FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB 0-2

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB 0-2. VIDEO FCSB, victorie uriașă cu rivala Craiova! Dennis Man a făcut show pe „Ion Oblemenco”

FCSB a câștigat clar derby-ul etapei 14 din Liga 1, 2-0 cu CS Universitatea Craiova, după un meci excelent făcut de Dennis Man, autorul celor două goluri.
FCSB a câștigat clar derby-ul etapei 14 din Liga 1, 2-0 cu CS Universitatea Craiova, după un meci excelent făcut de Dennis Man, autorul celor două goluri.

Articol de - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 22:21 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 22:38

FCSB a câștigat clar derby-ul etapei 14 din Liga 1, 2-0 cu CS Universitatea Craiova, după un meci excelent făcut de Dennis Man, autorul celor două goluri.

Rezultatele etapei #14 din Liga 1

Craiova a suferit o înfrângere cum de multă vreme n-a mai suportat, tripleta Man-Coman-Moruțan având o prestație strălucitoare, care a făcut ce a vrut cu o echipă olteană incapabilă și să mai stea în ghete în repriza secundă.

Trebuie să se fi săturat FCSB și Craiova să joace rolul de loseri în sezoanele cu play-off. N-a existat campionat în acest format în care una dintre cele două formații să nu termine pe locul 2, care se traduce: primul loc care pierde! Iar meciul direct, după 3 etape în care CFR a făcut punctaj maxim, are ca miză rolul de adversar principal al campioanei en titre pentru acest sezon.

17 meciuridin cele 21 disputate între cele două formații în Liga 1 în ultimii 6 ani și jumătate s-au terminat cu victoria FCSB-ului, în vreme ce Craiova s-a impus doar de două ori

Craiova - FCSB 0-2. Un fotbalist în devenire: Simion

Formula gazdelor n-are improvizații, dar nici jucători de clasă precum Mihăilă și Koljici. De partea cealaltă, stoper e un mijlocaș, însă FCSB are individualități de top: Man, Coman, Moruțan. Și trupa bucureșteană mai are ceva. Are un mijlocaș central defensiv de mare perspectivă. Simion recuperează, pasează, are travaliu, e un fotbalist de care FCSB ar trebui să aibă mare grijă. Mai și greșește, însă e foarte tânăr și ieri a părut să fie stăpânul centrului terenului.

Craiova cu ocaziile, FCSB cu golul

După un sfert de oră de echilibru, Craiova a început să creeze ocazii. Mamut a avut un șut formidabil, în mod normal era gol, dar Vlad a avut o paradă precum execuția croatului. Apoi, Cicâldău a avut două șanse mari, irosite în interval de 4 minute. Și cu terenul înclinat spre poarta FCSB-ului, clasa jucătorilor lui Petrea a lovit decisiv. Coman a pasa pentru apariția lui Man în spatele apărării, Bancu a pierdut la viteză duelul cu Dennis, care a găsit o finalizare aparte, la colțul scurt. 0-1 la pauză. Rezultat nemeritat la cum a arătat meciul!

3-1pentru Craiova a fost raportul marilor ocazii de gol în primele 45 de minute

Craiova - FCSB 0-2. Zi perfectă pentru Man

Partea a doua va fi complicată rău pentru Craiova. Va trebui să atace, iar jucătorii ofensivi de mare calitate ai oaspeților vor avea spații. Și fix așa se întâmplă încă din start. Andrei Ivan își continuă prăbușirea ca fotbalist, pierde ușor o minge la mijlocul terenului, Moruțan inventează o pasă perfectă, adevărat jolly-joker pentru Man, care îl execută pe Pigliacelli. Ce zi pentru Man: "dublă" împotriva unei rivale la titlu, nici că se putea o confirmare mai bună pentru noua cotație anunțată de transfermarkt, de 6,5 milioane de euro, cel mai bine văzut fotbalist din Liga 1, cu un milion peste Coman și cu două milioane și peste Ianis Hagi.

Doar Pigliacelli a evitat un scor-fluviu

E 0-2 și din acest moment pe teren se află o singură echipă: FCSB. Craiova e debusolată, nu mai poate construi nimic, în vreme ce Man, Moruțan, Tănase și Coman se distrează de fiecare dată când trec în posesie în terenul advers. Se putea face 0-3, dar bara a scutit-o pe Universitatea să arunce prosopul la șutul cu stângul al lui Olaru. La cum arată meciul, obiectivul oltenilor ar trebui să fie acela de a evita o umilință.

În cele din urmă, reușesc, dar doar ca scor, iar meritul principal e al lui Pigliacelli, autor al unor intervenții providențiale în fața lui Man, Tănase și Moruțan. Impresia pe care o lasă Craiova e însă dezastruoasă. E atât de slabă încât te întrebi cum de a "reușit" Papură să strice echipa într-un timp atât de scurt. Cicâldău se vede doar când merge la margine pentru a fi schimbat, iar Nistor și Ivan sunt numai niște spectatori.

Probabil, capăt de drum pentru Papură

FCSB se distrează, Coman își permite două ocazii în aceeași fază pe care le vezi doar la meciurile puștilor de clasa a 4-a, din curtea școlii. E un derby cum n-a mai existat în Liga 1. Hațegan fluieră finalul și calvarul Craiovei ia sfârșit. Probabil se va sfârși și mandatul lui Papură. Ar fi cel mai logic efect al unui astfel de meci umilitor pentru orgoliul oltenilor. 

9-0pentru FCSB a fost raportul marilor ocazii de gol în repriza a doua

12 goluriare Man în acest sezon. E liderul golgeterilor în Liga 1, urmat de Tănase (9), Keyta (8) și Cardoso (7)

8 pase de golare Moruțan în actualul campionat, fiind primul în clasamentul assisturilor din Liga 1

Clasament Liga 1:

CS Universitatea Craiova - FCSB 0-2

CS Universitatea Craiova - FCSB, echipe de start

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli – Șt. Vlădoiu, M.Bălașa, M. Constantin, N.Bancu – D.Nistor, Bic, Cicâldău – Baiaram, Mamut, Ofosu
Rezerve: L. Popescu, Mitran, Papp, Screciu, A. Ivan, Capățînă, V. Constantin, Bărbuț, Cîmpanu
Antrenor: Corneliu Papură

FCSB: A. Vlad – Crețu, I. Cristea, Ov. Popescu, Panțîru – Moruțan, G. Simion, Olaru – Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: Straton, Briceag, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă, Pante, Oct. Popescu, Șut
Antrenor: Anton Petrea

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova
Arbitru: Ovidiu Hațegan  / A1: Octavian Șovre, A2: Sebastian Gheorghe / Rezervă: Cătălin Popa

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova - FCSB:

Tensiuni la Craiova! Conflict înaintea derby-ului cu FCSB: Papură l-a exclus din lot

CFR Cluj stă la pândă, după conflictul din lotul Craiovei: „Mi-a plăcut mereu, era spiritul lor!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (530)
1986
1986  •  19 Decembrie 2020, 09:47

Arbitraj de nota 10. FCSB a avut norocul CFR-ului in prima repriza , gol la singura lor ocazie. In a 2-a parte Craiova s-a prabusit psihic . Prevad un rezultat bun al oltenilor etapa viitoare. Hai Steaua din liga 1 :))) !

remarque
remarque  •  19 Decembrie 2020, 09:17

meci haotic intre doua echipe imature. Fundasi visatori, aparari dezorganizate in ambele echipe, eu nu inteleg cine tot insista cu Bancu fundas. Baiatul ala nu are habar ce trebuie sa faca in aparare, mai bine l-ar urca in linia de mijloc, are oaresce aport ofensiv. Balasa si Marius Constantin sunt puternici si experimentati dar greoi. Vladoiu a jucat bine si cam atat. La FCSB linia de fund e la fel de nesigura, s-a vazut cum prazarii au avut ocazii bune dar le-au ratat. A si aparat copilul din poarta FCSB, cel care de obicei facea gafe monumentale. Meciul a semanat cu un meci de box intre doi boxeri fara garda si care se bat orbeste cautand KO-ul. Este, ce-i drept, un soi de spectacol pentru cine nu intelege fotbalul.

jovio
jovio  •  19 Decembrie 2020, 08:50
Postat de republicanapoca pe 19 Decembrie 2020, 03:32

am luat 3 campionate consecutiv,il luam si pe urmatorul..muraturile de la fcsb sunt bune doar in poze

A fost offside la golul doi? Ai visat urat, asa e? Uneori visele deformeaza realitatea. Sau poate ești ***.. Cine stie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (530)
Comentează