FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Bergodi, despre ultimul transfer al Rapidului: „Dacă l-am dorit eu? Nu, l-a adus conducerea”

Cristiano Bergodi, antrenor Rapid
Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Articol de , , - Publicat sambata, 05 august 2023 14:31 / Actualizat sambata, 05 august 2023 15:06

La conferința de presă premergătoare partidei dintre FC Voluntari și Rapid, Cristiano Bergodi (58 de ani), antrenorul alb-vișiniilor, a vorbit despre mutările făcute de echipa lui în mercato, dezvăluind că aducerea lui Claudiu Micovschi a fost un transfer pus la cale de conducere, nu solicitat de el. 

Luni seara, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe PrimaSport 1, OrangeSport 1 și DigiSport 1, Rapid o va înfrunta în deplasare pe FC Voluntari, în meciul care va închide etapa 4 a SuperLigii.

Gică Hagi, conferință incisivă: „V-ați dus în ridicol! Să le fie rușine celor care au spus asta!”
PETROLUL - FARUL
Gică Hagi, conferință incisivă: „V-ați dus în ridicol! Să le fie rușine celor care au spus asta!”

Antrenorul giuleștenilor, Cristiano Bergodi, și atacantul Marko Dugandzic au prefațat partida în cadrul unei conferințe de presă.

Pe parcursul discuției cu reporterii, Bergodi a abordat și subiectul transferurilor. El așteaptă în continuare întăriri și a vorbit despre ultimii doi veniți, extremele Claudiu Petrila și Claudiu Micovschi.

VIDEO. Cristiano Bergodi, înainte de FC Voluntari - Rapid 

„Vom avea un meci dificil împotriva unei echipe care joacă bine, are 6 puncte. Zic că va fi un meci dificil, ca de obicei în SuperLigă. Vom încerca să câștigăm, trebuie să reparăm semieșecul de acasă cu Botoșani. Dar sunt încrezător.

Nu am avut mult timp la dispoziție pentru a regla anumite lucruri, să cunosc bine lotul și nu a fost așa ușor, mai ales că în prima etapă am jucat cu o echipă foarte bună. Apoi am câștigat și a urmat acel pas fals cu Botoșaniul, dar zic eu că vom regla lucrurile, se vor îmbunătăți toate aspectele.

Eu vreau să câștig toate meciurile, normal că a existat puțină dezamăgire după primele etape. Dar e început de sezon, nu acum se vede adevărata față a echipei. Noi ne-am antrenat bine. 

Eu am venit târziu, nu caut alibi sau scuze, sunt încrezător pentru că echipa se antrenează bine. Dar am nevoie de timp pentru a implementa idei noi. Echipa a avut un lot și un sistem de joc diferit anul trecut”, a precizat Bergodi pe marginea meciului de la Voluntari. 

Au trecut 4-5 ani de când am fost la Voluntari, nu mai este aceeași echipă. Sunt încrezător, normal că trebuie să câștigăm cele 3 puncte.

Pe Marin Dună l-am avut ca secund la FC Național. Suntem prieteni foarte, foarte buni, este o persoană extraordinară. Mă bucur pentru el, el dă indicații și Poenaru stă în spate. Poenaru este un antrenor foarte bun, tânăr, a avut rezultate deosebite cu Clinceni. Se vede deja că Voluntari joacă, construiește bine. Va fi un meci greu.

- Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Cristiano Bergodi, despre ultimele transferuri: „Pe Micovschi l-a adus conducerea”

Rapid i-a adus de curând pe Claudiu Petrila, împrumutat de la CFR Cluj, și Claudiu Micovschi, transferat de la Avellino, din Serie C. 

„Noii jucători s-au antrenat bine cu noi. Sunt jucători buni, două extreme bune cu caracteristici diferite. Sunt mulțumit de ce s-a întâmplat în aceste zile, dar nu am terminat campania de transferuri.

Petrila s-a pregătit bine, Micovschi este puțin în urmă cu pregătirea. Micovschi este un jucător bun, stângaci, a stat 7-8 ani în Italia. L-am vrut la Voluntari când era la Genoa U19, dar nu a venit. Acum avem mulți jucători pe pozițiile de extreme, este concurență mare”, a afirmat Bergodi.

Întrebat dacă Micovschi a fost adus la solicitarea lui, Bergodi a negat: „Nu, pe Micovschi l-a adus clubul”

VIDEO. Marko Dugandzic: „Concurența este pozitivă, te ajută să devii mai bun”

„Venim după o remiză, ne-am pregătit foarte bine și mergem să câștigăm. Bineînțeles, Voluntari este o echipă foarte bună, au început bine sezonul și sunt puternici acasă, dar mergem să câștigăm. Trebuie să câștigăm pentru a rămâne sus în clasament.

La Rapid există întotdeauna presiune, este un club mare cu foarte mulți fani. Trebuie să luăm ce e mai bun din asta, să câștigăm din nou. Avem obiective mari în acest sezon și trebuie să obținem cele 3 puncte.

Au trecut doar 3 meciuri, am schimbat antrenorul și nu a fost ușor să ne adaptăm la tacticile noi. Totul este destul de diferit față de înainte, dar cred că vom fi mai buni de la o săptămână la alta. Vrem să ajungem pe podium dacă este posibil și trebuie să câștigăm indiferent unde jucăm, acasă sau în deplasare”, a spus și golgheterul Marko Dugandzic despre meciul de luni seara. 

Referitor la concurența pe care o va avea cu atacantul kosovar Albion Rrahmani, cel care ar trebui să semneze în scurt timp cu Rapid, Dugandzic a spus: 

„Nu știu multe despre asta, dar orice jucător bun este binevenit la Rapid. Oricine ne poate ajuta este binevenit. Toți care au venit aici au fost primiți foarte bine. Ar fi un parteneriat interesant. Anul trecut am jucat cu Luckassen, îmi place să joc uneori și în doi atacanți, este o tactică tradițională

Domnul Bergodi are un stil ofensiv, așa că de ce nu? Este o concurență benefică, nimeni nu are un singur atacant. Este normal să avem concurență, eu să-l împing, el pe mine. Este o concurență pozitivă, care te ajută să devii mai bun”. 

Mai multe știri din SuperLigă: 

De la amatorii din Spania, băiatul lui Robert Niță a semnat direct în SuperLigă » Clubul anunțase pompos: „A petrecut peste 7 ani la Valencia”

Jucătorul atacă: „Nu vă duceți la FCU Craiova! S-au comis multe infracțiuni” » Trupa lui Mititelu a replicat printr-un comunicat

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (10)
Tanarul_microbist
Tanarul_microbist  •  06 August 2023, 12:19

Domnule Argus, meciul cu Botoșani demonstrează fix opusul. După golul marcat, nu am mai jucat aproape nimic. Așa jucam și cu Liniuță, după ce dădeam gol. Nu nene, trebuie să fii călare pe ei și să dai 2 3 4 goluri, nu să cedezi inițiativa.

Tanarul_microbist
Tanarul_microbist  •  06 August 2023, 12:16
Postat de argus pe 05 August 2023, 18:09

O nota proasta pentru decidentii FC RAPID, in materie de transferuri! Nu poti sa arati incredere in antrenor, daca faci transferuri fara a-l consulta (v.Claudiu Micovschi)! Ce urmeaza? Sa decida si formatia de baza, sa impuna schimbarile, asezarea in teren s.a. nazbatii "patent" FCSB"? Poate sa fie un jucator bun, dar se integreaza acesta in viziunea antrenorului? Argumentau alegerea lui Begodi si pentru ca acesta este un antrenor calm, politicos, in timp ce se dovedeste ca "trioul" din conducerea FC Rapid au dat dovada cu acest transfer lipsa de respect fata de antrenor, de marlanie! Nici Bergodi nu prea stie ce vrea, pe tusa pe Omar Al Sawy un mijlocas ofensiv, post inca deficitar! Dar stiti cum se spune, "fiecare pasare pe limba ei piere"! Chestia cu "sa lucram la mentalitate" pentru ca sa avem victorii, cred ca este o"vrajeala"! Valoarea in care crezi, confirmata de rezultate, este cea ce determina mentalul, victotiile, nu psihologul! Cred ca dl Sucu este o victima potentiala a unui prost management(cu dnii Angelescu si Nicolae, mai nou pe post de "scouteri")

Păi meciul cu Botoșani este meciul care dovedește fix opusul. După ce am dat gol nu am jucat mai nimic(cum jucam și cu Mutu după ce dădeam gol). Nu nene, dacă ești călare pe ei, trebuie să dai 2 3 4 goluri, câte poți, nu să cedezi inițiativa.

danutcornel
danutcornel  •  05 August 2023, 19:15

ole ole ole rapidulet victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează