FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Premieră negativă pentru Budescu la Farul - FCSB + Momentul care l-a scos din sărite pe fotbalist: „Hai, mă, să jucăm fotbal! Dă-o-n p...a mea!”

Constantin Budescu a jucat cele mai puține minute (5) în meciul cu Farul din cele peste 450 de jocuri bifate de acesta,
Constantin Budescu a jucat cele mai puține minute (5) în meciul cu Farul din cele peste 450 de jocuri bifate de acesta,

Articol de , - Publicat vineri, 05 noiembrie 2021 14:57 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 15:31

Constantin Budescu a jucat cele mai puține minute în Farul-FCSB 0-1 din cele peste 450 de jocuri bifate de acesta, iar în minutul 90+1 al meciului de la Ovidiu și-a ieșit din minți când a văzut că doar 3 colegi erau în careul Farului la o lovitură liberă de la 19 metri.

Constantin Budescu a început meciul contra Farului pe banca de rezerve. Abia în minutul 85, Edward Iordănescu a decis să-l trimită pe teren pe Constantin Budescu, schimbându-l pe Claudiu Keșeru. Astfel, atacantul de 32 de ani a bifat doar 5 minute în restanța din etapa 13.

O premieră negativă pentru Budescu! În cele peste 450 de meciuri jucate de acesta în peste zece ani de profesionist, la Petrolul, Astra, Dalian Yifang, Al Shabab, Damac sau FCSB, niciodată n-a jucat doar 5 minute! Chiar și așa, acesta a reușit două pase fabuloase, iar pe finalul confruntării și-a vărsat nervii pe colegii săi de echipă.

Budescu, enervat pentru că nu avea cu cine să joace!

În minutul 90+1, Tănase a recuperat undeva la mijlocul terenului, Ghiță l-a urmărit și l-a faultat, moment în care Budescu a confiscat mingea pentru a executa o lovitură liberă. Doar că în momentul în care a ridicat capul și s-a uitat în careu, a avut o surpriză! Doar Ianis Stoica era în careul de 16, în rest Andrei Crodea și Adrian Șut, la marginea lui.

87%din meciurile pe care Budescu le-a disputat pentru FCSB în precedentul mandat, 2017-2018, adică 31 din 37, au fost bifate din postura de titular

A fost momentul în care Budescu a răbufnit, nevrând să tragă de timp în conservarea unicului gol al partidei. „Hai, mă, să jucăm fotbal! Dă-o-n p...a mea!”, a spus Budescu, gesticulând nervos, vorbe surprinse inclusiv pe transmisia meciului. Tănase a pasat scurt, Budescu a încercat un lob elegant pentru Cordea, dar mingea a fost interceptată și faza s-a stins.

Premieră negativă pentru Budescu la Farul - FCSB + Momentul care l-a scos din sărite pe fotbalist: „Hai, mă, să jucăm fotbal! Dă-o-n p...a mea!”
Imagine din timpul meciului cu Farul, atunci când Budescu s-a enervat pe colegii săi (captură tv)

Constantin Budescu, lăudat de Edi Iordănescu: „Momente de geniu”

Chiar dacă l-a trimis pe final pe Budescu în teren, Edward Iordănescu a avut un discurs laudativ la adresa jucătorului său, explicând și motivele pentru care atacantul a prins doar cinci minute în deplasarea de la Ovidiu: 

9 luniau trecut de la ultimul gol din acțiune reușit de Budescu, în meciul Voluntari - Astra 1-3, disputat pe 3 februarie 2021

„Budescu a venit după o pauză foarte lungă, a intrat în procesul de pregătire, apoi a ieșit, acum a reintrat. E un jucător care, pentru mine, înseamnă enorm, l-am dorit foarte mult. Are răbdarea necesară să o ia pas cu pas. El a reușit, în câteva minute, momente de geniu, e un jucător care ne va ajuta foarte mult. Toată lumea înțelege că este în slujba echipei”.

17 meciuria jucat Budescu la Damac și la FCSB în anul acesta. A marcat un singur gol, dintr-un penalty pe care l-a transformat în ultimul minut al meciului cu Chindia (1-0)

Meciurile cu cele mai puține minute bifate de Budescu

Anul

Meciul

Nr. minute

2021Farul - FCSB 0-15
2019Al Shabab - Al Faisaly 2-19
2019Al Faisaly - Al Shabab 0-0 9
2012Astra - Chiajna 0-210
2021Anglia - România 1-011
2015 Ungaria - România 0-013

1,5 milioane de euroe cota lui Budescu

Am trecut printr-o perioadă foarte grea, încă nu suntem reveniți 100%. Dar ușor, ușor, cu meciuri, numai așa poți să-ți recapeți forma. Lucrăm foarte bine la antrenamente, ne bucurăm că avem această serie. Sperăm să ne apropiem mai mult de primul loc.

- Florin Tănase, atacant FCSB

Cornel Dinu, despre Budescu: „Joacă de plăcere şi mai puţin pentru echipă”

După meciul cu FC Argeș din runda precedentă, Cornel Dinu a vorbit la TelekomSport despre Budescu și despre forma prin care trece atacantul de 32 de ani. 

„Suficienţa mentală. Se poate juca şi dacă mă sacrific mai mult în joc, dar particip mai puţin. Poate reuşesc să ies în evidenţă printr-o execuţie, printr-o pasă. Dar e vorba şi despre cei care au autoritate la echipă, despre ce pot scoate din el. 

Convingerea mea e că joacă de plăcere şi mai puţin pentru echipă. Jucătorii care au intrat au schimbat soarta partidei", a explicat Dinu. 

Budescu este la a doua experienţă la FCSB. În primul mandat a reuşit în 37 de meciuri să marcheze 13 goluri şi să ofere și 12 pase de gol.

Citește și alte articole despre Liga 1:

Iordănescu, vrăjit de o rezervă: „Geniu!” » A dezvăluit jucătorul supărat pentru neconvocare

Farul și FCSB, puse la zid în direct: „Zi-mi un jucător de remarcat! Foarte slab meciul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
corectu
corectu  •  06 Noiembrie 2021, 09:47

Momente de geniu ? Parcă e prea mult.Steliștii s-au întrecut în ratări.Mai ales în repriza a 2-a.Cât despre Budescu,e la apus.

dobrin
dobrin  •  05 Noiembrie 2021, 23:07
Postat de luciann pe 05 Noiembrie 2021, 18:38

Budi a avut in 5 minute (care au fost vreo 8 de fapt) mai multe realizari decat ceilalti in 90!:)))

S-a strofocat omul. Daca lui nu i-a spus nimeni de blat, ce era sa faca?

kyil
kyil  •  05 Noiembrie 2021, 21:15

Printre atatia fotbaliatori, macar Budescu e fotbalist. Chiar si la 100 de kg e peste 99% din Liga1 ,daca are chef de fotbal. La multe meciuri din L1 am impresia ca ,daca Hagi isi pune ghetele si joaca 15 minute da sigur un gol. Sa nu mai zic de Mu2 sau ara2. asa rau am ajuns si ass prost se joaca

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close