FOTBAL  »  Superliga  »  SALARII

Încă un club din Liga 1 vrea să taie din salariile jucătorilor: „Să înțeleagă că se poate trăi și cu 3.000 de lei, nu doar cu 30.000”

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 martie 2020 10:17

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, spune că ia în calcul renegocierea salariilor jucătorilor săi, dacă Liga 1 va continua să fie suspendată din cauza pandemiei de coronavirus și dacă televiziunile vor da mai puțin bani cluburilor.

După Gigi Becali, patronul FCSB, și Valeriu Iftime spune că ia în calcul reducerea salariilor jucătorilor de la FC Botoșani și declară că echipele vor avea de suferit dacă situația se prelungește. 

Valeriu Iftime: „Se poate trăi și cu 3.000 de lei”

„În momentul ăsta nu poți să spui nimic. E o chestie reală pentru că prea au luat-o razna prețurile în fotbal. Sunt convins că fotbalul nu va muri, cum nu va muri nici societatea, dar poate așezați pe alte repere financiare.

Nu am făcut nicio modificare. Dar dacă nu se va juca, e clar că ne vom așeza la masă, vom negocia și salarii și tot, dacă vom primi bani de la televiziune mai puțini, e clar că vom avea o mare problemă. Dacă nu se joacă fotbal, echipa moare.  Sunt niște bani pe care statul îi va da la un moment dat și noi vom apela la ei, chiar dacă vor fi multe hârtii de făcut. Trebuie să înțeleagă că se poate trăi și cu 3.000 de lei, nu doar cu 30.000. Eu sper ca în mai să se poată juca”, a declarat Valeriu Iftime la TV Digi Sport.

Cum e interpretată Ordonanța privind salariile jucătorilor?

  • Ce înțeleg șefii cluburilor: Florinel Coman, de exemplu, plătit acum cu 15.500 de euro net lunar rămâne, în șomaj tehnic, cu 3.500 de lei, bani în mână!
  • Ce susține AFAN: Același Florinel Coman, care primește 15.500 de euro pe lună acum, va păstra 75% din sumă, adică 11.625 de euro, din care statul o să suporte numai 3.500 de lei, un sprijin pe care Guvernul îl acordă sportului în contextul crizei pe care a provocat-o coronavirusul.

VIDEO » Valeriu Iftime, patron FC Botoșani: „Mulți dintre jucătorii străini vor să plece acasă”

 

Citește alte știri despre Liga 1:

 Mesaj dur după OUG privind salariile jucătorilor: „Știți doar să stați cu mâna întinsă” + De ce premierul Orban a avut replica: „Vi s-ar părea normal ca statul să achite salariile la FCSB?!"

 Florinel Coman, între 11.625 de euro și 3.500 de lei! Scandal în Liga 1, după OUG care permite cluburilor să micșoreze salariile jucătorilor » Toate detaliile

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
terminator_2
terminator_2  •  22 Martie 2020, 16:56
Postat de samertx pe 22 Martie 2020, 11:06

Mare patron, nea Iftime, ăsta. Dacă nu-i televizat, taie criza în două. :))

Nu înțelegeți sprintul liberal printre ” verbe șugubețe și expresii ” ale limbii române, domnule. :)) O luați în serios cu ” succesurile ” :))

cri5ti
cri5ti  •  22 Martie 2020, 11:26

Au tăiat și francezii.. Lyon.. ditamai clubul baga oamenii în șomaj tehnic.. și nu e un *** de club din România.. deci nu vad o problema

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104652611180248
Gluguță Măciucă  •  22 Martie 2020, 11:08

Iftime ăsta e mai penibil decât stăpânul lui , gg ...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează