INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ladislau Boloni este victima conflictului dintre doi directori ai clubului Metz. „Nu aș folosi cuvântul criză, aș spune că avem probleme!”

Ladislau Boloni are mari probleme la Metz / Foto: Imago
Ladislau Boloni are mari probleme la Metz / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 11:14 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 11:44

Ladislau Boloni (70 de ani), tehnicianul care a legat șapte eșecuri în Ligue 1, nemaivăzută la Metz din 1950, spune că nu vorbește despre mercato pentru a nu creea polemici: „Nu există loc în care antrenorul, conducerea, directorul tehnic și fanii să fie toți fericiți”. Dar jucătorii sunt de partea lui și nu renunță la luptă, scrie L'Equipe

Metz se scufundă către Ligue 2 și Ladislau Boloni nu mai găsește colacul de salvare. Cotidianul L'Equipe a făcut o analiză a situației tensionate care afectează și în 2024 echipa lorenă: "Pe teren și-n culise nimic nu merge bine în acest început de an. Rezultate îngrijorătoare, gestionare alarmantă a mercato-ului, fricțiuni în birouri. FC Metz traversează un sezon deosebit de agitat.

Cristiano Ronaldo, ieșire de bădăran! » A făcut multe gesturi controversate de-a lungul carierei, dar ăsta le-a întrecut pe toate
AL HILAL - AL NASSR 2-0
Cristiano Ronaldo, ieșire de bădăran! » A făcut multe gesturi controversate de-a lungul carierei, dar ăsta le-a întrecut pe toate

Din 1950 nu s-a mai confruntat cu o asemenea serie neagră de 7 eșecuri în Ligue 1, la care s-a adăugat eliminarea timpurie în Cupă, cu Clermont (1-1, 1-3 la penaltyuri). Situația e preocupantă, iar răbdarea celor puțin de o sută de suporteri intrați în conflict cu poliția după ultimul joc de duminică, 1-2 cu Lorient pe Saint-Symphorien, este pusă la încercare. 

Obișnuiți să își vadă favoriții făcând curse ca ascensorul între L1 în L2, fanii echipei aflate pe locul 18 sunt acum speriați de criza ce afectează mai mult decât aspectele sportive".

Grupul spune că nu va renunța la luptă

Antrenorul de 70 de ani refuză să admită însă că Metz s-ar afla într-o criză: „Eu nu aș folosi acest cuvânt, aș spune numai că avem probleme. Nu există un loc în care antrenorul, conducerea, directorul tehnic și fanii să fie cu toții fericiți". De la fericire la tensiunile palpabile existente la club nu e o cale prea lungă și Boloni este cumva prins la mijloc. Explică asta tot sursa amintită:

„În timp ce jucătorii trag în aceeași direcție, așa cum a sugerat miercuri Kévin Van Den Kerkhof, grupul n-a renunțat și nu va renunța. În birouri dialogul e foarte dificil între Pierre Dréossi și Bouabdellah Tahri. Primul a fost numit director de fotbal în iunie 2022, în timp ce al doilea, originar chiar din Metz, a sosit în luna următoare pentru a ocupa un post de analist, înainte de a deveni coordonator de recrutare un an mai târziu.

Erori mari de casting în atacul lui Metz

Colaborarea dintre cei doi oameni cu profiluri diferite s-a deteriorat semnificativ în timp. Ambii știau că vor fi judecați în funcție de performanțele achizițiilor, iar, în acest domeniu, rezultatele sunt nesatisfăcătoare. Cu câteva excepții, recrutările estivale au dus la numeroase erori de distribuție, cristalizate prin eșecurile celor trei atacanți, Oscar Estupinan, Simon Elisor și Benjamin Tetteh.

Doi dintre ei au plecat deja în timpul iernii, iar Metz a făcut tot posibilul pentru a-l alunga pe cel de-al treilea. În ciuda sosirilor lui Mikautadze (Ajax) și Lamkel Zé (Hatay), echipa nu pare să se fi întărit suficient. Dréossi și Tahri au fost refuzați de numeroase cluburi și jucători, și chiar Mikautadze a mers până într-acolo încât a avansat numele conaționalului său georgian Otar Kiteishvili (Strum Graz).

Boloni s-a ridicat de pe scaun și a plecat!

Cei doi oficiali ai lui FC Metz au intrat într-o dezbatere aprinsă pe tema tipului de jucători pe care ar trebui să îi caute. Niciunul dintre directori nu a dorit să răspundă solicitărilor noastre. Și cum rămâne cu Bölöni? Când a fost întrebat dacă se simte amenințat, antrenorul român s-a ridicat brusc de pe scaun și a încheiat conferința de presă. Dar este clar că Boloni este pus sub o tot mai mare presiune și a intrat deja în criză de timp".

Mercato? Voi discuta în detaliu acolo unde trebuie detaliat, dar nu în spețe ce să ducă la controverse. Speța transferurilor este o chestiune sensibilă și prefer să n-o abordez.

Ladislau Boloni, antrenor Metz

VIDEO Laszlo Dioszegi despre visul de a-și aduce idolul copilăriei, pe Laszlo Boloni, la Sepsi: ”Am avea de învățat. Să vină pe orice funcție”

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Robert Lewandowski, golgheterul Barcelonei, și-a decis viitorul
Barcelona
Robert Lewandowski, golgheterul Barcelonei, și-a decis viitorul
Celebrul Micah Richards, despre petrecerile din satul olimpic: „Era o cameră plină de prezervative”
dezvăluiri
Celebrul Micah Richards, despre petrecerile din satul olimpic: „Era o cameră plină de prezervative”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  09 Februarie 2024, 16:59

...da...e compromis saracul ...nu stie sa antreneze ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează