 0-1 în Gruia. La fel ca alte situații de a marca, ocazia a fost risipită de Andrei Ivan, abonat la ratări.

Toate rezultatele rundei #9 din Liga 1

Acțunea se desfășoară între minutele 22:42 și 23:17. CSU Craiova reușește cu toți cei 10 jucători de câmp implicați 15 pase consecutive, dintre care 7 - deci aproape jumătate! - dintr-o atingere. 

CFR avea 1-0, grație golului semnat de Andrei Burcă în minutul 20, și formase deja o baricadă caracteristică lui Dan Petrescu, campioana fiind așezată in corpore în primii 40 de metri.

Faza etapei #9 » CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-0, minutul 23

Bancu repune de la margine pentru Lyes Houri. Cum Deac și Cristi Manea blochează ca la carte flancul stâng al atacului craiovean, francezul decide să decongestioneze acțiunea în centru și îl angajează pe Mateiu. 

CFR Cluj, aproape KO » Momentul care l-a uluit pe Dan Petrescu

Mijlocașul oaspeților verticalizează la Koljic, încolțit de adversari. Acțiunea va curge în dreapta. Gustavo, primind de la bosniac, continuă pentru Vlădoiu. În încercarea de a grăbi acțiunea, brazilianul pasează incomod, în spatele fundașului lateral.

CFR Cluj, aproape KO » Momentul care l-a uluit pe Dan Petrescu

Urmează o posesie lentă, adormită a formației lui Reghecampf, care plimbă mingea între fundași. Tot răul spre bine însă. 

Când Universitatea Craiova coboară atacul pozițional în zona stoperilor, CFR aduce 4 jucători în terenul advers. Culio, la 38 de ani, e artizanul pressingului ardelean. Între timp, spațiile devin mai mari în defensiva „feroviarilor”.

CFR Cluj, aproape KO » Momentul care l-a uluit pe Dan Petrescu

Declicul decisiv pornește din stângul lui Dan Nistor. Pasă printre Bordeianu și Păun, la Houri. Francezul, înconjurat de toți oamenii de la mijlocul Clujului, se întoarce cu fața la poartă și îl lasă pe Andrei Ivan singur cu portarul.

CFR Cluj, aproape KO » Momentul care l-a uluit pe Dan Petrescu

Bouhenna, fundașul CFR-ului de lângă Ivan, e depășit complet, surprins și de plecarea promptă a „nouarului” oltean în profunzime.

CFR Cluj, aproape KO » Momentul care l-a uluit pe Dan Petrescu

Faza putea avea un deznodământ fericit pentru CS Universitatea dacă Andrei Ivan nu s-ar fi pierdut în fața lui Bălgrădean. Când atacantul ajunge la întâlnirea cu mingea, avea timp și spațiu suficient să dribleze. Era circa 1 metru între el și „Pufi”.

Cu toatea astea, alege cea mai proastă variantă: împinge, practic, balonul la goalkeeper. „Pasă” de indirectă, dacă cei doi nu purtau tricouri diferite.

CFR Cluj, aproape KO » Momentul care l-a uluit pe Dan Petrescu

496 de pasea reușit CSU Craiova pe terenul campioanei, CFR mai puțin de jumătate din acest număr: 232

Anticipam ca CFR să facă un pressing avansat, dar la un moment dat nu a mai reușit să-l susțină. Mi-a plăcut foarte mult jocul lui Houri, a dat niște pase extraordinare. De asemenea, foarte activ și Andrei Ivan. Mi-a plăcut foarte mult cum a cerut mingea în profunzime, deși a ratat câteva situații bune
Ilie Dumitrescu, la pauză

Universitatea Craiova are șansa revanșei joi, când o întâlnește în Bănie pe CFR Cluj („16”-imile Cupei României).

Alte episoade din rubrica „FAZA ETAPEI”:

Rapid, dezmembrată! » Adversarele să ia notițe: cum anihilezi un bloc defensiv

Au trimis-o pe Dinamo la baraj! Cum a lichidat FC Argeș apărarea „câinilor”

Atacul perfect, distrus de arbitraj: „Frustrarea e mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ciollo
ciollo  •  21 Septembrie 2021, 20:54

*** denatureaza realitatea incat cel care nu a vazut meciul crede ca CFR-ul a fost vai mama ei iar craiolguta este urmasa braziliei lui Pele. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

varicocel
varicocel  •  21 Septembrie 2021, 20:34

Jeaba dacă nu-s eficienți. Când o lălăi, te tot poți lăuda că ai posesie. CFR a alergat fără minge în cel mai eficient mod! Și asta e cam greu de realizat. Vorba lui Hagi : "Ai, n-ai mingea, tragi la poartă!"

cj1960i
cj1960i  •  21 Septembrie 2021, 18:48

Opaa... R.R. nu mai scrie(copiaza) statistici, dar... titlurile sunt la fel de veninoase.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează