FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FOTO FCSB. Alexandru Crețu, prezentat azi la palat: „Gigi Becali e un om bun, m-a convins să nu mă duc la CFR Cluj”

Gigi Becali l-a prezentat pe Alexandru Crețu +7   FOTO
Gigi Becali l-a prezentat pe Alexandru Crețu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 10:47 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 13:07

Gigi Becali și internaționalul Alexandru Crețu (29 de ani) au ajuns la un acord în urmă cu două zile, iar astăzi mutarea a fost oficializată la palatul patronului FCSB. Este al doilea transfer al verii făcut de roș-albaștri, după Andrei Cordea, mijlocașul adus de la Clinceni.

UPDATE 11:15 » Alexandru Crețu, primele declarații după ce a semnat cu FCSB

Crețu, la bază „închizător”, va evolua ca fundaș central la FCSB: 

  • „Am ajuns la un club puternic din România. Are condiții foarte bune, începând de la baza de antrenament și până la liniștea banilor, că și asta e important. Simțeam că e momentul să ajung la Steaua. Mi-am dorit foarte mult. 
  • A fost simplu să mă conving. Sper să fie într-un ceas bun. Domnul Becali este un om bun, oamenii buni nu se inhibă între ei. E un om simplu, o persoană specială. E un om bun.
  • E presiune la fotbal, fără presiune nu ai rezultate. Am jucat la Maribor, și acolo era presiunea rezultatelor. E clar că rezultatele îți dau liniște. Steaua e o echipă care se bate an de an la campionat, normal că există presiune, iar domnul Becali vrea rezultate. Am negociat puțin, nu foarte mult. M-a convins cu două telefoane.
  • Am ales cea mai bună ofertă. Din România m-a căutat CFR, vreau să le mulțumesc pentru ofertă, dar am ales acest drum. CFR mi-a făcut oferta după FCSB, dar deja i-am promis lui Becali. Cuvântul e mai important decât banii.
  • Steaua e o echipă care se bate la campionat și e clar că e presiune. Domnul Becali vrea rezultate, dar nu e problemă.
  • E primul an de Conference League, e clar că avem șanse mari să avem un parcurs lung. Cred că trebuie să ne calificăm în grupe.
  • Cu Dinu Todoran nu am apucat să vorbesc”.

UPDATE 10:50 » Gigi Becali îl prezintă pe Alexandru Crețu

„Pe Crețu nu poți să-l scoți din echipă, pentru că e fundaș central. Îmi place comportamentul lui. A vorbit cu mine și nu a avut nicio emoție, nimic! Mi-a zis «Vreau să facem treabă ca lumea. Vreau 3 ani de contract și 3 campionate!»

Mie îmi trebuie unul care să dea cu capul.  V-am spus până acum că vreau doi fundași centrali. Nu am nevoie să fii extraordinar, să fii Sergio Ramos, dar dă, bă, cu capul în minge. Am vrut să-l iau pe Burcă și nu au vrut alții. Acum îl vreau pe Șeroni”, a spus Gigi Becali.

Alexandru Cretu la FCSB
Alexandru Cretu la FCSB
Alexandru Cretu la FCSB
Alexandru Cretu la FCSB
+3 FOTO

UPDATE 10:35 » Alexandru Crețu a ajuns la palatul lui Gigi Becali

Internaționalul român a ajuns la reședința lui Gigi Becali pentru a semna cu FCSB. Acesta urmează a fi prezentat la ora 11:00, într-o conferință de presă.

UPDATE 10:00 » Antrenorul care era să se păcălească cu Alexandru Crețu

Un alt ex-stelist, Erik Lincar, l-a antrenat pe Crețu la începutul carierei acestuia. În 2011, Lincar o conducea pe Corvinul Hunedoara și l-a primit în lot pe Alex, împrumutat de la Poli Iași, și a fost aproape să se păcălească în privința fotbalistului. 

„Crețu a intrat în antrenament imediat cum a ajuns la Hunedoara. Era obosit după drum și mi s-a părut foarte slab, mă întrebam «ce fac eu cu ăsta?!». L-am păstrat pentru încă vreo două zile de pregătire și așa am realizat că era chiar bun! Atunci m-am învățat minte, am înțeles că e o mare greșeală să pui etichete pe grabă, să-ți creezi o părere despre un fotbalist fără să-l fi văzut suficient de mult”, a povestit Lincar. (Detalii pe larg AICI)

UPDATE 09:00 » Cum îl descrie Andrei Cristea pe Alexandru Crețu

Într-un interviu publicat azi de Gazeta Sporturilor, Andrei Cristea îl laudă pe Crețu. Andrei Cristea a fost colegul lui Crețu timp de doi ani la Poli Iași, între 2015 și 2017, iar acum îl descrie pe acesta ca pe un fotbalist foarte bun, cuminte, ușor de integrat într-o echipă. (Detalii pe larg AICI)

FCSB face o afacere excelentă. Eu îl știu de acum câțiva ani, când era tânăr, lipsit de experiență, deci mă refer la jucătorul de atunci. Între timp a fost în Slovenia, unde a câștigat titlul de campion, a fost convocat și în echipa națională, deci ar trebui să fie și mai bun acum 
– Andrei Cristea

FCSB l-a transferat pe Alexandru Crețu

Crețu a devenit recent liber, după ce s-a despărțit de Maribor, club a cărui ofertă de prelungire a contractului a refuzat-o.  Acesta vine la FCSB pentru poziția de fundaș central, acolo unde Becali a căutat insistent un jucător, deși în ultima perioadă a evoluat mai mult la mijlocul terenului.

Becali nu e la prima tentativă de a-l aduce pe jucătorul care a adunat șase selecții, toate cu Mirel Rădoi selecționer. Crețu a evoluat la Poli Iași între 2011 și 2017 și a fost dorit în acea perioadă de Becali, însă Florin Prunea, președintele de atunci al moldovenilor, a cerut o sumă mai mare decât era FCSB dispusă să achite 

400.000 de eurovalorează Alexandru Crețu, conform transfermarkt.de.

Oferta înaintată de FCSB pentru Alexandru Crețu:

  • Salariu lunar de 15.000 de euro
  • Bonus la semnarea contractului: 100.000
  • Câștigarea campionatului: 100.000
  • Calificarea în Champions League: 100.000
  • Calificarea în Europa League: 50.000
  • Calificarea în Conference: 30.000

23 de meciuria bifat Crețu la Maribor în ultimul sezon. Evolua pentru sloveni din februarie 2018

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Adio! Dispare regula de care FCSB a profitat cel mai mult

Gigi Becali anunță „vijelia” în Liga 1: „Nu va fi luptă nici cu CFR nici cu Craiova! Am jucători care mă lipsesc de emoții”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
hermannstadtul
hermannstadtul  •  02 Iunie 2021, 21:01

Gsp, de ce nu titrați, în stilul caracteristic, 'Șumumică a mai ratat un transfer, Crețu merge la Steaua'? :))

hermannstadtul
hermannstadtul  •  02 Iunie 2021, 20:54
Postat de catalynn pe 02 Iunie 2021, 13:00

Ce ironie a sortii: sa vrei la Steaua și sa ajungi la FC fcsb! :-))))

Nu vezi ptostea că nu-i zice nimeni la clona ta Steaua, oricât ai lătra?

861553623922104
Gigel Borcanel  •  02 Iunie 2021, 14:06

Crețule, mai vorbim peste 6 luni cât de bun e ...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează