FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO 4-0

FC Botoșani - Dinamo 4-0. VIDEO + FOTO „Câinii”, demoLAȚI în Moldova » „Rebelul” Keyta a revenit în stil mare! Clasamentul ACUM

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în etapa cu numărul 18 din Liga 1. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și Look Sport+. +16   FOTO
FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în etapa cu numărul 18 din Liga 1. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și Look Sport+.

Articol de , - Publicat duminica, 24 ianuarie 2021 21:00 / Actualizat duminica, 24 ianuarie 2021 22:00

FC Botoșani a obținut cea mai clară victorie din istoria meciurilor directe cu Dinamo, scor 4-0. 

Pentru dinamoviști cele 90 de minute în care echipa joacă păreau să fie cele mai liniștite din ultima vreme. Singurele momente când par să uite de investitori preupuși, datorii, griji, Cortaceri sau Șerdeni. Păreau. Pentru că primele 5 minute au fost un carusel de nervi, trăiri și emoții. 

FC Botoșani - Dinamo, cu cel mai rapid gol al sezonului

În 56 de secunde, Botoșaniul a înscris prin Keyta, în 3 minute a trecut de alte 3 ori pe lângă gol. Iar în 5 minute Eșanu a șters cu radiera porecla de "noul Lobonț", cu o serie nefericită de gafe mari. "Câinii" nici nu se așezaseră bine în teren când Eșanu a scăpat mingea ca pe săpun, iar revenitul Keyta și-a trecut în cont a 10-a reușită a sezonului și totodată cea mai rapidă din actuala stagiune. 

100 de secunde mai târziu a făcut pe "stoperul", a fost driblat simplu de Mawas, a cărui centrare a lovit transversala. Nu-i tot, imediat Florescu a trimis un șut de la 20 de metri, puțin alături. Iar dinamoviștii pot fi mulțumiți că era doar 1-0. Haosul din apărarea câinilor a continuat, iar până la jumătatea reprizei Keyta s-a mai distrat o dată cu fundașii lui Gane. Atacantul care părea cedat în Turcia l-a servit pe Ongenda, care a înscris cu o execuție ce amintește că s-a antrenat lângă Ibrahimovici , Verratti, Pastore sau Thiago Silva. 

+12 FOTO

Dinamo, K.O până-n pauză 

De parcă n-ar fi fost suficient pentru suporterul dinamovist, chinul a continuat.  Ehmann s-a "remarcat" și el spre final de repriză: fault la Roman, penalty și încă un gol pentru Keyta. Hankic a avut totuși și el puțin de muncă pentru a-și păstra poarta neatinsă: reflex excelent la șutul lui Sorescu, noroc la bara lui Gueye cu capul, apoit tot atacantul s-a făcut de râs și a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție excelentă. Pauză! Și când te uiți la scor îți dai seama că mult lăudata academie nu produce certitudini peste noapte: Eșanu, Ehmann, Crețu și Borcea nu par, cel puțin deocamdată, soluții demne de trecutul și istoria lui Dinamo. 

Botoșani - Dinamo, avalanșă de ratări

După o asemenea repriză probabil că Valeriu Iftime, bossul de la Botoșani, nu-și mai poate dori decât un gol de la atât de iubitul Al Mawas. De dragul marketingului și dorinței de a revoluționa piața de tricouri cu Botoșani în Siria. N-a făcut-o "sirianul minune", ci fundașul "de aur", Denis Haruț. Internaționalul care a fost cu un pas și jumătate în curtea FCSB-ului n-a făcut decât să împingă în plasă o minge deviată nefericit de Gueye. 4-0. 

I se putea îndeplini și mult râvnita dorință a lui Iftime, numai că Mawas s-a sufocat și a irosit o uriașă șansă de a sparge gheața. Apoi Chindriș a lovit transversala cu o lovitură de cap, în timp ce Toutouh s-a făcut de râs și a trimis peste poarta goală, cu latul, din apropiere. Caz în care Dinamo poate fi mulțumită că a fost doar 4-0, într-un meci cu mai mult de 10 ocazii mari, ce ușor putea avea scor de hochei. 

Și de luni Dinamo revine la deja vechile probleme, vechile promisiuni și scandaluri interne. Numai că, ușor, se conturează scenariul cel mai negru, reufuzat categoric de fanii din DDB, atât de implicați financiar și sufletește. Pe Dinamo o despart 4 puncte de ultimul loc și câteva milioane de euro de liniștea de altădată. Căci viitorul e neclar, mai cețos și întunecat ca niciodată.

Clasament Liga 1: 

FC Botoșani - Dinamo 4-0

FC Botoșani - Dinamo, echipe de start:

FC Botoșani: Hankic - Patache, Haruț, Șeroni, Țigănașu - Ed. Florescu,  J. Rodriguez, Ongenda - Al. Caia, Mawas, H. Keyta 
Rezerve: Ed. Pap - A. Chindriș, Plămadă, Toutouh, M. Roman I, Tîrcoveanu, Ashkovski 
Antrenor: Marius Croitoru

  • Hamidou Keyta, golgeterul lui FC Botoșani, cu 9 goluri, a fost reprimit în lot, după ce a fugit din cantonament, în urmă cu două etape.
  • Papa s-a accidentat la încălzire. În locul său a intrat Eduard Florescu

Dinamo: Eșanu - D. Sorescu, Bejan, Ehmann, A. Radu - G. Crețu, Al. Răuță, V. Achim, Fabbrini - Magaye Gueye, Borcea
Rezerve: Al. Mitrovic - Puljic, Cl. Stan, I. Șerban, Bani, Mihaiu, R. Moldoveanu, C. Măgureanu 
Antrenor: Ionel Gane

  • Noua achiziție Andrei Blejdea s-a accidentat la încălzire și a fost înlocuit în echipa de start cu Borcea. Fotbalistul pe care Gane voia să mizeze din primul minut în atac e suspect de întindere sau de ruptură musculară, din primele informații. 

Stadion: Municipal, Botoșani 
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu, Valentin Avram / Rezervă: Bogdan Dumitrache

Citește și alte știri despre FC Botoșani - Dinamo: 

Pablo Cortacero s-a săturat de atacurile lui Jerry Gane: „M-a deranjat!” + discuții decisive cu Anton, Fabbrini și Camara

Paul Anton nu a făcut deplasarea la Botoșani: „Este o problemă mai veche”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (578)
jony1973
jony1973  •  25 Ianuarie 2021, 11:30

Eu nu l-as mai folosi pe Achim. Mijlocul este fragil cu el.

mosvasile
mosvasile  •  25 Ianuarie 2021, 11:19

Au lipsit Anton la inchidere si pivotul Nemec in atac,care ajuta si mijlocul(spre deosebire de indolentul Magaye Guey)!Cat despre Grigore,nu e sigur ca el ar fi jucat in locul lui Ehman sau Bejan!Si ar fi fost util si polonezul Janusz Gol,in locul melcului de Anton!Iar faptul ca mijlocul lui Dinamo a fost lipsit de Anton,de Gol si de Nemec a facut ca apararea sa fie foarte nesigura!Cred ca Gane ar fi fost mai inspirat in privinta apararii daca incepea meciul cu Moldoveanu pe partea lui Sorescu si eventual sa-l fi schimbat la pauza!Dar asa cum au jucat....mai bine nu se prezentau!

catalynn
catalynn  •  25 Ianuarie 2021, 11:15
Postat de horace71 pe 25 Ianuarie 2021, 10:08

Cătalynn, pentru început vreau să ne spui câteva cuvinte despre tine la modul general.Dacă èsti un om credincios,ce reprezintă familia pentru tine,gradul tău de educație profesională,adică nu meseria pe care o ai,mă interesează dacă ai 10 clase,liceu absolvit sau poate că ai făcut facultate,poate chiar un master.Apoi vreau să-mi spui care crezi că sunt primele tale trei calitați care te reprezinta și ce trăsătură de comportament ar trebui s-o îmbunătățești.Ca proiecție mă interesează să-mi spui ce te vezi făcând peste 5 ani în activitatea ta profesională și personală.Pentru început este suficent apoi vom.dezvolta un program personalizat.Aștept cu mare interes raspusurile tale.Cu stimă,Horace

Mă Horica, Roja a aflat din interminabilele noastre discuții, multe pe articole “moarte” (adică unde nu mai intra nimeni fiind deja căzute de pe pagina principala), suficiente detalii ca sa înțeleagă de ce regulile pt populime la care te referi tu nu se aplica celor din grupul meu de prieteni (in marea lor majoritate oameni cu care am copilărit). Asta e, m-am (ne-am) născut sub o stea norocoasa! :-)))) Avem vreun merit!? Doar acela ca am știut sa folosim si dezvoltam relațiile și averile părinților. Clișeele din întrebările tale îmi stârneau rasul la 20 de ani, acum sunt de-a dreptul plictisitoare și fără absolut niciun rost ... Acum pe bune, știu ca ești fcsbist, dar tu chiar te aștepti sa îti si răspundă cineva pe forum la ele!? :-)))) întrebarea e desigur una retorica ... :-))))

Vezi toate comentariile (578)
Comentează