FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - VIITORUL 1-2

FC BOTOȘANI - VIITORUL 1-2 // VIDEO+FOTO Echipa "Regelui" câștigă la Botoșani și urcă pe podium » Toate golurile au venit în ultimele 30 de minute

FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor +12   FOTO
FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 27 octombrie 2018 19:59

Viitorul s-a impus pe terenul lui FC Botoșani, scor 2-1 (Trujic '90+4 / Voduț '67, I. Hagi '86 p.), după un meci tranșat de echipa lui Hagi în repriza secundă.

Viitorul a făcut un meci excelent, a dominat-o clar pe Botoşani şi a câştigat datorită lui Voduţ, care a marcat primul gol şi a obţinut penalty-ul din final

Echipa e oglinda antrenorului. Iar când pe bancă stau Costel Enache şi Gică Hagi în mod normal trebuie să rezulte un meci în care să se joace fotbal bun. Aşa s-a şi întâmplat la Botoşani. S-a jucat ofensiv, s-a căutat golul, iar cele două formaţii au propus şi câte un jucători cu o calitate tehnică peste media Ligii 1: Fabbrini la gazde, Ianis Hagi la Viitorul.

După o primă repriză fără nimic pe tabelă, Hagi a schimbat decisiv. L-a scos pe Houri, fâşneţ, dar cam în contratimp cu intenţiile colegilor săi şi l-a introdus pe Voduţ. Care avea să marcheze după numai 4 minute. Dar la gol contribuţia decisivă i-a aparţinut lui Drăguş. A făcut o cursă senzaţională pe dreapta, l-a umilit pe Dumitraş, apoi a oferit o centrare perfectă, iar Voduţ a atacat mingea cu capul în stil de mare atacant. Gol de 5 stele. Şi meritat la cum s-a jucat!

Finalul s-a jucat în terenul Viitorului, dar trupa lui Hagi a demonstrat că ştie şi să se apere, nu doar să dezvolte acţiuni ofensive. Victoria a fost securizată în minutul 86. Voduţ a fost şmecher şi l-a determinat pe Burcă să-l faulteze în careu. Penalty executat şi transformat de Ianis Hagi. Succes indiscutabil al trupei de la malul Mării, care are de ce regreta eşecul din runda trecută, 1-2 acasă cu Sepsi. Dacă ar fi câştigat şi acel joc, ar fi fost azi lider în Liga 1

Golul de onoare reușit de Botoșani în minutul 90+4, prin Nikola Trujic, nu a mai schimbat rezultatul final, iar Viitorul a plecat cu toate punctele din Moldova.

Ofsaid înainte de penalty

În finalul partidei, Avram a dictat penalty pentru oaspeţi, decizie validată de reluările TV. Burcă l-a faultat clar pe Voduţ, numai că în faza la care i s-a pasat, atacantul Viitorului se afla în poziţie de ofsaid. Asistentul Mircea Orbuleţ n-a ridicat fanionul, a lăsat faza, iar Avram a dictat penalty.

Viitorul a urcat până pe locul 3 după victoria de la Botoșani. Echipa lui Hagi are 22 de puncte și e la egalitate cu CS U Craiova. În schimb, FC Botoșani ratează șansa de a se apropia de locurile de play-off. Moldovenii se mențin pe locul 8, cu 15 puncte.

FC Botoșani - Viitorul 1-2
Au marcat: Trujic '90+4 / Voduț '67, I. Hagi '86 p. 

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap - Patache, A. Miron, A. Burcă, Dumitraș - Oaidă, J. Rodriguez - Golofca, E. Papa, Fabbrini - M. Roman II
Rezerve:
Fraisl, Chindriș, Kraboue, Chitoșcă, E. Florescu, Ongenda, Trujici
Antrenor:
Costel Enache

Viitorul: Cojocaru - R. Boboc, B. Țîru, Mladen, de Nooijer - Artean, T. Băluță, I. Vînă - I. Hagi, Drăguș, Houri
Rezerve:
Buzbuchi, V. Ghiță, Casap, A. Ciobanu, Achim, Luchin, Voduț
Antrenor:
Gheorghe Hagi

Arbitru: Marius Avram / A1: Mircea Orbuleț / A2: Gabriel Stroe / Observator: Ioan Onicaș
Stadion: Municipal (Botoșani)

 
 

PROGRAM ETAPA A 13-A

Vineri:
Poli Iași - AFC Hermannstadt 0-2 (Detalii, AICI)
 Astra Giurgiu - CS U Craiova 0-3 (Detalii, AICI)
Sâmbătă:
FC Botoșani - Viitorul 1-2
21:00 FCSB - FC Voluntari
Duminică:
14:00 Dunărea Călărași - Gaz Metan Mediaș
21:00 Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj
Luni:
21:00 Concordia Chiajna - Dinamo

CLASAMENT LIGA 1 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  29 Octombrie 2018, 09:16
Postat de Razvan Marcel pe 28 Octombrie 2018, 08:07

Nu a fost penalty, și înainte a fost offside. Dar suntem saturati de acești arbitri care vine cu intenție sa te fure. La Oaida sa auzit lovitura din tribuna, și nu sa dat măcar galben. Și nu a făcut doar atât, nu a dat fault. Jucătorul are ruptura, iar Hagi jr a spus ca a auzit cand la lovit. Avram e ca tatăl lui.

sa inteleg ca cele 2 intrari ale lui rodriguez la ianis, de s-a dus pe picior cand mingea era deja la 5 metri de ei, nu le-ai vazut? nu s-a dat nici macar fault! nu mai vorbiti prostii, Avram a arbitrat prost pentru ca este o hahalera de arbitru, nu ca a tras cu o echipa sau alta!

sakamoto
sakamoto  •  28 Octombrie 2018, 11:21

Un fotbal murdar, murdar, murdar, blatuit de arbitri borfasi. An de an, etapa de etapa, meci de meci. Tribune goale, saracie lucie, vai de fotbalul Mafiot ce exista in Liga Ororilor. Politicul conduce. Psd.

749913671784643
Razvan Marcel  •  28 Octombrie 2018, 08:09

A fost fault de rosu, dar cum sa dea afara de la echipa lui Hagi? Arbitri știu sa dea doar penalty pt echipa lui, chiar dacă nu a fost.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează