FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A luat țeapă » FCSB rămâne fără bonusurile din transferurile lui Man și Moruțan

Dennis Man și Olimpiu Moruț pe vremea când făceau furori în tricoul FCSB-ului
Dennis Man și Olimpiu Moruț pe vremea când făceau furori în tricoul FCSB-ului

Articol de , , - Publicat sambata, 22 ianuarie 2022 09:39 / Actualizat sambata, 22 ianuarie 2022 10:29

FCSB avea clauze care i-ar mai fi adus milioane de euro din transferurile a trei jucători: Man, Moruțan și Nedelcu. În realitate, Becali n-a mai încasat niciun ban, din cauza randamentului slab al acestor fotbaliști.

Becali a negociat transferurile astfel încât să mai câștige bani de pe urma fotbaliștilor vânduți, în afara prețurilor fixe încasate la încheierea tranzacțiilor, numai că prestațiile jucătorilor pe care i-a livrat nu i-au mai produs nimic. 

Clasamentul e mincinos » Echilibru aproape perfect între CFR și FCSB + Studiu la nivel european: fotbalul clujenilor valorează 20 de puncte mai puțin!
FCSB - CFR CLUJ
Clasamentul e mincinos » Echilibru aproape perfect între CFR și FCSB + Studiu la nivel european: fotbalul clujenilor valorează 20 de puncte mai puțin!

Dusseldorf a renunțat de curând la Dragoș Nedelcu, 24 de ani, deși inițial îl împrumutase pe mijlocașul defensiv până la sfârșitul lunii iunie. Contractul de împrumut conținea și o clauză potrivit căreia echipa din liga a doua germană îl putea achiziționa pe Nedelcu plătind două milioane de euro.

Nu mai prindea nici banca

Becali ar fi recuperat astfel și suma pe care a investit-o atunci când l-a cumpărat pe Dragoș de la Viitorul, un milion și jumătate de euro, și cheltuielile înregistrate cu salariul fotbalistului. Calculul acesta nu mai e de actualitate, din moment ce Fortuna nici măcar nu l-a păstrat pe internaționalul român până la finalul sezonului. 

Nedelcu, un fotbalist pe care Viitorul l-a promovat drept „noul Gică Popescu” sau „noul Lupescu”, ajunsese să nu mai aibă loc nici măcar pe banca de rezerve în „B”-ul german. 

Nemții l-au folosit la început, Dragoș Nedelcu a adunat zece meciuri, dintre care șapte ca titular, după care au concluzionat că românul pe care Rădoi îl folosea des ca titular în națională nu era un jucător îndeajuns de bun.

Nicio speranță de la Man

Becali mai pierde bani și din cauza lui Man. Dennis a fost cedat la Parma pentru 11 milioane de euro, suma fixă pe care italienii au transferat-o în contul FCSB-ului la scurtă vreme după semnarea actelor. Becali urma să mai primească încă două milioane de euro de pe urma a patru bonusuri stabilite în contractul de transfer. 

Condițiile se refereau la performanțe pe care le-ar fi înregistrat Man în Serie A și la calificarea Parmei în cupele europene. Criteriile par să fie imposibil de realizat deocamdată, după ce parmegianii au retrogradat în Serie B în primul sezon în care l-au avut pe Dennis, iar acum sunt departe de promovare. 

Internaționalul român în vârstă de 23 de ani e rezervă, nu reușește să se impună nici măcar în liga a doua.

Moruțan, dezastru la Galatasaray

Alt fotbalist de pe urma căruia Becali credea că avea să mai câștige: Moruțan. Mijlocașul ofensiv a mers la Galatasaray și roș-albaștrii au primit 3,5 milioane de euro. Ei au mai încasat 600.000 de euro în momentul în care Olimpiu a bifat al 15-lea meci în tricoul roș-galben. 

Moruțan, 22 de ani, a adunat 18 partide până acum în Super Liga turcă, doar 12 ca titular, și a marcat numai trei goluri. FCSB urma să mai ia un milion de euro în momentul în care Galatasaray prindea un loc în grupele Champions League, însă fosta formație a lui Hagi e a 13-a în clasament, e mai aproape să retrogradeze decât este de primele poziții, cele care permit participarea în UCL. 

Galata pierde și puncte, îi pierde și bonusurile lui Becali.

20%din profitul rezultat dintr-un viitor transfer al lui Moruțan va merge către FCSB. Date fiind randamentul slab al fotbalistului și rezultatele dezastruoase ale echipei, vânzarea în profit a lui Olimpiu pare să fie imposibilă

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - CFR Cluj

Clauzele din transferul lui Man în Italia:

  • 500.000 de euro primește FCSB dacă Parma se califică în cupele europene măcar o dată în următoarele patru sezoane
  • 500.000 de euro încasează roș-albaștrii dacă parmegianii termină un sezon printre primii opt în Serie A 
  • 500.000 de euro constituie un bonus în situația în care Man va marca 15 goluri în prima ligă italiană până în 2023
  • 500.000 de euro se mai adaugă dacă Dennis va înscrie 25 de goluri în Serie A până în iunie 2025

Citește alte știri din Liga 1:

Notele GSP după încleștarea din Trivale » De la 3 la 6 pentru nou-veniții de la Dinamo!

Iuliu Mureșan, un car de nervi la adresa arbitrajului: „Mi-au spus jucătorii ce le-a zis Bîrsan. Atunci, ce a fluierat?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (56)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  30 Ianuarie 2022, 09:24
Postat de robinhood1 pe 22 Ianuarie 2022, 11:05

Exact. *** doar vor sa dea în Steaua din liga 1.am luat 11 milioane de euro pe man și încă 500 de mii ca a jucat 10 meciuri în retur ca titular. Am luat 4,2 milioane pe morutan și o sa mai luam încă un milion. Cine a luat teapa? Ca Steaua din liga 1 cu siguranță nu

tu trebuie sa fi Emilus188 ala de o tot tragi cu steaua din liga 1! nu exista nici o steaua in liga 1!

romeverest
romeverest  •  22 Ianuarie 2022, 19:16

Mai ia si ciobanul tepe pentru ca asa este in viata !! A tepuit si el multi patroni romani carorora trebuia sa le dea procente din vanzarea unor fotbalisti in strainatate !!

mateiserban
mateiserban  •  22 Ianuarie 2022, 18:23
Postat de Viorel Nicoara pe 22 Ianuarie 2022, 13:43

Nu exista asa ceva. Ar fi ceva science fiction.

Tu esti Nicoara care a jucat pa CFR si cu Pandurii in Europa League cand ati batut pe Braga, finalista Europa League?? Wow. Chiar un jucator f bun

Vezi toate comentariile (56)
Comentează