FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Alexandru Crețu, achiziție marca Becali: mai slab decât titularii!

Alexandru Crețu, alături de Gigi Becali +7   FOTO
Alexandru Crețu, alături de Gigi Becali

Articol de , , - Publicat joi, 03 iunie 2021 07:43 / Actualizat joi, 03 iunie 2021 16:02

Alexandru Crețu (29 de ani) are parametri inferiori, în sezonul recent încheiat, într-o comparație cu Iulian Cristea și Miron, cei doi stoperi de bază de la FCSB.

Becali l-a prezentat ieri pe Alexandru Crețu, primul transfer al verii! Și a și anunțat, din nou, că deși e la bază mijlocaș defensiv, el va fi folosit ca fundaș central. Crețu vine de la Maribor, din campinatul sloven, unde a pierdut titlul în fața unei echipe modeste, Mura! 

Alegerea pe care o face Becali e una extrem de surprinzătoare. Noul stoper a avut prestații, în sezonul recent încheiat, sub cele ale fundașilor centrali titulari de la FCSB. E vorba despre Iulian Cristea și despre Miron.

Alexandru Crețu, achiziție marca Becali: a jucat mai puțin și mai prost

Cifrele InStat explică în detaliu de ce noul fotbalist al vicecampioanei a fost mai slab decât cei în locul cărora vine să evolueze.

În primul rând, a evoluat mult mai puțin decât cei doi. Iulian Cristea a jucat cu peste 40% mai multe meciuri, iar Miron a bifat cu peste 50% mai multe minute.

Apoi, randamentul în teren a fost superior în cazul lui Cristea și Miron la toate capitolele importante care definesc un jucător defensiv, indiferent că e vorba despre închizător sau despre stoper: mingi recuperate, procentajul paselor precise, dueluri câștigate, dueluri aeriene câștigate, baloane pierdute.

ParametruA. CREȚUI. CRISTEAMIRON
Index InStat239274268
Meciuri jucate263733
Minute bifate1.8013.1952.866
Pase precise84%86%89%
Mingi recuperate3,3108
Dueluri câștigate54%66%71%
Dueluri aeriene câștigate63%67%73%
Mingi pierdute4,432,4

Cum ar putea arăta FCSB în noul sezon: Straton (A. Vlad) - V. Crețu (Haruț), Al. Crețu, A. Miron, Panțâru - Moruțan, Perianu* (Ov. Popescu), Olaru - Oct. Popescu*, Fl. Tănase, Fl. Coman
* jucătorii pentru regula U21

L-a luat pe Alexandru Crețu când a pierdut naționala!

Mutarea lui Gigi Becali e suprinzătoare și dintr-o altă perspectivă. FCSB îl legitimează pe Crețu fix când acesta a ieșit din atenția echipei naționale. După ce prima reprezentativă a fost preluată de Mirel Rădoi, Alexandru a fost convocat la toate cele 4 acțiuni: septembrie, octombrie și noiembrie 2020, dar și la „tripla” de la finalul lunii martie, din preliminariile Mondialului. 

Totuși, modul în care s-a prezentat în meciul cu Armenia, pierdut de România, scor 2-3, el evoluând chiar în ultimele 10 minute, când gazdele au întors rezultatul, l-a determinat pe Mirel să nu-l mai selecționeze

Iar acum, pentru „dubla” amicală cu Georgia și Anglia, Crețu a fost ocolit, în ciuda faptului că există foarte multe indisponibilități din cauza accidentărilor.

Cele 6 selecții ale lui Alexandru Crețu

DatăMeciMinuteCompetiție
septembrie 2020România - Irlanda de Nord 1-135Liga Națiunilor
septembrie 2020Austria - România 2-390Liga Națiunilor
octombrie 2020Islanda - România 2-090Baraj Euro 2020
octombrie 2020Norvegia - România 4-074Liga Națiunilor
noiembrie 2020România - Belarus 5-321amical 
martie 2021Armenia - România 3-210prelim. CM 2022

400 de mii de euroe cota lui Crețu pe transfermarkt, sub nivelul lui Miron (1,1 milioane) și al lui Cristea (1,4)

1 trofeua cucerit Alexandru Crețu în carieră: titlul în Slovenia cu Maribor, în sezonul 2018-2019

95 de meciuria jucat noua achiziție a FCSB-ului în cei 4 ani și jumătate petrecuți în Slovenia, la Olimpia Ljubljana și la Maribor, în vreme ce la Poli Iași, în ultimii săi 4 ani și jumătate jucase 128 de meciuri

Urmează alt transfer-șoc la FCSB: Șeroni! 

Patronul FCSB a anunțat ieri următorul fotbalist pe care îl dorește la FCSB. Alin Șeroni, care e sub contract cu FC Botoșani. Alegerea lui Becali e una realmente șocantă. Stoperul născut la Lugoj a împlinit 35 de ani în martie și n-a fost niciodată la un nivel deosebit. 

Traseul său a fost la echipe de duzină, precum Recaș, Săcele, ACS Poli Timișoara, Dunărea Călărași, UTA, iar la Botoșani a fost mai degrabă o soluție de avarie. Singura experiență în străinătate s-a numit Speranța Nisporeni, din Republica Moldova. 

N-a jucat niciodată la echipa națională a României și n-a trecut pe la nicio reprezentativă de tineret și de juniori. În schimb, e unul dintre cei mai înalți fundași centrali din actuala Liga 1, măsoară 1,93 metri!

VIDEO. Gigi Becali l-a prezentat pe Alexandru Crețu la Palat

Citește mai multe știri despre FCSB:

Fabulos! Cum l-a convins Crețu pe Gigi Becali să-l ia la FCSB: „Vă spun în premieră”

Blochează transferul dorit de Becali » Replică rapidă pentru patronul FCSB: „Nu-l las liber”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
1001887383175988
Gorneanu George  •  04 Iunie 2021, 01:17

Când intru pe gsp.ro nu stiu ce să fac să mă bufnească râsul sau plânsul ? Doamne cei mai mari *** ziariști reporteri ce.....*** sunteți cum să compari jucători din 2 campionate diferite ? Exemplu Nu se poate Serhio Ramos prin parametri este mult mai slab ca Burcă staristicele spun asta ...deci *** pe Ramos ...suntem de la gsp suntem ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

risc_mix
risc_mix  •  03 Iunie 2021, 18:52

De ce mi-ati retras comentariul? Ca nu v-am laudat? Pai dupa asemenea elucubratii va poate lauda cineva? Pai cum sa compari ba jucatori din campionate diferite si pe posturi diferite? Eventual se poate compara Miron cu I.Cristea(joaca la aceeasi echipa, in acelasi campionat, in acelasi compartiment,etc) Pai dupa mintea voastra Immobile, Insigne, lautaro Martinez,etc sunt mai prosti ca Tanase ca au marcat mai putin ca el.

fairplayromania
fairplayromania  •  03 Iunie 2021, 18:50
Postat de poli_4_ever pe 03 Iunie 2021, 18:09

Cei doi de la fc fcsb au cifrele pe care le au pentru ca peste 75% din meciurile clonei din Albanistan au fost omenii. De aici cifrele bune pe care le au cei doi fecesebisti. Daca s-ar lua doar meciurile in care au jucat pe bune - cu Craiova, Cfr, Dinamo si inca vreo cateva - cei doi ar avea cifre mai slabe decat Cretu si nu pentru ca Cretu asta ar fi vreo valoare. Dar adevarata valoare a lui Tanase (si a altor fecesebisti) se vede la echipa nationala. Aici se vede ca e suficient ca fecesebistii sa aiba in fata jucatori din tari din lumea a treia si a patra a fotbalului, Armenia si Georgia, ca deja nu mai fac fata. Plus ca la un meci international Tanase vede galben cand plonjeaza in careu ca in bazin si rosu cand loveste un adversar, ceea ce in Liga 1 nu se va intampla niciodata cu arbitrii pusi de Deaconu Bricheta sa fluiere pro clona. Cu jucatori ca Man, Tanase si alti fosti si actuali fecesebisti nu e nicio surpriza ca avem cea mai slaba echipa nationala din ultimii 50 de ani.

Nota 10 ptr comentariu ! Frumos spus. Jurnalistii si redactorii tv au ce invata de la tine.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează