FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Inzaghi de la FCSB » Puștiul roș-albaștrilor are cifre spectaculoase, deși antrenorii nu sunt mulțumiți de cum se pregătește

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 08:20 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 10:39

Ianis Stoica a marcat și în FCSB - FC Voluntari și are 7 goluri în campionat, deși a fost titular doar de 7 ori. El și Octavian Popescu sunt singurii sub 20 de ani dintre primii 19 golgheteri ai competiției.

FCSB încă este departe de câștigarea primului titlu după șapte ani de secetă, însă Becali tot își găsește motive pentru satisfacție.  Octavian Popescu și Ianis Stoica, fotbaliștii din vânzarea cărora el speră să alcătuiască bugetul pentru câțiva ani de acum înainte, sunt tinerii care se remarcă cel mai clar, din tot campionatul. 

Primul „scurtcircuit” înainte de CFR Cluj - FCSB » Arbitrează prietenul lui Balaj!
DELEGARE
Primul „scurtcircuit” înainte de CFR Cluj - FCSB » Arbitrează prietenul lui Balaj!

Ianis Stoica nu se antrenează, dar marchează

Într-un clasament al primilor 19 golgheteri din competiție, ei doi sunt singurii care au sub 20 de ani. Popescu a marcat opt goluri în stagiunea aceasta din Liga 1, Stoica a înscris de șapte ori. 

Ianis a dat un gol și în victoria cu FC Voluntari, 4-0, și a ajuns să aibă un randament remarcabil pentru un jucător în vârstă de numai 19 ani: a adunat șapte goluri, chiar dacă a jucat ca titular numai în șapte partide. De alte 19 ori a fost trimis pe teren pe parcursul partidelor. 

Surse din club povestesc că fiul lui Pompiliu Stoica nu a evoluat mai des din startul meciurilor deoarece conducerea tehnică ar fi dezamăgită de implicarea slabă pe care o are el în antrenamente. Prestațiile din meciuri sunt însă foarte bune mai mereu, cu gol sau cu o pasă decisivă. 

Mai tare decât Ianis Stoica e doar Adrian Petre 

Dintre golgheterii campionatului, raport mai bun între numărul meciurilor și cel al golurilor înscrise are numai Adrian Petre, de la Farul. El a marcat de nouă ori, în condițiile în care Hagi l-a inclus în formula de început numai de șapte ori!  Petre, fost internațional de tineret, a ajuns la 24 de ani, fiind cu cinci ani mai în vârstă decât Popescu și Stoica. 

Pe Becali îl entuziasmează prestațiile promițătoare ale celor doi internaționali ai lui, dar mai mult îl încurajează vârsta. La numai 19 ani, ei sunt buni de vândut cu sume mari.  Gigi a și spus recent, când a comentat despre rapoartele financiare pe care le-au publicat cluburile pentru anul 2021, că el mai continuă în fotbal doar cu interesul de a-l vinde pe Octavian Popescu, un mijlocaș ofensiv pe care l-a etichetat chiar ca „noul Hagi”.

Golgheterii sezonului actual

Jucătorul / ClubVârstaGoluri / Meciuri ca titular
Betancor / Farul2815 / 31
F. Tănase / FCSB2715 / 28
A. Ivan / U Craiova2512 / 27
Debeljuh / CFRCFR2511 / 21
Markovic / U Craiova2110 / 14
Gustavo / U Craiova3010 / 27
Deac / CFR369 / 31
Compagno / Craiova 1948259 / 11
B. Rusu / Mioveni329 / 30
Ad. Petre /  Farul249 / 7
Oct. Popescu / FCSB198 / 28
Petrila / CFR218 / 18
Cl. Bălan / Craiova 1948278 / 28
Miculescu / UTA208 / 31
I. Stoica / FCSB197 / 7
Ad. Bălan / Rapid327 / 22
D. Florea / Chindia337 / 26
Rață / Voluntari287 / 33
Ștefănescu / Sepsi237 / 23

„Nici Hagi nu-i face buni pe cei fără valoare”

Becali l-a dat afară pe Adrian Petre, pe care îl cumpărase de la Esbjerg, din Danemarca, în 2020. Atacantul a apucat să evolueze pentru roș-albaștri în zece meciuri și să marcheze un gol înainte să fie pus pe liber. Gigi nu e impresionat nici acum de golurile pe care le înscrie Petre pentru Farul. 

Becali l-a lăudat pe Hagi într-o declarație de la DigiSport, dar pariază împotriva lui Gică într-o privință: „Doar el e un conducător mai bun decât sunt eu, că el e și manager tehnic, antrenează echipa. Hagi e capabil să crească fotbaliști tineri și să-i facă buni. Ce nu înțelege el e că nu-i poate face buni pe unii maturi care nu au valoare.  

Inzaghi de la FCSB » Puștiul roș-albaștrilor are cifre spectaculoase, deși antrenorii nu sunt mulțumiți de cum se pregătește
Ianis Stoica

Pe Betancor l-a luat când era bun și l-a făcut să fie și mai bun. Cu unul care nu are educație fotbalistică, nu are calități, nu poate nici Gică să reușească!”.

Hagi nu-l folosește nici el pe Petre ca titular de bază, românul e rezerva spaniolului Betancor, golgeterul campionatului, cu 15 goluri. 

Panduru: „Ianis Stoica e  vârf, nu extremă!”

Basarab Panduru îi sfătuiește pe oamenii de la FCSB să nu-l mai folosească în lateral pe Ianis Stoica. 

„El nu e jucător de bandă, el știe să marcheze goluri, e golgheter!”, a spus fostul internațional la Orange Sport. Panduru a remarcat și el randamentul foarte bun al lui Stoica: 

„M-am uitat câți ani are și am văzut că va împlini 20 în decembrie. Are șapte goluri în momentul ăsta. La cât a jucat, mi se par multe goluri. Eu cred că este un golgheter, ar fi cel mai bine să joace ca vârf. Nu știu cât fotbal știe, dar ca extremă dreapta sigur nu știe! El a marcat și cu Voluntari tot din poziția numărului 9, a băgat mingea în poartă din apropiere. Mă așteptam să fie folosit mai mult Stoica, să fi fost scos Mamut la pauză”.

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău: „FCSB are nevoie e un antrenor cu autoritate și personalitate”

Citește și: 

FCSB acuză jocuri de culise în Liga 1: „Nouă ne-au rupt picioarele, cu CFR Cluj au jucat lejer și spuneau «Ia-o și dă gol!»”

Ioan Ovidiu Sabău îl sfătuiește pe Tavi Popescu: „De asta are nevoie pentru a juca la o echipă din Europa” + Ce fotbaliști admiră din Liga 1 și pe cine vede liderul naționalei

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
befree
befree  •  13 Aprilie 2022, 13:18

Stoica poate juca doar o repriza, dupa aia se sufoca, nu are plamani pentru sport. Nu va ajunge fotbalist niciodata, iar astia de la fcsb stiu asta, in afara de Becali, desigur.

brentford
brentford  •  13 Aprilie 2022, 13:05
Postat de flosud97 pe 13 Aprilie 2022, 13:03

Si care este Del Piero???

Lemn Del Tanase

flosud97
flosud97  •  13 Aprilie 2022, 13:03

Si care este Del Piero???

Vezi toate comentariile (9)
Comentează