FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

De luni, FCSB se închide în bază » Ce îi așteaptă pe jucătorii lui Toni Petrea

Articol de , , - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 09:12 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 13:42

FCSB a fost nevoită să renunțe la stagiul pe care îl planificase în Antalya, din cauza faptului că are încă mulți jucători nevaccinați, însă echipa va intra în regim de cantonament începând din prima zi a săptămânii viitoare, la baza din Berceni.

Decizia de a nu se vaccina, pe care au ales-o mulți dintre fotbaliștii FCSB-ului, a împiedicat clubul patronat de Becali să se poată antrena așa cum și-ar fi dorit în această minipauză în Liga 1. Deși intenționa să meargă în Turcia, vicecampioana s-a văzut obligată să renunțe, deși inclusiv Toni Petrea spunea înainte de Anul Nou că încă mai speră să se poată face ceva ca echipa să beneficieze de condițiile de antrenament și de clima care sunt excelente în această perioadă în Antalya.

Totuși, fotbaliștii au fost anunțați că nu vor scăpa de regimul de cantonament în care s-ar fi aflat dacă s-ar fi mers în străinătate. Chiar dacă antrenamentele vor avea loc la baza din Berceni, iar jucătorii stau toți în București, s-a luat decizia ca ei să nu plece acasă la finalul fiecărei zile, ci să rămână acolo non-stop. Decizia se va aplica de luni, atunci când sub comanda antrenorului se vor afla absolut toți fotbaliștii, inclusiv Vinicius, care a primit o vacanță mai lungă cu 3 zile decât restul colegilor, fiindcă a fost plecat acasă, în Brazilia.

VIDEO. Imagini de azi de la antrenamentul FCSB din Berceni: „Zăpada nu ne poate opri”

FCSB va sta în cantonament închis vreme de 7 zile, după care se va intra în ciclul normal al unei săptămâni de dinainte de meci. Debutul din 2022 pentru roș-albaștri va fi chiar împotriva singurei echipe care e deasupra FCSB-ului în clasament, CFR. Confruntarea va avea loc duminică, 23 ianuarie, pe Arena Națională. 

Spre deosebire de FCSB, prima adversară din Liga 1 va fi singura din campionat care va merge într-un cantonament în Vest, nu în Turcia. CFR se va pregăti la Oliva Nova, în Spania, și va susține 3 meciuri de verificare: cu St. Gallen, Lugano și Ferencvaros, ultimul și cel mai important, cu campioana Ungariei, urmând să aibă loc cu 8 zile înaintea duelului cu FCSB. 

FCSB se va antrena și la 0 grade!

Vremea în primele zile din 2022 a fost excelentă în București, însă de vineri s-a stricat și se anunță temperaturi mici și săptămâna viitoare. Conform prognozei, FCSB va fi nevoită ca în anumite zile să se pregătească la 0 grade, poate chiar și sub această limită. 

În schimb, în Antalya, în zilele viitoare, vor fi între 9 și 17 grade, în vreme ce în Spania, CFR va avea parte, în startul săptămânii viitoare, chiar și de 22-23 de grade. 

2 jucătorinu se vor putea antrena normal în perioada următoare, din cauza faptului că încă se află în perioada de refacere: croatul Mamut și fundaș stânga Panțâru

Două luni, joacă acasă și aproape de casă

Programul ultimelor 9 etape din sezonul regulat nu doar că e la îndemână pentru FCSB în privința numelor echipelor pe care le va întâlni, cu excepția derby-ului cu CFR, dar reprezintă și un avantaj din perspectiva deplasărilor pe care le va efectua. Va avea de susținut 5 jocuri pe Arena Națională și numai 4 ieșiri, dintre care una e tot în Capitală, cu rivala Dinamo, pe 30 ianuarie.

 Celelalte 3 sunt foarte aproape de București: cu Clinceni aproape sigur se va juca la Giurgiu, apoi la Mioveni și Pitești. Chiar și prima etapă din play-off, care va fi programată pe 13 martie, va fi susținută pe teren propriu fiindcă primele 3 clasate vor juca în runda de debut din partea a doua a sezonului acasă, iar între FCSB, care e acum pe 2, și Botoșani, ocupanta locului 4, e o diferență de nu mai puțin de 13 puncte.

4 jucătoridin Academie se vor pregăti împreună cu prima echipă, în frunte cu Musi (17 ani), care deja a debutat pentru echipa de seniori, ceilalți 3 fiind portarul Al. Maxim, născut în 2007, Andrei Tănasă, 19 ani, și Matei Tănasă, născut în 2005

VIDEO Jucătorii lui Toni Petrea au revenit la antrenamente

Citește și: 

Mihai Stoica, all-in în cazul unui tânăr de la FCSB: „Dau în scris că se face jucător, aici e 100%”

Becali vs. Rotaru în mercato: CSU Craiova îl vrea ACUM, FCSB la vară, liber

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
171875491077582
Costel Chelaru  •  09 Ianuarie 2022, 20:31

Traim vremuri tulburi...majoritatea din cei care comenteaza aici nu stiu ce a fost Steaua Bucuresti...o echipa imensa.. Multi au deschis ochii odata cu Becali.. Pacat,echipa asta nu merita asa ceva

fairplayromania
fairplayromania  •  08 Ianuarie 2022, 15:40

Singura echipă din prima ligă care nu merge in cantonament..... de 5 ani. Bravo nea Gigi, nu merită jucătorii. De 7 ani îţi toacă banii degeaba. Dar arbitrii merg in Antalya ? Ştii ce zic ! :)

flick2020
flick2020  •  08 Ianuarie 2022, 14:53
Postat de petrov pe 08 Ianuarie 2022, 12:27

Foarte bine! Să rămână în Berceni. Bine că nu joacă în Europa, că ne-ar fi făcut iar de râs — de data asta nu pe teren ci prin faptul că nu ar fi putut călătorii.

ddb unde a plecat ? In noroiul de la Saftica ?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează