FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

FC Botoșani, aproape de un transfer important » Fotbalistul crescut de Juventus, la un pas de a semna

Francesco Margiotta / Foto: Imago Images
Francesco Margiotta / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 14:24 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 14:33

Cu 3 victorii în ultimele 5 meciuri din Superligă, FC Botoșani face tot posibilul pentru a se salva miraculos de la retrogradare. Valeriu Iftime, finanțatorul moldovenilor, este aproape să realizeze un transfer interesant prin aducerea atacantului italian Francesco Margiotta (30 de ani) de la Sestri Levante din Serie C.

Francesco Margiotta ar fi ajuns la un acord cu FC Botoșani pentru un contract valabil pentru un an și jumătate, perioadă care ar trebui să cuprindă ce a mai rămas din actuala stagiune și un sezon viitor în Liga 1.

Șumudică, atacat în Turcia: „Face declarații agresive, dar nu vrea să accepte jocul prost al lui Gaziantep”
TURCIA
Șumudică, atacat în Turcia: „Face declarații agresive, dar nu vrea să accepte jocul prost al lui Gaziantep”

Botoșani are în prezent 18 puncte și se află locul retrogradabil direct 15, la 8 „lungimi” distanță de Poli Iași, ocupanta poziției a 14-a de baraj.

Francesco Margiotta, un fotbalist cu un CV promițător

„FC Botoșani a dat lovitura pe piața transferurilor! Atacantul Francesco Margiotta sosește de la Sestri Levante și este așteptat sâmbătă în România.

Un an și jumătate de contract pentru jucătorul care și-a încredințat interesele echipei Piccioli-Lombardi. Operațiunea a fost condusă de Stefano și Mirco Lombardi, cu intermedierea lui Cristiano Lao”, au notat jurnaliștii italieni de la tuttomercatoweb.

Chiar dacă vine din Serie C, Francesco Margiotta se poate lăuda cu 87 de meciuri în prima ligă din Elveția, în care a marcat în total pentru echipe precum FC Lurzen și FC Lausanne-Sport 27 de goluri și a oferit alte 23 de pase de gol.

De asemenea, în sezonul 2020-2021, Francesco Margiotta a bifat pentru Chievo Verona în Serie B 30 jocuri, 5 goluri și 4 pase decisive. El a marcat, de asemenea, de 9 ori pentru echipa Under 19 a lui Juventus în 33 de apariții.

Valeriu Iftime va prelua conducerea PNL Botoșani

Valeriu Iftime, principalul finanțator de la FC Botoșani, ar urma să preia conducerea PNL Botoșani.

Conducerea PNL a decis să îl pună pe Iftime la cârma PNL Botoșani, în locul lui Costel Șoptică, potrivit Botoșani Online. Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, este cel care l-a propus pe Iftime la conducerea PNL Botoșani și cel care i-a cerut lui Șoptică să renunțe la funcție.

Actualul președinte al PNL Botoșani ar refuza să facă un pas în spate și ar fi convocat mai mulți primari liberali din județ pentru a semna că îl susțin, astfel că Iftime va întâmpina dificultăți în preluarea puterii locale, potrivit sursei menționate.

Șoptică susține că îi va ceda funcția de președinte PNL Botoșani lui Iftime dacă acesta va candida la Consiliul Județean.

„Nu este niciun secret că noi l-am invitat pe domnul Valeriu Iftime încă de acum patru ani, în PNL, cu scopul de a candida la alegerile parlamentare. Poarta a rămas deschisă. Dacă domnul Iftime va veni la PNL și va candida la Consiliul Județean, e normal să zic: poftim la funcția de președinte al partidului.

Eu mi-am asumat candidatura la CJ, la întâlnirea de la Iași. În BPN-ul joi s-a dat decizia că toți președinții din țară sunt obligați să candideze la CJ sau la primăria municipiu reședință de județ. Cam ăsta este contextul actual. Dacă dumnealui va veni în partid, îl primim cu drag. Dacă va candida la CJ, va avea și funcția de președinte.

Să nu uităm că domnul Iftime reprezintă niște firme importante și e posibil să aibă discuții cu diverși lideri PNL, PSD. Probabil că în cursul săptămânii viitoare vom avea niște discuții pe tema asta. Și la Botoșani, și la București. Eu sunt președintele PNL Botoșani și altceva nu am ce comenta”, a declarat Șoptică, potrivit sursei menționate.

Match Quiz CFR Cluj - Rapid
Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani: „Am pierdut 14 milioane de euro în fotbal”

Citește și:

Cornel Dinu, contondent: „Mircea Lucescu a făcut doar o vizită de curtoazie, dar cum poate merge alături de niște neaveniți, aventurieri?!” + Ce spune despre subiectul retrogradării și de cel legat de Il Luce și Țiriac la Dinamo
DINAMO
Cornel Dinu, contondent: „Mircea Lucescu a făcut doar o vizită de curtoazie, dar cum poate merge alături de niște neaveniți, aventurieri?!” + Ce spune despre subiectul retrogradării și de cel legat de Il Luce și Țiriac la Dinamo
Final în audierile Simonei la TAS » Halep, declarații după audieri: „Am avut această șansă!”
AUDIERI SIMONA HALEP
Final în audierile Simonei la TAS » Halep, declarații după audieri: „Am avut această șansă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  09 Februarie 2024, 15:40

anul asta sper ca BT sa retrogradeze.

ChirilaDavid25
ChirilaDavid25  •  09 Februarie 2024, 14:55

Am crezut că își aduc și ei un număr 9 pe care sa dea din când în când o minge lungă, nu pe unul de 1.77 metri!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează