FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Bilanț dezastruos! „Priceputul” Becali n-a nimerit niciun atacant!

Sergiu Buș, în acțiune
foto: Raed Krishan/GSP
Sergiu Buș, în acțiune foto: Raed Krishan/GSP

Articol de , , - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 09:00 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 14:50

Gigi Becali anunțase că-l lasă pe Mihai Stoica să aleagă fundașii. „Eu mă pricep doar la atacanți” era convins proprietarul FCSB-ului, doar că vârfurile care-i plac lui nu marchează mai deloc și ajung să fie aruncate după câteva luni de teste.

„Ne mai trebuie un fundaș și o să-l las pe MM să aleagă, că eu nu mă pricep la fundași. Mă pricep doar la atacanți". Mihai Stoica l-a adus pe Bogdan Planici când Becali l-a delegat să caute un apărător. Sârbul a avut evoluții chiar peste așteptări, dat fiind faptul că el nu avea un CV grozav când a ajuns în România, venea de la Vojvodina Novi Sad, și costase doar 300.000 de euro.

Gigi și-a testat și el priceperea la atacanți. Bilanțul e însă dezastruos. În meciul cu Chindia, câștigat cu 2-0, FCSB nici nu a mai folosit un vârf normal. Dintre Sergiu Buș și Alex Buziuc, a ales să-l trimită ca "număr 9" pe Darius Olaru, un mijlocaș ofensiv total nefamiliarizat cu rolul de atacant. Mai rău decât s-au descurcat Buș și Buziuc n-ar fi avut cum să se prezinte Olaru!

Gigi Becali: „Nu-l mai voia nimeni, dar e pariul meu!”

Atacanții specializați pe care i-a recrutat Gigi Becali pentru sezonul acesta la FCSB au un gol împreună! Buș a evoluat în opt partide și a înscris o dată. Buziuc a apărut în șapte meciuri fără să marcheze. Gigi i-a ales pe amândoi. În cazul lui Sergiu, opțiunea nu a fost surprinzătoare, pentru că el avusese un sezon bun la Gaz Metan și era atractiv, mai ales că venea liber de contract, fără să fie nevoie de achitarea vreunei sume pentru transfer.

Surprinzătoare a fost achiziționarea lui Buziuc de la Clinceni. Până la 26 de ani, Alex fusese rezervă la FC Vaslui și la Gaz Metan Mediaș, apoi înregistrase un sezon decent la Clinceni, cu 38 de meciuri și 5 goluri. Becali a și recunoscut că persoanele din jurul lui îl sfătuiseră să nu-l înregimenteze pe Buziuc: "Oamenii din club nu l-au vrut, dar l-am adus fiindcă mi l-am dorit eu. E pariul meu!".

Ca să justifice alegerea și cu speranța că ar mai avea șanse să câștige pariul, Gigi l-a utilizat des pe atacantul adus de la Clinceni, în ciuda randamentului șters, fără realizări importante. La Clinceni, Alex nici măcar nu evoluase ca vârf, era mijlocaș stânga. Atacantul era Vojtus, pe care l-a luat CFR. 

Becali a fost convins că descoperea un fotbalist pe care nu-l mai remarcase nimeni. Niciun specialist din fotbal nu mai observase valoarea grozavă a lui Buziuc și detaliul că nu era folosit corect, el ar fi fost excelent ca atacant central. Măcar până acum, pariul lui Gigi e pierdut, din moment ce favoritul lui n-a marcat deloc. 

Sergiu Buș a avut o discuție cu domnul Becali și l-a rugat să-l lase mai mult pe teren, să nu-l mai schimbe mereu în timpul meciurilor.
- Bogdan Apostu, impresarul lui Buș, la GSP Live

Buziuc „să fie decisiv? Ești ironic?”

Gabi Balint l-a antrenat pe Buziuc la Vaslui și a fost și el surprins că fotbalistul a ajuns la FCSB în vara acestui an: „Mi-e drag copilul, l-am avut la Vaslui când el avea 16 sau 17 ani. Era cuminte, se antrena, dar nu juca atunci. Țin minte că l-am folosit o dată la Cluj, când aveam nouă suspendați și accidentați". 

În aceeași emisiune de la DigiSport în care Balint a avut comentariu acesta, moderatorul l-a întrebat pe Gabi dacă Buziuc ar putea să fie decisiv pentru FCSB. „Ești ironic?", a reacționat fostul internațional. „Din ceea ce a arătat până acum, nu poate să fie el decisiv pentru FCSB. Mi-aș dori să demonstreze mai multe. Din păcate, el are deja 26 de ani", a explicat Balint. 

Trei atacanți, două goluri

Înainte să-i testeze pe Buș și pe Buziuc și să se convingă că nici ei nu sunt atacanții pe care-i visa, Becali a plătit, la începutul acestui an, 500.000 de euro ca să-l aducă pe Adrian Petre de la Esbjerg, din Danemarca. 

„Nici nu-l știam pe Petre, dar l-am văzut o dată că a dat un gol pentru naționala de tineret și din faza aia mi-am dat seama imediat că are instinct de marcator" era concluzia la care ajunsese Gigi Becali. Faza pe care a văzut-o l-a costat 450.000 de euro. 

Petre a strâns 10 meciuri la FCSB și a înscris un singur gol, dintr-un penalty executat într-o partidă cu Gaz Metan, încheiată cu o remiză, 2-2. Becali l-a împrumutat recent la Cosenza, în Serie B. Italienii au plătit 50.000 de euro pentru un împrumut pe un sezon, a zecea parte din prețul de achiziție pe care-l suportase FCSB la începutul lui 2020. La Cosenza, internaționalul român de tineret a bifat două partide, una ca titular. Nu a marcat deloc. 

Caz incredibil la FCSB! Jucătorul a vorbit direct cu Gigi Becali: „Lasă-mă mai mult pe teren!”

Citește și alte știri despre FCSB:

EXCLUSIV Nicolae Dică, totul despre relația neștiută cu Gigi Becali: „Vorbea cu MM la pauză, dar nu făceam schimbările că mă suna!”

FCSB o egalează pe CFR în topul favoritismelor în Liga 1! „Roș-albaștrii”, ajutați serios în meciul cu Chindia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
dreptate_pt_steaua
dreptate_pt_steaua  •  05 Noiembrie 2020, 15:08
Postat de florar pe 05 Noiembrie 2020, 12:33

Dupa cum am scris...Pana in 2010 Becali castigase toate procesele...Ce sa vezi...dupa ce nu mai plateste cea mai mare chirie din fotbalul romanesc-mai mare decat a tuturor restului de echipe la un loc...-se activeaza Talpan si apoi judecatorilor le miroase rau Becali...

nu existau procese pt marca in 2010, au incput in 2011 si au fost 2 procese castigate de steaua pana la decizia finala in 2014 decembrie cand ICCj a dat favorbail trompetei talpan! DNA a ancehtat srl-ul si legalitatea lui dar nu a fost un proces dedschis de CSA, cel putin nu oficial si da s-a dat NUP, asta am zis si eu mai jos!

florar
florar  •  05 Noiembrie 2020, 12:33
Postat de florar pe 05 Noiembrie 2020, 12:28

DNA i-a acordat lui Gigi Becali NUP in 2010 -pentru privatizarea Stelei...Cautati pe net ...ati uitat...

Dupa cum am scris...Pana in 2010 Becali castigase toate procesele...Ce sa vezi...dupa ce nu mai plateste cea mai mare chirie din fotbalul romanesc-mai mare decat a tuturor restului de echipe la un loc...-se activeaza Talpan si apoi judecatorilor le miroase rau Becali...

1646338025437227
Mihai Mitrofan  •  05 Noiembrie 2020, 12:32

TANASE nu da pase, el e tartorul sifonar din vestiar.........................

Vezi toate comentariile (36)
Comentează