INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Șumudică, atacat în Turcia: „Face declarații agresive, dar nu vrea să accepte jocul prost al lui Gaziantep”

Marius Șumudică așteaptă o victorie în campionat din ajunul Crăciunului / Foto: X Gaziantep
Marius Șumudică așteaptă o victorie în campionat din ajunul Crăciunului / Foto: X Gaziantep

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 12:15 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 15:37

Un editorialist din presa turcă îl critică pe Marius Șumudică (52 de ani), ajuns cu Gaziantep la șapte etape fără victorie în Super Lig. „Atacurile fanilor vin în avalanșă, iar promisiunile antrenorului român, cum că va pune capăt seriei nefaste, sunt amânate mereu pentru meciul următor”, scrie Cumhur Dolek

Gaziantep s-a prăvălit în Super Lig până pe antepenultimul loc în clasament, după al șaptelea meci consecutiv fără succes în campionat, 1-1 acasă cu Kayserispor, și amenințarea retrogradării începe să devină preocupantă pentru Marius Șumudică.

Echipa antrenată de antrenorul român a fost eliminată din Cupa Turciei de Fenerbahce în faza optimilor, scor 0-2.

Ladislau Boloni este victima conflictului dintre doi directori ai clubului Metz. „Nu aș folosi cuvântul criză, aș spune că avem probleme!”
FRANȚA
Ladislau Boloni este victima conflictului dintre doi directori ai clubului Metz. „Nu aș folosi cuvântul criză, aș spune că avem probleme!”

Antrenorul român este criticat dur de unul dintre editorialiștii turci, ce analizează parcursul „roș-negrilor" după revenirea acestuia, pe 16 septembrie. Atunci, Gaziantep era „lanternă roșie", fără vreun punct acumulat după patru etape, iar acum a ajuns la locul 18, la două puncte de „salvare".

„Echipa a aruncat prosopul și în campionat, și în Cupă!”

„Când lucrurile au mers prost, și nu potrivit planului, pentru Gaziantep FK, ce a început sezonul cu Erdal Güneș, clubul s-a înțeles din nou cu fostul ei antrenor, Marius Șumudică. Echipa a avut o ascensiune pe termen scurt după sosirea lui, apoi s-a întors la vremurile de odinioară. 

Șumudică a provocat cele mai multe reacții din partea echipei, care a aruncat însă prosopul atât în campionat, cât și-n Cupa Turciei. Șumudică face declarații agresive după fiecare meci, dar nu vrea să accepte jocul prost!", scrie Cumhur Dolek în Olaymedya.

„Mereu în centrul criticilor pentru atacurile asupra rivalilor”

„Fanii continuă să reacționeze după fiecare meci bifat de Șumudică, tehnician care rămâne în atenția mass-mediei din Turcia cu declarațiile sale șocante. Șumudică reușește să fie mereu în centrul criticilor, mai ales după afirmațiile-bombă pe care le-a făcut despre adversarii săi. 

Acuzațiile suporterilor vin ca o avalanșă. Antrenorul român a promis după fiecare meci că va pune capăt situației nefaste și că echipa va evolua mai bine în meciul următor. Dar a oferit același rezultat în meciul următor și și-a atras reacții dure din partea fanilor", conchide analistul cotidianului citat.

Al cincilea jucător transferat de Șumudică vine din MLS

Până la redresarea echipei, care duminică va înfrunta în deplasare pe Istanbulspor, Șumudică a mai anunțat o achiziție. Un mijlocaș central din Capul Verde. Jamiro Monteiro a fost transferat din MLS, semnând din postura de jucător liber, după ce internaționalul din Capul Verde (28 de selecții, 2 goluri) s-a despărțit de San Jose Earthquakes. 

23de meciuri are Marius Șumudică pe banca tehnică a lui Gaziantep în acest sezon, 19 în Super Lig și 4 în Cupă. Bilanțul lui: 9 victorii, 5 remize și 9 eșecuri, golaverat 32-29

E a cincea mutare din mercato în 2024 pentru Gaziantep, după transferurile hondurianului Bryan Acosta (Portland Timbers), turcului Halil Bagcı (HJK Helsinki), românului Deian Sorescu (Rakow) și al senegalezului Aliou Badji (Bordeaux).

VIDEO Momentul în care Marius Șumudică a răbufnit: „Voi vă bateți joc de mine!”

Citește și alte știri de fotbal internațional:

12 țări au solicitat excluderea din fotbal a unei posibile adversare a României de la CE 2024
CE 2024
12 țări au solicitat excluderea din fotbal a unei posibile adversare a României de la CE 2024
Cristiano Ronaldo, ieșire de bădăran! » A făcut multe gesturi controversate de-a lungul carierei, dar ăsta le-a întrecut pe toate
AL HILAL - AL NASSR 2-0
Cristiano Ronaldo, ieșire de bădăran! » A făcut multe gesturi controversate de-a lungul carierei, dar ăsta le-a întrecut pe toate

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
costeltudor
costeltudor  •  09 Februarie 2024, 18:23

In TURCIA nu au ce cauta BUFONII. !!!

parachioara5
parachioara5  •  09 Februarie 2024, 15:43

M.S. s a umplut de bani ...

fibra
fibra  •  09 Februarie 2024, 14:47

Dle.Scorpie, ca sa zic asa, 0-2 cu Fener a fost in cupa., dar daca matale zici ca e in campionat asta e. Stiam ca sunteti mai vechi decat Jitea ,Ene,Duta si altii carora trebuie sa le suport aberatii si neinformari.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează