FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Omul în care Becali are mai multă încredere decât în antrenor + Aceeași situație la încă un club din Liga 1

Articol de , , - Publicat sambata, 05 noiembrie 2022 07:07 / Actualizat sambata, 05 noiembrie 2022 08:10

Gigi Becali lasă FCSB pe mâna lui Thomas Neubert, iar Adrian Mititelu i-a lăsat FCU Craiova lui Dan Vasilică. Ambii sunt convinși că munca preparatorilor e suficientă pentru ca formațiile lor să evolueze la capacitatea maximă.

FCSB și FCU nu-i consideră importanți pe antrenori. Nu doar pe aceia pe care i-au demis de curând, ci în general pe toți tehnicienii. Becali a anunțat că șeful staff-ului tehnic rămâne Pintilii, dar antrenamentele le coordonează, de fapt, Thomas Neubert.

Preparatorul fizic german comanda și conducea majoritatea exercițiilor și în perioadele în care Toni Petrea era antrenor principal.

Ilie Dumitrescu îl laudă pe antrenorul care a refuzat-o pe FCSB: „Îl admir! A avut orgoliu și mândrie”
FCSB
Ilie Dumitrescu îl laudă pe antrenorul care a refuzat-o pe FCSB: „Îl admir! A avut orgoliu și mândrie”

Edi Iordănescu și apoi Nicolae Dică au schimbat metoda de lucru, ei au limitat influența lui Neubert în timpul antrenamentelor și au căutat să controleze întreg programul.

Germanului i-au mai revenit doar exercițiile specifice de încălzire și cele destinate strict pentru pregătirea fizică.

Grija lui Adrian Mititelu e să nu-l piardă pe Vasilică

Thomas a redevenit important acum. Becali a anunțat că formula din conducerea tehnică va mai rămâne aceasta și la meciul cu Rapid, probabil că și la partida cu FCU Craiova, înainte de întreruperea campionatului cauzată de Campionatul Mondial din Qatar. Derby-ul de la Craiova ar putea fi unul între două formații pe care le conduc preparatorii fizici. 

Mititelu a desemnat și el un „principal” teoretic, pe Paul Răducan, posesor al licenței Pro, însă de pregătire se ocupă Dan Vasilică, preparatorul fizic pe care Mititelu îl consideră cel mai competent din tot staff-ul.

E aproape o lună de când a plecat Marius Croitoru și patronul lui FCU încă nu a angajat un tehnician. După înfrângerea din etapa trecută, 1-2 cu Farul, Mititelu a ajuns la concluzia că echipa lui se descurcă mai bine de când nu are antrenor, pentru că Vasilică a corectat între timp condiția fizică a fotbaliștilor.

Proprietarul clubului s-a declarat îngrijorat, dar nu de faptul că nu are un tehnician, ci de teamă că la vară ar putea să plece Vasilică, supărat că fanii echipei îl consideră vinovat de eșecul lui Croitoru, pe care preparatorul l-ar fi pârât des către patron din cauza antrenamentelor pe care asistentul nu le considera îndeajuns de bune.

Sunt consternat că suporterii noștri îl înjură pe Dan Vasilică, un om care are foarte multe oferte pentru că e cel mai bun preparator fizic. Fanii se vor convinge cine e Vasilică peste câteva luni, atunci când el va lucra pentru un alt club!

 - Adrian Mititelu, patron FCU

E clar că antrenorii sunt cei mai importanți. Conducătorii de la Manchester City și aceia de la Atletico Madrid de nebuni îi plătesc pe Guardiola și pe Simeone cu zeci de milioane de euro anual? N-ar putea și ei să ia cu câte un milion preparatori fizici și să nu mai angajeze antrenori deloc?! 

- Narcis Răducan, fost manager FCSB

Cu Neagoe e cum a fost cu Ciobotariu

Apropiați ai lui Becali susțin că noul favorit al lui, după ce tratativele pentru angajarea lui Ciobotariu au picat, ar fi Eugen Neagoe. Situația olteanului e la fel ca a lui Ciobi, adică și el e sub contract, cu U Cluj, și nici nu ar fi încântat să lucreze după regulile lui Becali, cu formula de start și cu schimbările din timpul meciurilor dictate la telefon. 

Gigi a primit și multe propuneri de antrenori străini, dar el insistă că tot un român ar vrea să aibă pe bancă. Gigi a povestit că Walter Zenga l-a apelat pe Mihai Stoica și și-a oferit serviciile.

 Zenga a explicat la DigiSport: „I-am scris un mesaj lui MM, l-am întrebat cum e situația clubului, ce se întâmplă. MM m-a ajutat mult în carieră și dacă aș fi vrut nu mi-ar fi fost greu să-l întreb «nu ai nevoie de un antrenor?»”.

VIDEO Totul despre FCSB - Rapid

Citește și: 

Dan Petrescu la FCSB? Răspunsul tranșant al lui MM Stoica: „Suporterii s-ar bucura, Gigi nu”

Becali l-a pedepsit pe Tavi! Dică a negat realitatea, dar MM a confirmat noua decizie: „Asta e ordinea acum!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
parpalache
parpalache  •  06 Noiembrie 2022, 08:20

1.-Cine conduce in realitate antrenamentele(tehnico-tactice),la echipa cuviosului Gheorghe din Pipera?!De la Alibec știm ca...„fratele Mihai”al binefacatorului!Adica veșnicul MM Stoica!******2.-despre vrajeala aia- cu Ciobotaru antrenor la fcsb!Omul pur și simplu nu a vrut sa fie un nou caz„Vadim Rața”!Adica sa serveasca doar ca un imprumut!De la„finu Pandele”,pentru nașul cel descurcareț!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ali.bec
ali.bec  •  05 Noiembrie 2022, 10:33

Ce bine ar prinde niște ozon la Crevedia et. co.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează