FOTBAL  »  Superliga  »  NUMIRE

Antrenor nou anunțat în SuperLigă » Când va avea loc prezentarea oficială

FC Botoșani are un antrenor nou +10   FOTO
FC Botoșani are un antrenor nou

Articol de , - Publicat joi, 31 august 2023 18:33 / Actualizat joi, 31 august 2023 19:17

Este oficial: Dan Alexa (43 de ani) este noul antrenor principal de la FC Botoșani. Prezentarea „Chirurgului” în noua poziție va avea loc vineri.

Rămasă fără antrenor principal după despărțirea de Marius Croitoru, cel care nu putea îndeplini pe deplin acea funcție din moment ce nu are licența aferentă, FC Botoșani i-a găsit succesor lui Croitoru.

5 detalii de ultimă oră înainte de Rapid - Dinamo: permutările lui Burcă, numerele norocoase ale lui Gregorio și câți „câini” vor fi la derby
DINAMO
5 detalii de ultimă oră înainte de Rapid - Dinamo: permutările lui Burcă, numerele norocoase ale lui Gregorio și câți „câini” vor fi la derby

Oficial: Dan Alexa este noul antrenor de la FC Botoșani

Antrenor nou anunțat în SuperLigă » Când va avea loc prezentarea oficială
Dan Alexa // foto: Facebook @ FC Brasov Official

Este vorba despre Dan Alexa, ultima dată antrenor la FC Brașov, plecat de pe banca galben-negrilor după ce aceștia nu au primit licența pentru noul sezon de Liga 2 și au căzut astfel în „C”.

Moldovenii au confirmat astăzi instalarea lui Alexa, care va fi prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă. Evenimentul este programat la ora 11:00 și va servi și ca o prefață a partidei de luni cu Hermannstadt, prima pentru moldoveni cu Alexa la cârmă.

Alexa a ținut primul antrenament la FC Botoșani

Dan Alexa a avut astăzi prima întâlnire cu noii săi elevi. Fostul mijlocaș a ținut o ședință pe teren, apoi s-a trecut la antrenamentul propriu-zis.

+6 FOTO

Alexa va colabora la Botoșani cu Ștefan Grigorie, care i-a fost „secund” și la FC Brașov, dar și cu Andrei Patache, care va rămâne în staff, tot pe poziția de antrenor secund.

Alexa a fost întâmpinat la primul lui antrenament la Botoșani de câțiva fani.

Valeriu Iftime: „L-am ales pe Dan Alexa pentru că are mână forte”

Finanțatorul de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, a explicat într-o intervenție televizată de ce s-a orientat către Alexa. Iftime dorise inițial să-l angajeze pe Nicolae Dică, dar fostul A1 de la FCSB și FCU Craiova a refuzat propunerea la sugestia „secunzilor” săi.

„Am vorbit cu Dan de câteva ori. Mă gândeam la un antrenor care are mână forte. Am mulți jucători străini, câțiva au jucat la cluburi importante, numai că pentru a-ți pune în valoare competențele, trebuie să muncești mult. Când te muncește un om, când ți se pare că antrenorul e sever cu tine, iei atitudine în vestiar.

Mi se pare că Dan e un tip «drăcos» în primul rând, care poate impune reguli și are alt tip de personalitate.

În situația în care sunt eu, fără rigoare deosebită nu putem avea performanțe. Am fost la câteva antrenamente și nu eram comod cu felul în care se striga la jucători să joace, să fie atenți, dar am constantat după multă vreme că doar așa au rezistat.

Cred că Dan are puterea asta. Îl aștept cu tot dragul, fac tot ce pot ca el să se acomodeze la Botoșani. Am nevoie de rezultate, sunt într-o stare de supărare și de neîncredere totală”, a precizat Iftime.

FC Botoșani a început campionatul cu Marius Croitoru antrenor și a înregistrat un start slab. Moldovenii ocupă penultimul loc în clasament după 7 etape, acumulând numai 3 puncte - zero victorii, 3 remize, 4 eșecuri, golaveraj 5-10.

Mai multe știri de actualitate: 

Kosovo ne atacă la București cu două vedete din Superligă » Lotul anunțat pentru meciul cu România

Furie la UEFA! Nu vor fi meciuri de peste 100 de minute în cupele europene: „E nebunie, e absurd, e tragedie” » Un nume mare din fotbal a protestat

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
DMA87
DMA87  •  31 August 2023, 21:26

Felicitări pentru alegere! Cu siguranță, bag mâna în foc că Dana Lexa nu va prinde sfârșitul campionatului pe banca Botoșani ului. El e bun pentru liga 2, pentru promovat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează