FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Alexandru Crețu, caracterizat de fostul lui coleg înainte de transferul la FCSB: „Va fi unul dintre cei mai buni din campionat”

Andrei Cristea
Andrei Cristea

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 07:10 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 11:38

Andrei Cristea (37 de ani) a jucat la Poli Iași cu Alexandru Crețu (29), fundașul pe care Gigi Becali a anunțat că l-a adus la FCSB. Fostul golgeter al campionatului îl descrie pe Crețu ca pe un fotbalist foarte bun, cuminte, ușor de integrat într-o echipă.

Gigi Becali l-a prezentat pe Alexandru Crețu azi, într-o conferință de presă. Internațional român cu șase selecții, toate înregistrate în mandatul de selecționer al lui Rădoi, Alex are 29 de ani și a evoluat, din 2017 până acum, în campionatul Sloveniei, la Olimpija și la Maribor.

Andrei Cristea a fost colegul lui Crețu timp de doi ani la Poli Iași, între 2015 și 2017, după ce atacantul a revenit din Italia, unde evoluase la Salernitana și la Martina. Cristea a acceptat o discuție în care analizează trăsăturile fotbalistului adus de Becali.

- Andrei, ce fel de jucător e Alexandru Crețu? 
- E bun, mi se pare că FCSB face o afacere excelentă  cu el. Eu îl știu de acum câțiva ani, când era tânăr, lipsit de experiență, deci mă refer la jucătorul de atunci. Între timp a fost în Slovenia, unde a câștigat titlul de campion, a fost convocat și în echipa națională, deci ar trebui să fie și mai bun acum.

Andrei Cristea, despre Alexandru Crețu: „Tehnică foarte bună, fără o viteză de reacție extraordinară”

- E fundaș sau e mijlocaș? 
- La Poli s-a descurcat la fel de bine pe fiecare dintre aceste două poziții. Ca fundaș, e bun și pentru pornirea construcției, are o tehnică foarte bună. Are și el lipsurile lui, normal, ca oricare fotbalist.

- Unul ar fi faptul că e cam lent? 
- Lent însemnând că nu are o viteză de reacție extraordinară, dar pe distanțe mai mari nu mai e lent, are un fuleu bun. Țin minte că la un meci cu Craiova, în care el a jucat ca mijlocaș, a făcut o cursă cu mingea la picior și l-a faultat Iliev, parcă. A scos penalty și am dat eu gol. Să fi avut și viteză de reacție ar fi fost greu, din moment ce e foarte înalt.

- Comportamentul lui cum e? 
- E cuminte, aici n-a fost niciodată lipsit de respect față de noi, jucătorii mai experimentați. Făcea glume, era de gașcă, dar cu bun-simț. E un tip bun în vestiar, un fotbalist de echipă. Și e ușor de antrenat, pentru că se implică, nu e nevoie să tragi de el ca să facă exercițiile. Mie chiar mi se pare că FCSB reușește o afacere excelentă. O să vezi, dacă echipa va avea un sezon bun, Crețu va fi și el printre cei buni din campionat. E un fotbalist care îmi place mult.

Îl cunosc bine pe Crețu, el e din Iași și a jucat de mic la Poli. Pentru noi era un jucător bun, doar că Nicolo Napoli l-a cam nedreptățit în perioada aceea, nu l-a considerat atât de important pe cât merita să fie considerat.

Sigur, Bucureștiul e altceva, dar Alex nu e un copil, așa cum erau Man, Moruțan când au semnat cu FCSB. El are destulă experiență ca să nu se piardă. Ce sfat i-aș da? O să-i spun între patru ochi la ce să aibă grijă. Știți și voi la ce mă refer, oamenii nu se schimbă.
- Andrei Cristea, atacant Poli Iași

Alexandru Crețu, caracterizat de fostul lui coleg înainte de transferul la FCSB: „Va fi unul dintre cei mai buni din campionat”
Alexandru Crețu (în galben), la Maribor

Erik Lincar: „Crețu m-a convins să nu mai pun verdicte”

Un alt ex-stelist, Erik Lincar, l-a antrenat pe Crețu la începutul carierei acestuia. În 2011, Lincar o conducea pe Corvinul Hunedoara și l-a primit în lot pe Alex, împrumutat de la Poli Iași. Fostul mijlocaș al Stelei din a doua jumătate a anilor '90 a povestit la DigiSport cum a fost aproape să se păcălească în privința fotbalistului pe care-l aduce Gigi acum la FCSB: 

„Crețu a intrat în antrenament imediat cum a ajuns la Hunedoara. Era obosit după drum și mi s-a părut foarte slab, mă întrebam «ce fac eu cu ăsta?!». L-am păstrat pentru încă vreo două zile de pregătire și așa am realizat că era chiar bun! 

Atunci m-am învățat minte, am înțeles că e o mare greșeală să pui etichete pe grabă, să-ți creezi o părere despre un fotbalist fără să-l fi văzut suficient de mult”.

152 de meciuria adunat Crețu la Poli Iași și a marcat 7 goluri. El a evoluat în campionatul românesc doar pentru Poli

Oferta înaintată de FCSB pentru Alexandru Crețu:

  • Salariu lunar de 15.000 de euro
  • Bonus la semnarea contractului: 100.000
  • Câștigarea campionatului: 100.000
  • Calificarea în Champions League: 100.000
  • Calificarea în Europa League: 50.000
  • Calificarea în Conference: 30.000.

VIDEO. Prima reacție după ce Alexandru Crețu s-a înțeles cu FCSB: „Un experiment, au nevoie de fundași centrali de meserie!”

Mai multe știri despre FCSB:

FCSB a renunțat la transfer! Becali a spus stop după ce i s-au cerut 600.000 de euro: „Iau pe altul”

Gigi Becali a găsit atacant pentru FCSB: „Băiatul s-a întâlnit cu mine, a zis că nu joacă la altă echipă din România. Niciodată!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  02 Iunie 2021, 12:11

Becali face angajari la intamplare,fara nici o logica si fara a tine seama de valoarea jucatorilor in raport de pretentiile si asteptarile sale viitoare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează