FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - CHINDIA

VIDEO + FOTO Mihai Teja, start perfect la Botoșani » Moldovenii au învins Chindia după un meci cu 5 goluri și 2 eliminări

FC Botoșani s-a impus în prima etapă împotriva Chindiei Târgoviște, scor 3-2. +10   FOTO
FC Botoșani s-a impus în prima etapă împotriva Chindiei Târgoviște, scor 3-2.

Articol de - Publicat luni, 18 iulie 2022 20:23 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 20:28

FC Botoșani s-a impus în prima etapă a Ligii 1, 3-2 cu Chindia, la capătul unui meci extrem de spectaculos.

Botoșani și Chindia au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din această primă etapă. Partida a început abrupt, cu faultul lui Celea în careu asupra lui Sekou din minutul 2. Mailat a executat penalty-ul și a deschis scorul pentru Botoșani, primul gol din mandatul lui Mihai Teja. 

Avantajul moldovenilor nu a durat mult, oaspeții egalând în minutul 13. Neguț a recuperat mingea din picioarele lui Șeroni, i-a pasat lui Șerban, iar mijlocașul Chindiei a șutat puternic de la marginea careului, fără șanse pentru Pap. Jocul a continuat să fie unul deschis, iar Botoșani a reușit să puncteze din nou. 

Eduard Florescu (33) s-a înălțat de lângă Celea și a marcat din centrarea perfectă a lui Mateus. Târgoviștenii au acuzat șocul golului primit și au mai încasat încă o lovitură 2 minute mai târziu. Lansat excelent în adâncime, Mailat l-a driblat pe Căbuz și a marcat în poarta goală, majorând avantajul la 3-1. 

Botoșani, victorie spectaculoasă cu Chindia

Elevii lui Adrian Mihalcea nu au cedat însă și au revenit în meci în debutul părții secunde, când fostul dinamovist Mihaiu a marcat cu un voleu spectaculos în vinclu. Aflați în căutarea egalării, oaspeții au rămas în inferioritate numerică după ce Căpușă (61) a fost eliminat în urma unui fault în postură de ultim apărător. 

Avantajul numeric al Botoșaniului a durat doar 7 minute, Mateus fiind și el eliminat pentru cumulul de „galbene”. Niciuna dintre echipe nu a mai reușit să înscrie și meciul s-a terminat cu victoria celor de la Botoșani, scor 3-2.

+6 FOTO

FC Botoșani - Chindia Târgoviște 3-2

Au marcat: Mailat 3 (pen), 31 Florescu 29 / A. Șerban 13, Mihaiu 48

FC Botoșani - Chindia, echipe de start

FC Botoșani: 1. Ed. Pap - 19. Patache, 6. Dican, 32. Șeroni, 30. Țigănașu - 27. Ed. Florescu, 18. Perianu, 10. Târcoveanu - 16. Malat, 17. Camara, 9. Mateus
Rezerve: Ureche, Sno, Moescu, Petkovski, Obedeanu, Dragu, Shahaf, Tisdell, Grubac
Antrenor: Mihai Teja

Chindia: 33. Căbuz - 98. Căpușă, 6. Celea, 25. Boldor, 80. Dumitrașcu - 8. Dulca, 5. Vorobjovas - 17. Șerban, 17. Chamed, 59. Popdaiuc - 10. Neguț
Rezerve:  D. Moldovan, Jipa, Atanase, C. Dinu, Mihaiu, Riza, Cherchez, Passaglia, Ioniță
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Municipal, Botoșani 
Arbitru: Horațiu Feșnic / Asistenți: Alexandru Cerei, Mihai Marica 
Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs / Arbitru AVAR: Marius Marchidanu

FC Botoșani - Chindia Târgoviște, în prima etapă din Liga 1

FC Botoșani pornește la drum cu un nou antrenor, Mihai Teja, dar obiectivul a rămas neschimbat: accederea în play-off. 

Este primul meci, venim după o perioadă de pregătire, după o perioadă în care s-au mai schimbat mulți jucători. Mai avem nevoie de câțiva jucători ca să completăm lotul dar una peste alta eu sunt mulțumit, băieții s-au pregătit foarte bine în Austria și sper să arătăm asta în primul meci cu Chindia. Un meci destul de greu, întâlnim o echipă care și ea a suferit schimbări pe banca tehnică și cred că au mai adus și câțiva jucători. S-a schimbat un pic și lotul.

- Mihai Teja, antrenor FC Botoșani

Și Chindia are un tehnician nou. Adrian Mihalcea l-a înlocuit pe Emil Săndoi, dar aici pretențiile sunt altele. Târgoviștenii vor să evite retrogradarea.

Va fi unmeci dificil, așa este orice început de campionat. Perioada de pregătire a fost scurtă. Știm la ce să ne așteptăm, vom încerca să ne ridicăm la un anumit nivel competitiv și să scoatem un rezultat pozitiv. Ne-am pregătit foarte bine, mă bucur că nu avem accidentări. Mi-ar plăcea să continuăm seria pozitivă pe care Chindia o are la Botoșani.

- Adrian Mihalcea, antrenor Chindia

Citește și alte știri din Liga 1:

Gigi Becali n-a iertat pe nimeni! Dă doi jucători afară: „Săracul, n-are nicio treabă cu fotbalul” » Distruge și vedetele: „Bă, disperatule!”

EXCLUSIV „FCSB nu ia titlul nici anul ăsta” » Dragomir a ironizat transferul lui Becali: „Cu stângul nu dă deloc, cu dreptul dă prost!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
Draconian
Draconian  •  18 Iulie 2022, 20:31

Stimati jurnalisti daca voi sunteti de acord ca ala a fost penalty in minutul 2 inseamna ca ceva nu e in regula, in orice tara arbitrul ar fi dat cartonas galben pentru simulare atacantului de la Botosani, targovisteanul era la un metru de el... oricum Chindia s-a prezentat bine, a avut ocazii clare, joaca rapid, ofensiv, cu totul altfel de cum juca cind era Sandoi.

lapusneanul
lapusneanul  •  18 Iulie 2022, 20:09
Postat de balotelli pe 18 Iulie 2022, 19:06

Pariori târgovișteni... Umiliți de moldoveni :).

stai lin, au jucat gg+3...

balotelli
balotelli  •  18 Iulie 2022, 19:06

Pariori târgovișteni... Umiliți de moldoveni :).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează