FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCSB 0-0

VIDEO+FOTO FC Botoșani - FCSB 0-0 » Șumudică doarme liniștit! Vicecampioana se încurcă pe terenul victimei favorite

FC Botoșani și FCSB au remizat, scor 0-0, în primul meci al sezonului 2021-2022 din Liga 1. +37   FOTO
FC Botoșani și FCSB au remizat, scor 0-0, în primul meci al sezonului 2021-2022 din Liga 1.

Articol de , - Publicat joi, 15 iulie 2021 22:20 / Actualizat joi, 15 iulie 2021 22:51

FC Botoșani și FCSB au remizat, scor 0-0, în primul meci al sezonului 2021-2022 din Liga 1.

Programul primei etape din Liga 1 poate fi văzut AICI

FC Botoșani - FCSB 0-0 » Cronică: Donnarumma din Moldova!

Eduard Pap a învățat cum se apără un penalty de la Campionatul European, l-a făcut pe liderul Florin Tănase să-și pună mâinile în cap și a adus cel de-al doilea punct din istorie pentru moldoveni, în confruntările jucate pe teren propriu, la Botoșani, în compania celor de la FCSB.

Fotbalul din Liga 1 s-a întors și odată cu el suporteri cu steaguri și fulare. Pandemia ne-a luat bucuria de a vedea meciurile de pe stadion, dar acum profităm la maximum de ridicarea restricțiilor. La Botoșani, fanii au arătat că le-a fost dor de fotbal. 2.000 de oameni prezenți la debutul sezonului.

FC Botoșani - FCSB, prin vizorul fotoreporterului GSP / FOTO: Ionuț Tabultoc
FC Botoșani - FCSB, prin vizorul fotoreporterului GSP / FOTO: Ionuț Tabultoc
FC Botoșani - FCSB, prin vizorul fotoreporterului GSP / FOTO: Ionuț Tabultoc
FC Botoșani - FCSB, prin vizorul fotoreporterului GSP / FOTO: Ionuț Tabultoc
+33 FOTO

Curajosul Dinu Todoran

După doi ani cu prezențe în primele șase, Botoșaniul a arătat că suferă. Rar a reușit să țină de minge, să construiască și asta după ce a pierdut mulți jucători importanți. Aproape o echipă! Iar de venit au venit extrem de puțini care n-au fost puși pe portativ așa cum își dorește Croitoru.

FCSB-ul a început mai relaxat, a pus presiune, n-a lăsat spații și a stat mai mult în atac. Todoran a surprins cu echipa pe care a trimis-o. A mizat pe Alexandru Crețu pe postul care l-a consacrat, acela de mijlocaș central și nu pe cel de stoper, pe care Becali a insistat să fie adus.

Vali Crețu a început și el din primul minut, chiar dacă în amicalele din vară a intrat mereu pe parcurs, iar Ovidiu Popescu, un jucător care era greu de crezut că va fi scos din primul 11, a fost doar rezervă. Pe o bancă cu puștii Stoica, Perianu, Muși sau Șerban.

Ratările lui Tănase și bara lui Oaidă

Cu FCSB aflată la construcție și mereu în careul advers, Tănase (13) a deschis balul ocaziilor. O lovitură liberă și o minge respinsă până la Oaidă, care n-a reușit să-l pună în dificultate pe Pap.

Octavian Popescu a vrut să fie primul marcator al sezonului și a încercat o execuție pretențioasă, de la 35 de metri. Cu un Pap ieșit din poartă, Tavi a încercat un lob de toată frumusețea, dar portarul a prins mingea la timp (14). Și după doar câteva minute, același Tănase a mai irosit o lovitură liberă dintr-o poziție favorabilă, trimisă tot în zid.

Moldovenii au încercat să iasă din amorțire, să iuțească construcția, să combine și să pună presiune pe poarta lui Vlad. Remacle, Fili și Țigănasu au încercat un triunghi de pase, cu o finalizare a lui Kage în marginea careului, care a trimis extrem de slab.

Același Kage și-a mai încercat o dată norocul, doar că de această dată servantul a fost Braun. Fără rezultat. Finalul reprizei a aparținut tot oaspeților: Moruțan (38) și bara lui Oaidă (41) au pus punct unei reprize dominate de bucureșteni (65% posesie), dar extrem de modestă.

Trei schimbări la pauză!

La reluare, Todoran a schimbat dintr-un foc trei jucători. Inexplicabil motivul pentru care Haruț și Vucur au fost lăsați la cabine, când apărarea n-a avut nicio problemă! Al. Crețu a fost retras stoper, unde a făcut pereche cu nou intratul Cristea, iar Ov. Popescu i-a luat locul la mijloc. Ondrasek, noul atacant central.

Și FCSB-ul a fost echipa mai prezentă, cu Moruțan care i-a pasat lui Cordea plecat ca la maraton pe lângă Țigănașu și Racovițan, dar finalizarea lui Tavi n-a mai venit, deposedat de Edjouma (50). Dar Octavian s-a revanșat după doar zece minute! A pătruns ca o gazelă în careu, Șeroni, neatent, l-a călcat pe picior, iar Colțescu a dat penalty. Tănase n-a stat mult pe gânduri, a confiscat balonul, dar execuția a fost respinsă de Pap! (61)

Punctul nesperat

Treziți de parada lui Eduard, Braun a trecut frumos prin apărarea oaspeților, dar torpila lui Ongenda a trecut puțin pe lângă poartă și i-a dat emoții lui Vlad (66). Micuțul Hervin a fost cel mai periculos, s-a zbătut și a încercat să le pună mingea pe tavă colegilor. Așa s-a întâmplat și cu Patache (78), dar apărarea bucureștenilor a funcționat. Doar apărarea, nu și atacul!

Dacă FC Botoșani nu avea mari speranțe de la acest meci, a scos totuși un punct, iar vicecampioana mai are de așteptat până la prima victorie în campionat. Meciurile oficiale nu se compară cu amicalele de pe câmpul din Berceni, iar joia viitoare joacă în Europa. Apoi la București vine CSU Craiova, cu Supercupa în buzunar.

22 de meciuris-au jucat între FCSB și FC Botoșani. Moldovenii au o singură victorie, 0 pe teren propriu

Clasament Liga 1: FCSB, primul pas greșit în lupta la titlu

FC Botoșani - FCSB 0-0

FC Botoșani - FCSB: echipele de start

FC BOTOȘANI (4-3-3): Pap - Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu - E. Papa, Remacle, Ongenda - Tîrcoveanu, Kage, Fili
REZERVE: M. Contra, Patache, M. Croitoru, Dragu, Edjouma, M. Roman, Camara, Petkovski, Sila
ANTRENOR: Marius Croitoru

FCSB (4-3-3): Vlad - V. Crețu, Haruț, S. Vucur, Radunovic - Moruțan, A. Crețu, Oaidă - Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu
REZERVE: Straton, Ondrasek, I. Cristea, I. Stoica, Cr. Dumitru, Ov. Popescu, Perianu, Musi, S. Șerban
ANTRENOR: Dinu Todoran

Stadion: Municipal (Botoșani)
Arbitru: Sebastian Colțescu 

Citește mai multe știri din Liga 1:

FC Argeș și-a prezentat noul echipament » Fanii s-au luat la ceartă

Diego Fabbrini a scăpat din haosul de la Dinamo și iese la atac: „DDB a mințit la fel de mult ca oricare patron!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (165)
corectu
corectu  •  16 Iulie 2021, 11:47

O să vedeți și celelalte meciuri din etapă.Trebuie să știm că o echipă intră în ritmul de joc după 6-7 etape. O să vedeți ce meciuri grele o să aibă echipele noastre în turul 2 a cupelor europene.

valentindragobete
valentindragobete  •  16 Iulie 2021, 06:28
Postat de steaua.inseamna.csa pe 15 Iulie 2021, 23:05

Dacă nici măcar la BT nu au câștigat, e clară treaba, FC fcsb e in anul desființării … RIPiss:-)))

Chiar si așa " martorii lu' talpan " iși incazesc CSA cazarma lu' moș teacă tot in divizia B !

tegean
tegean  •  16 Iulie 2021, 01:01

2/2=1. Un punct mai puțin în playoff pt. FCSB și mai sunt n meciuri. Ce treabă ar avea CFR (sau altă echipă) cu un rezultat egal din prima etapă (egaluri ce le vor cotabiliza și alte echipe). Titlu alternativ (pt. gsp): ,,A ieșit FCSB din cursa pt. titlu?” sau ,,CFR a scăpat în câștigătore ... după singurul meci disputat din prima etapă”...

Vezi toate comentariile (165)
Comentează