FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ultimele informații despre „renegații” de la FCSB: unul pleacă sigur, cu celălalt e mai complicat

Keșeru și Budescu au intrat pe lista neagră a lui Becali / Foto: Gazeta Sporturilor +48   FOTO
Keșeru și Budescu au intrat pe lista neagră a lui Becali / Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de , , - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 18:25 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 18:30

FCSB. Gigi Becali l-a convins pe Constantin Budescu să-și caute alt club, a mai rămas doar ca ei doi să fixeze datele financiare ale despărțirii. Cu Claudiu Keșeru, situația e mai greu de rezolvat, fiindcă rezilierea contractului cu FCSB l-ar forța să șomeze până în iulie anul viitor, ceea ce l-ar apropia de finalul carierei. 

Becali nu a glumit, chiar nu-l mai vrea pe Budescu în echipa lui și în 2022. El i-a transmis clar atacantului în vârstă de 32 de ani că trebuie să-și găsească un alt club în iarna aceasta. Nici jucătorul nu ține să mai continue, e dezamăgit că a evoluat prea rar, nu a mai beneficiat de un statut de star. 

MM Stoica nu e impresionat de jucătorul pe care Becali îl vrea la FCSB: „Nu am remarcat nimic la el” + laudă un rapidist
FCSB
MM Stoica nu e impresionat de jucătorul pe care Becali îl vrea la FCSB: „Nu am remarcat nimic la el” + laudă un rapidist

Ultimul aspect de soluționat îl constituie datele financiare ale separării. Când l-a repatriat pe Budescu din Arabia Saudită, FCSB l-a prezentat spectaculos pe Budescu. „Artistul” a fost tema prezentării pe care au realizat-o roș-albaștrii, convinși în momentul acela că aduseseră o vedetă capabilă să-i ajute să facă diferența în concurența cu CFR. 

În realitate, randamentul lui Budi a fost insignifiant. El a apărut în zece meciuri și a marcat un singur gol. A fost titular doar de trei ori și nu a prins nicio partidă întreagă.

Se retrage Keșeru?

Randamentul slab al lui Budescu i-a sărit în ochi lui Gigi și din cauza așteptărilor mari care existau în legătură cu internaționalul român, dar mai ales din pricina salariului, cel mai mare de la FCSB, de 25.000 de euro lunar. 

Atât mai câștigă Claudiu Keșeru și patronul încearcă să renunțe și la el. În cazul lui, negocierile pentru reziliere sunt complicate. 

Dacă semnează pentru ruperea contractului, Keșeru rămâne blocat până în iulie, niciun alt club nu-l va mai putea angaja

Claudiu a bifat deja două formații în sezonul acesta, FCSB și Ludogoreț, și regulamentul nu-i permite s-o mai aibă și pe a treia. Să rămână șomer de acum până în iulie ar însemna să se apropie de sfârșitul carierei, i-ar fi foarte greu ca la 35 de ani și jumătate să revină în formă după o jumătate de an de stat pe margine. 

Oricât de puțin ar mai juca, i-ar conveni să continue în clubul lui Becali, așa măcar ar rămâne în programul unei echipe profesioniste.

E convins că și echipa e vinovată

Într-o comparație cu Budescu, Keșeru a fost chiar bun la FCSB. El a jucat în 13 partide și a înscris 4 goluri. Le-a marcat pe toate la începutul acestui al doilea mandat avut în România, pe urmă a existat un regres în jocul său, în ultimele meciuri nu a mai dat niciun gol. 

+44 FOTO

Claudiu nu a fost mulțumit de cooperarea pe care a avut-o cu colegii din atac, a simțit că echipa nu l-a sprijinit îndeajuns și a arătat prin gesturile de pe teren că nu-l avantaja jocul echipei. 

Pe parcursul ultimului joc din 2021, remiza albă cu Sepsi, atacantul a evoluat în a doua repriză, nu a realizat nimic important și a gesticulat de câteva ori, evident enervat de felul în care curgeau atacurile coechipierilor, care nu-l puneau deloc în situații convenabile pentru finalizare. 

Șicanele nu au fost de ajuns

Budescu se va mai alege cu niște bani la rezilierea contractului cu FCSB, după ce a încasat 200.000 de euro și la semnarea contractului. 

Becali a încercat să-l determine să plece fără pretenții. Ca să-l facă să semneze rezilierea necondiționat, Gigi ori l-a lăsat pe Budescu pe bancă, ori l-a trimis pe teren pentru ultimele cinci, șase minute ale meciurilor. 

Șicanele nu l-au înmuiat pe Budi, ceea ce îl ajută să capete niște bani drept compensare. Becali e obișnuit să le achite despăgubiri fotbaliștilor la care renunță. Atacantul ceh Ondrasek și fundașul croat Vucur, dați afară pe parcursul acestei stagiuni, au obținut amândoi sume ca despăgubiri pentru contractele rupte înainte de termene.

MM Stoica a avut dreptate despre „ciorbele reîncălzite” 

Mihai Stoica s-a exprimat la un moment dat împotriva readucerii lui Sînmărtean la FCSB: „Mie nu îmi place ciorba reîncălzită, nici măcar nu am cuptor cu microunde acasă”. 

MM și-a încălcat pe urmă principiul acesta când a insistat pentru revenirea lui Rusescu. Randamentul lui Raul a fost departe de acela pe care-l avea atunci când era golgeterul campionatului și înscria frecvent și în cupele europene, înainte de vânzarea lui la Sevilla. 

Nici Adi Popa nu a mai fost util când s-a întors din străinătate, iar acum au dezamăgit și Budescu, și Keșeru, atacanții pe care Becali îi angajase ca arme principale în lupta pentru titlu dusă cu CFR. 

În cazul lui Budescu a existat și o problemă tactică. El discutase cu Iordănescu despre revenirea sa, apoi antrenorul i-a explicat lui Becali că Budi nu are post în sistemul 4-3-3 și că ar trebui modificată tactica pentru includerea atacantului-veteran în echipă. Gigi l-a luat pe Budescu, dar a insistat și pentru păstrarea sistemului 4-3-3, de care el e fascinat.

VIDEO Bourceanu, moment de sinceritate în direct: „La FCSB aveam 10.000 de euro pe lună, iar la Trabzon avea 72.500!”

Citește și alte știri despre FCSB: 

MM Stoica nu e impresionat de jucătorul pe care Becali îl vrea la FCSB: „Nu am remarcat nimic la el” + laudă un rapidist

De teama jocurilor de culise, FCSB vrea schimbarea sistemului competițional: „Play-off-ul nu e ce trebuie”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
petre47
petre47  •  27 Decembrie 2021, 21:52

Asa cum ii e obiceiul, isi bate joc de toti jucatorii.

kikostel
kikostel  •  27 Decembrie 2021, 10:41

Dar imensul manager și uriașul caracter MM Stoica nu a fost ciorbă reîncălzită de 2 ori? Nu s-a reîntors el să slujească la stăpân?! Cât de ipocrit trebuie să fie acest mare conducător al fotbalului românesc cu zero putere de decizie!!!!

137729076992236
Conache Pavel  •  27 Decembrie 2021, 05:07

Ce se mai baga in seama *** mm stoica, parca tine cont cineva de parerile lui si in alta ordine de idei reantoarcerea lui la FCSB nu e " ciorba reancalzita" ? PENIBIL personaj !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează