FOTBAL  »  Superliga  »  VOLUNTARI - FCSB

FOTO + VIDEO FC Voluntari - FCSB 0-0 » Etapă pro-CFR Cluj: Echipa lui Edi Iordănescu nu e în stare să bată formația antrenată de Liviu Ciobotariu și se îndepărtează de lider

FC Voluntari - FCSB, în etapa #15, live
FC Voluntari - FCSB, în etapa #15, live

Articol de , - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 22:30 / Actualizat luni, 01 mai 2023 16:56

FC Voluntari și FCSB au remizat alb, scor 0-0 în etapa #15 din Liga 1.

Programul complet al etapei #15

Cronică: VolunTARI! Prea TARI pentru FCSB

Fără să încânte, fără să stârnească aplauze, FCSB s-a transformat în mandatul lui Edi Iordănescu. S-a maturizat, a învățat să fie pragmatică și a înșirat victoriile. Începutul a fost mai ezitant, apoi, de la etapă la etapă echipa a urcat în clasament, a diminuat ecartul față de CFR, mulțumitor pentru fani, nu și pentru patron. 

Partida cu Voluntari, adversar mai mereu incomod pentru vicecampioni: o singură victorie în ultimele 4 deplasări în Ilfov. Puținul adunat din duelurile cu echipa finului Pandele vine la pachet și cu victoria CFR-ului, o oră mai devreme, cu Dinamo.

Găman și Budescu, țintele lui Iordănescu

Puținul putea lua contur și aseară, devreme. O respingere „știrbă” l-a lăsat pe Nemec 1 la 1 cu Vlad. Atât de contestatul goalkeeper al roș-albaștrilor a pus sănătos piciorul la un șut pe jos al slovacului. O paradă ce mai șterge din „păcatele” trecutului. 

O ocazie, mulți nervi, nemulțumiri față de prestația lui Găman, cam acestea ar fi scenele primei treimi a meciului. Cam puțin pentru un duel ce pune față-n față două echipe cu preteții de play-off. Nervi a adus și Buduecu, reprofilat ieri. 

Execuțile marcă înregistrată, exterior din margine, cu efect spre interiorul careului, cele mai multe ratate, l-au enervat pe Iordănescu jr. Pe cât de multe i-au ieșit în 8 minute cu Farul, pe atât de puține rueșite a avut aseară. „Budi, nu le mai forța pe toate”, a strigat Edi de pe margine.

foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
+3 FOTO

Fotbal când?

Rotația Budescu - Tănase, în rol de vârf, n-a funcționat deloc la FCSB. Iar lipsa de idei în atac e acută. Cruntă! Practic, într-un meci și jumătate, incluzând și duelul cu Farul, a doua ofensivă a Ligii 1 a tras doar trei șuturi pe spațiul porții. In ciuda evoluției deloc mulțumitoare, Iordănescu n-a schimbat nimic la pauză. 

Abia după o oră de joc, constrâns de letargia echipei sale, a apelat la arme noi: Keșeru și Vali Gheorghe. Nu înainte de a-și urechea stoperii. Liber în centrul careului, Tamaș a trimis peste cu capul. Probabil că până în minutul 65 rezumatul televiziunilor, cel așteptat de cei ce nu pot vedea meciul, nu poate avea mai mult de 15, poate 20 de secunde. Fotbal sărac, cu pipeta.

Multe probleme, puțin timp

Intrările în careu ale FCSB-ului aproape că le poți număra cu degetele de la o mână. Iar când cea mai mare ocazie a echipei, în 75 de minute, vine de la Vinicius, un cap din centrul careului, pe lângă poartă, semnele de întrebare plutesc și mai mult în jurul forței pe care FCSB o mai are. 

Idei nu, execuții de autor nu, doar o avalanșă de proteste asupra lui Găman. Atât a putut arăta FCSB. Iar temele lui Iordănescu se adună într-un caiet stufos, teme de-o vacanță scurtă, prilejuită de meciurile naționalei. Timp pentru Edi să repare ce-i defect, o problemă bine ascunsă. 

Două-trei șuturi în două meciuri e puțin și pentru Clinceni, chiar și pentru Dinamo, fie ea în cel mai greu moment al existenței, ce să mai zici despre o echipă ce-și propune titlul să se bată cu CFR-ul schiop, plin de uzură, dar încă prea bun pentru Liga 1.

FC Voluntari - FCSB 0-0

FC Voluntari - FCSB, echipele de start:

VOLUNTARI:  M. Popa - Miranda, Tamaș, Armaș  - Costin, Rață, Droppa, Meleke, Briceag - I. Gheorghe, Nemec
REZERVE: Râmniceanu, Vlad, Achim, Tavares, Ilie, Merloi, Fulop, Lopes, Paraschiv
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Haruț - Șut, Oaidă, Fl. Tănase - Olaru, Budescu, Oct. Popescu
REZERVE:  Straton, Miron, Ov. Popescu, V. Gheorghe, Keșeru, Dumiter, I. Stoica, Musi, Cordea
ANTRENOR: Edward Iordănescu

Stadion: Anghel Iordănescu (Voluntari)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Tunyogi Ferencz (Zalău)

Ne așteaptă un joc greu, întâlnim o echipă cu șapte victorii consecutive. Au multă calitate și un moral bun. Se încheie turul și ne dorim să rămânem pe o poziție care să ne ofere o satisfacție a noastră. Mi-aș dori foarte mult să obținem un rezultat pozitiv. Pe mine mă bucură că echipa mea practică un fotbal bun, fapt recunoscut și de oamenii din media
Liviu Ciobotariu, antrenor FC Voluntari

FC Voluntari arată foarte bine, cu un antrenor cu experienţă bogată, care a arătat multe lucruri bune. A adus o doză importantă de încredere echipei. Se vede că au încredere, construiesc o identitate. I-am văzut şi mi-a plăcut ce am văzut, chiar şi atunci când au pierdut. Să nu uităm de seria extraordinară pe care au avut-o. Vin după nişte momente nu tocmai fericite, dar echipa a jucat. La Cluj au făcut un meci foarte bun, defensiv, toţi jucătorii au fost angrenaţi. Au jucători care au calitate, e o echipă care poate fi şi creativă
Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Etapa 15 // Match Preview: FC Voluntari - FCSB

EXCLUSIV Mircea Rednic a rezolvat și marea problemă de la Dinamo! Fundașul dreapta a trecut vizita medicală și semnează luni

Probleme mari cu banii în Liga 1: „Nici FRF nu ne ajută! Suntem măcinați”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (222)
freddy
freddy  •  08 Noiembrie 2021, 11:17

Oricat incearca unii "influenceri si legende" sa justifice existenta unei sectii de fotbal "degeaba" de la un club militar, oricate decizii judecatoresti vor avea, oricum vor interpreta ei legea, este evident ca dupa 7 ani de existenta, in tribune pe Ghencea sunt 100 de persoane. Apoi...Despre ce transferuri sa discuti cand banii vin de la buget? 3-400.000 de euro inseamna bugetul pe un an al altei sectii de la CSA. Comandantul o sa-l dea pe un jucator mediocru la fotbal? Care e bugetul total al clubului armatei? 3 milioane? Cat sa mearga spre fotbal? Tot?? Cine sa vina la CSA la sectia de fotbal ca investitor? Ca "asteptau sa intre in Liga a doua". Au intrat! Cine a venit?? Dinamo se chinuie de ani de zile sa gaseasca pe cineva si are palmares, culori, traditie, suporteri. Milioanele alea de euro nu cresc in copaci si nimeni nu se risca sa investeasca intr-o sectie de fotbal pe care o poate pierde daca Talpan sau cineva ca Talpan se razgandeste. Ganditi cu mintea voastra! Este un proiect pornit din orgoliul unor suspusi in armata care nu au mai primit cota parte de la gigi. Toate incercarile astea de autentificare a unei sectii de fotbal care a luat nastere in urma cumpararii unui alt club sunt jenante si intelese si acceptate doar de cativa naivi. Daca acest proiect era de viitor, in Ghencea la meciuri erau minim 5000 la orice meci. Dar nu sunt. Singurul lucru pe care il pot face ,dincolo de anonimatul lor in care joaca, este sa conteste FCS

catalynn
catalynn  •  08 Noiembrie 2021, 01:58
Postat de talpaiadului pe 08 Noiembrie 2021, 01:42

Norocul si arbitrajele partinitoare, ca echipa nu a jucat nimic in afara de meciul cu Dinamo (in care mai mult s-au batut aia singuri) si de ultimele 5 minute din meciul cu Farul.

Când ai dreptate, ai … un like și un respect! :-)))

catalynn
catalynn  •  08 Noiembrie 2021, 01:54
Postat de sil.vio_.. pe 08 Noiembrie 2021, 01:12

Eu inteleg ca exista anumite lacune, si un avocat bun poate gasi chichite prin care sa demonstreze ca CSA poate promova. Dar statutele FIFA si UEFA sunt destul de clare.. daca FRF nu va lasa sa promovati, nu aveti unde sa mergeti. Eu, cum nu sunt un avocat, nu pot sa contrazic ce spui tu, dar cu siguranta un avocat bun, iti va putea da un raspuns mai pertinent. Eu doar atat pot: LPF, fiind o liga profesionista, cf art. 42, e constituita prin asocierea cluburilor sportive profesioniste. Iar cf art. 31 - 2, cluburile sportive profesioniste se organizează numai pentru o singură disciplină sportivă. CSA, fiind un club polisportiv, nu e un club sportiv profesionist, si nu poate fi membru al ligii profesioniste de fotbal. Eu asta inteleg. #atatsaputut :)))

Exact! Nu trebuie sa fii avocat pt niște chestii atâta de simple! Chiar refuz sa cred ca ai un IQ inferior “specialistului” Boglea de exemplu. OK, nefiind avocat poate la anumite chestii te depășește, nu mă aștept de exemplu sa fii la fel de dezinvolt ținând o pleadorie in Curte și probabil și la jurisprudența te ia, cu toate ca acolo, dacă îți dau suficient timp sa cauți in arhive cred ca te-ai descurca, in timp ce pe Boglea dacă îl pun sa scrie o linie de cod sau sa rezolve o integrala pe arie sau volum ii pot da și 5 ani ca e tot aia. :-))) Așa ca merg pe mâna ta cum merg și pe a mea in speța, citim pur și simplu legea, așa cum e ea, fără sa despicam firul in 4 și sa “spin” conținutul pt a forța o interpretare care ne convine, si vedem ca Legea 69 conține o contradicție anume ca un club polisportiv nu ar putea fi profesionist! Realiatatea ne arată ca Steaua, Dinamo, CSM București, deși polisportive sunt cluburi “Profesioniste” adică sportivii legitimați la ei sunt plătiți pt a face sport, așa cum tu ești plătit pt a îți face meseria. Emilian Hulubei (președintele AFAN) a confirmat ca contractele fotbaliștilor Stelei sunt la fel de “Profesioniste” ca ale oricărui club din L1. Pai și atunci cum poți nega realitatea ca Steaua nu este club profesionist deși polisportiv!? Tu ca om, nu ti-ar fi jena sa te prezinti in fata Judecătorului și sa spui: “Onorată Instanța, CSA Steaua nu este o echipa profesionista pt ca este un club polisportiv!” Ei bine, de aia nu ești avocat! :-)

Vezi toate comentariile (222)
Comentează