FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI

FC Botoșani, peste Dinamo sau Astra! Afacerea cu FCSB a dus-o direct în top

Articol de , , - Publicat luni, 08 februarie 2021 14:50 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 15:02

După transferurile din acest sezon, ultimul fiind al lui Denis Haruț (21 de ani) la FCSB, FC Botoșani le-a depășit pe Astra și Dinamo în topul cluburilor care au vândut cel mai bine din Liga 1 în ultimii 5 ani și e imediat lângă un podium ocupat de FCSB, Viitorul și Craiova.

Haruț la FCSB pentru 661.000 de euro. E cel mai important transfer intern, raportat la sumă, care a fost bifat pe parcursul actualului sezon. Iar Botoșani ajunge la al 4-lea fotbalist pe care îl cedează în 2020-2021 și pe care încasează bani. Ceilalți 3: Dugandzici, plecat în Rusia, Ofosu și Câmpanu la Craiova.

FC Botoșani, vânzări de 7,6 milioane de euro, peste Astra și Dinamo!

Conturile clubului patronat de Valeriu Iftime realizează intrări, de pe urma acestor tranzacții, de aproape două milioane de euro! Nu doar că nu e o întâmplare că Botoșani vinde atât de bine, dar după aceste transferuri a ajuns pe un loc senzațional în topul echipelor din Liga 1 care au vândut cel mai bine în ultimele 5 sezoane.

A depășit două nume importante, pe Astra și pe Dinamo, și deasupra Botoșaniului stau doar 3 echipe care au realizat venituri uluitoare de pe urma fotbaliștilor cedați, fie în țară, fie afară.

Botoșani a depășit 7,6 milioane de euro încasați în ultimele 5 sezoane, cu 20% mai mult decât a reușit CFR Cluj și aproape dublu decât aduna împreună Voluntari, Poli Iași și Gaz Metan Mediaș.

Majoritatea celor vânduți de Botoșani au ajuns la FCSB. Printre ei, Moruțan, Oaidă, Golofca și, acum, Haruț. Totuși, moldovenii au vândut bine și direct afară, unde au ajuns fotbaliști precum Ngadeu, Cabrera, Dugandzici, Ongenda.

Pe niciunul dintre jucătorii pe care Botoșani i-a vândut nu a achitat vreo sumă în momentul în care au fost aduși. Toți au venit liberi de contract, investiția clubului fiind în prima la semnătură, în salariu sau în comisionul agenților. 

Denis Haruț: salvat de Botoșani când Timișoara l-a umilit

Noul fotbalist al celor de la FCSB a trăit clipe cumplite în urmă cu doar 2 ani. Era încă sub contract cu ACS Poli Timișoara, ce retrogradase în liga secundă. În tur a fost titular, după care a fost scos din lot și lăsat să se antreneze singur prin parcuri. N-a jucat deloc în prima jumătate a anului 2019, iar în acea vară a primit ajutor de la Botoșani, care l-a luat la recomandarea lui Marius Croitoru, cel care îl cunoștea foarte bine din perioada în care el evoluase pe Bega. Într-un singur sezon și jumătate petrecut în Moldova, 

Haruț și-a multiplicat de 5 ori cota și a ajuns acum să fie cotat de transfermarkt la 1 milion de euro, iar tranzacția dintre Botoșani și FCSB aproape că a confirmat perfect nivelul la care e evaluat: s-au achitat 661.0000 de euro, iar Botoșani mai are 20% la revânzare. 

Fotbaliștii vânduți de Botoșani în ultimele 5 sezoane 

FC Botoșani, peste Dinamo sau Astra! Afacerea cu FCSB a dus-o direct în top

Avem un principiu în privința străinilor: căutăm jucători care să fi fost la un moment dat la un nivel bun, dar care acum au nevoie de o mână de ajutor pentru a fi readuși sus. Ei vin la noi fiindcă avem un parteneriat corect, ei ne ajută prin valoarea lor, noi le oferim șansa să revină în circuit și, apoi, evident că la o ofertă bună îi cedăm fiindcă aceasta a fost înțelegerea. 

De când sunt eu la Botoșani, aici nu a existat salariu mai mare de 5.500 de euro pe lună. Nu ne permitem mai mult, dar cât promitem, atât plătim jucătorului și cred că, la ceea ce se petrece în multe locuri din Liga 1, e mult mai corect pentru un jucător. Oricine apreciază infinit mai mult să încaseze la timp sume poate mai mici decât să i se promită zeci de mii de euro și sumele să rămână doar pe hârtie, nu și în conturi.
- Marius Croitoru, antrenor Botoșani

Echipele care au vândut cel mai bine în ultimele 5 sezoane

FC Botoșani, peste Dinamo sau Astra! Afacerea cu FCSB a dus-o direct în top

Cum arată cel mai bun „11" al vânzărilor de la Botoșani: X - Haruț, Ngadeu, Burcă - Ongenda, Oaidă, Bordeianu, Cabrera - Moruțan, Dugandzici, Ofosu 

VIDEO Răzvan Burleanu: „Ne dorim ca la meciul cu Germania să avem fani în tribună, până la 30% din capacitate"

Citește mai multe știri din Liga 1

Eduard Novak dă detalii despre redeschiderea stadioanelor: „Cu puțin noroc, vom ajunge la o oarecare normalitate”

EXCLUSIV CFR Cluj vrea să dea lovitura pe piața transferurilor! Mutarea pregătită de clujeni poate afecta naționala

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
creeperno290
creeperno290  •  08 Februarie 2021, 22:40

O sa-l vindem anul asta pe sorescu pe 10 milioane de dineros si o sa urcam in acest clasament.

cunoscatorul5
cunoscatorul5  •  08 Februarie 2021, 19:23
Postat de silvio__ pe 08 Februarie 2021, 18:58

Ce face el e de fapt un strigat disperat dupa atentie, cloneaza conturi, se baga in seama cu oricine, ba chiar isi da reply de pe un cont pe celalalt, doar doar sa nu se simta singur :))). E genul de om care se arunca de pe acoperisul primariei daca nu ii sterge doamna de la bar datoria de pe caiet :)))))

bine zis ,un trist ,no lifer!:))talpanist ,face ce spune talpan!

silvio__
silvio__  •  08 Februarie 2021, 18:58
Postat de cunoscatorul5 pe 08 Februarie 2021, 18:50

mai nou detii si adevarul absolut si ne stii viata tuturor ,cata frustrare zace in tine:)))hahha ,ce distrus!

Ce face el e de fapt un strigat disperat dupa atentie, cloneaza conturi, se baga in seama cu oricine, ba chiar isi da reply de pe un cont pe celalalt, doar doar sa nu se simta singur :))). E genul de om care se arunca de pe acoperisul primariei daca nu ii sterge doamna de la bar datoria de pe caiet :)))))

Vezi toate comentariile (45)
Comentează