FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se lasă Keșeru de fotbal până în vară? Dacă reziliază cu FCSB, ar trebui să renunțe la fotbal cel puțin 6 luni

Keșeru a jucat 13 meciuri pentru FCSB în cele 4 luni de când e la echipă
Keșeru a jucat 13 meciuri pentru FCSB în cele 4 luni de când e la echipă

Articol de , , - Publicat luni, 20 decembrie 2021 20:10

Becali a anunțat că nu-l mai dorește pe atacant, care însă nu mai poate evolua în actualul sezon la altă echipă în afară de FCSB și Ludogoreț, și practic ar trebui să renunțe la fotbal cel puțin 6 luni, dacă ar accepta să rezilieze contractul cu roș-albaștrii

"Am vorbit cu Budescu: «Spune-mi ce bani vrei, ca să încheiem». O să vorbesc și cu Keșeru, ca să încheiem și cu el". Dorința lui Becali, cel puțin în privința despărțirii de Keșeru, e mai greu de îndeplinit.

Din cauza situației ingrate în care s-ar regăsi atacantul în cazul în care ar da curs solicitării de reziliere a contractului. Keșeru a evoluat deja pentru două cluburi de la începutul acestui sezon și, conform regulamentului în vigoare, nu ar mai putea să îmbrace tricoul unei a 3-a grupări până în iunie 2022.

Dumitru Dragomir, scos din sărite de decizia lui Becali cu Sepsi: „Eu cred că a vrut să își bată joc de el”
SEPSI - FCSB 0-0
Dumitru Dragomir, scos din sărite de decizia lui Becali cu Sepsi: „Eu cred că a vrut să își bată joc de el”

Dacă el ar pleca acum de la FCSB, singurul loc în care ar putea să mai joace în următoarele 6 luni ar fi Ludogoreț, de unde a plecat însă cu scandal: un conflict deschis cu antrenorul, urmat de retrogradarea lui la echipa secundă.

Va accepta diminuarea salariului?

Singura situație în care Becali ar putea scăpa de Keșeru e cea în care jucătorul ar accepta să stea pe margine în prima jumătate a anului 2022, însă la vârsta pe care Claudiu o are, a împlinit la începutul lunii decembrie 35 de ani, așa ceva ar însemna finalul carierei de fotbalist.

O variantă de compromis ar putea să fie o negociere între patron și atacant pentru diminuarea salariului, dar Keșeru să continue să facă parte din lot, să se antreneze și chiar să se apeleze la el atunci când va fi nevoie. Tocmai pentru ca în vară, când ar putea să semneze cu altcineva, să fie jucător activ, nu un fotbalist retras de o jumătate de an.

La începutul lui 2021-2022, Keșeru era la Ludogoreț. A evoluat în meciul cu Șahtior Soligorsk, din preliminariile Champions League, după care a intrat în conflict cu antrenorul. A fost trimis la echipa secundă, unde a bifat 3 jocuri și 3 goluri.

Ulterior a apărut interes din partea FCSB-ului, iar Ludogoreț a acceptat rezilierea amiabilă. A devenit liber apoi a semnat cu clubul lui Gigi Becali, unde i s-a oferit un contract de 25.000 de euro.

A dat 4 goluri în primele 5 etape

Keșeru a semnat cu FCSB la finalul lunii august, iar debutul său în tricoul roș-albastru s-a produs chiar la derby-ul cu Dinamo, în care a și marcat și a avut o evoluție foarte bună. De fapt, în primele 5 etape în care a fost de fiecare dată titular, Keșeru a marcat 4 goluri, în 4 meciuri, singura dată când n-a înscris fiind cu Chindia.

MeciulRealizări Keșeru
FCSB - Dinamo 6-0gol
FCU Craiova - FCSB 0-1gol
FCSB - Clinceni 3-2gol
Chindia - FCSB 0-1-
FCSB - Mioveni 3-0gol

"Fiecare are dreptul să spună absolut tot ceea ce vrea. Atât timp cât sunt aici, cât am luat decizia de a veni aici, m-am expus și îndur. Da, știam unde mă întorc și mi-am asumat decizia. De asta nici nu zic nimic" 

"Oare de ce am început așa bine și după aceea ceva s-a rupt? De ce s-a rupt? Aveți subiect de discuție. Poate să speculeze lumea orice vrea, dar nu voi spune nimic. Pe data de 5 ianuarie voi fi la reunire" 

Claudiu Keșeru

În ce țări a jucat Keșeru în ultimii 10 ani

PerioadaȚara
2011-2013Franța
2014România
2015Qatar
2016-2021Bulgaria
2021România

1,5milioane de euro e cota de piață a lui Keșeru pe transfermarkt, una foarte mare ținând cont de vârsta lui, 35 de ani, cel mai ridicat nivel a însemnat 4 milioane de euro, atins prima oară la FCSB, în decembrie 2015

9trofee a câștigat Keșeru în cariera lui, toate în Bulgaria și România, în tricoul cu Ludogoreț și FCSB

Nu prinde podiumul marcatorilor români în 2021

Keșeru n-a avut un an prea bun. A marcat doar 18 goluri, deși media lui în anii de dinainte de pandemie trecea cu mult de 20-25 de reușite. De fapt, în 2021, el nu urcă nici măcar pe podiumul fotbaliștilor români care au reușit cele mai multe goluri. Primul e Florin Tănase, care a atins 24 de goluri.

Topul golgeterilor români în acest an

JucătorGoluri
Fl. Tănase (FCSB)24
A. Ivan (U Craiova)20
N. Stanciu (Slavia Praga)19
Keșeru (Ludogoreț/FCSB)18
Deac (CFR)16
Ad. Bălan (Rapid)15
Cicâldău (U Craiova/Galatasaray)12
Sorescu (Dinamo)12
Maxim (Gaziantepspor)11
I. Hagi (Rangers)11

Mai multe știri despre FCSB: 

S-a menajat cu Sepsi OSK? Florin Tănase, arătat cu degetul: „Se vede o frustrare. N-a pus osul la bătaie”

De la 4 la 9 » Notele GSP după remiza de la Sf. Gheorghe: el a fost peste toți!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
dodo001
dodo001  •  21 Decembrie 2021, 18:13

Keseru e obligat sa stea pana la finalul contractului. Pana la urma are 35 de ani, merita, chiar daca asteapta banii de la Gigi.

markksson
markksson  •  21 Decembrie 2021, 17:56

Keșeru e corect - a spus că işi asumă alegerea. Sper că alți jucători, mai ales tineri, tentați de o aşa aventură incep să ințeleagă că FCSB este o loterie tragi-comică şi vor alege să işi vadă de FOTBAL la o echipă serioasă!

366730514084299
Radu Badea  •  20 Decembrie 2021, 22:57

Toți fotbaliştii care au de spus ceva în Liga 1,şi au ceva de demonstrat în fotbalul românesc,să vină la Dinamo!..Să-şi arate valoarea!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close