FOTBAL  »  Superliga  »  VOLUNTARI

FC Voluntari îşi măreşte echipa tehnică, iar ilfovenii caută scouteri în toată ţara: „Să ne dezvoltăm și să lucrăm împreună la dezvoltarea fotbalului”

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 12:59 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 14:04

Echipa ilfoveană are planuri serioase pentru perioada următoare și-a lansat o campanie online de a găsi scouteri în toată România.

„Dacă eşti pasionat de fotbal şi crezi că ai ceea ce trebuie pentru a lucra într-un departament de scouting la un club profesionist din Liga I, te aşteptăm în echipa noastră. Tot ceea ce trebuie sa faci e să ne dai un mail la adresa: [email protected]", sună mesajul clubului.

De această acțiune se ocupă Gabriel Glăvan, șeful departamentului de scouting, care lucrează la Voluntari de cinci ani, în trecut colaborând și cu Universitatea Craiova.

„Încerc de ceva timp să schimb modul de recrutare a jucătorilor în fotbalul românesc și mi-a luat ceva timp încât să câștig destulă influență încât să pot să inițiez un astfel de proiect. E clar că problemele din fotbalul românesc au la bază nu doar lipsa fondurilor și investițiilor, dar și recrutarea deficitară, lipsa reperelor în a analiza potențialul jucătorilor aduși la echipele de Liga 1”, spune Glăvan pentru GSP.RO.

Nu așteptăm să ne propună agenții diferiți jucători, ci îi căutam noi pe cei care ne plac și pe care îi analizăm cu câteva luni înainte.

Vârsta minimă acceptată este de 16 ani, iar la început activitatea nu este plătită de către club. „Prin dezvoltarea departamentului la nivel național încercăm să atragem atenția și celorlalte cluburi, să putem să oferim un exemplu pe viitor ca echipele să înțeleagă că este primordial ca recrutarea să se facă corect. Este responsabilitatea noastră, a tuturor care facem parte din fenomenul fotbalistic să facem ceva să ne dezvoltăm și să lucrăm împreuna la dezvoltarea fotbalului românesc”, a mai declarat șeful scouterilor de la FC Voluntari.

Dumitru Dragomir propune un jucător de la FC Voluntari la națională: „E peste tot ce are FCSB”

CITEȘTE ȘI:

BACKA TOPOLA - FCSB 6-6 (4-5 la pen.) FOTO » Decimată de COVID, FCSB reușește o calificare miraculoasă în Serbia, după o nebunie de meci

FCSB. Veste proastă după calificare! Ce-i așteaptă pe roș-albaștri la revenirea în România

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează