FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

Cod galben pentru derby! Jucătorii de la FCSB și CFR Cluj care sunt în pericol de suspendare

Olaru, 23 de ani, a absentat în doar 4 etape în actualul campionat, în care a marcat 5 goluri
Olaru, 23 de ani, a absentat în doar 4 etape în actualul campionat, în care a marcat 5 goluri

Articol de , , - Publicat joi, 11 martie 2021 07:00 / Actualizat joi, 11 martie 2021 09:16

Liderul FCSB are nu mai puțin de 7 jucători la limita suspendării. Dacă vor fi avertizați cu UTA, vor lipsi la duelul cu CFR Cluj, de săptămâna viitoare. În aceeași situație se regăsește și campioana.

  • UTA – FCSB se joacă sâmbătă, de la 20:00, iar CFR Cluj – Poli Iași e duminică, de la 20:00. Ambele partide vor fi liveTEXT și video pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, Digi Sport 1 și TV Telekom Sport.

FCSB e în pericol să-și descompleteze lotul pentru confruntarea cu CFR, care ar putea decide campioana sezonului regulat și care e programată vinerea viitoare, pe Arena Națională. Nu mai puțin de 7 fotbaliști din lotul roș-albaștrilor sunt la un singur „galben" de a fi suspendați pentru derby-ul cu campioana.

Unul dintre ei nu va face parte din lotul cu care FCSB va merge la Arad. Octavian Popescu va fi trimis la Liga a 3-a, pentru a evolua împotriva lui CSA Steaua, în etapa de campionat din Seria C4, decizia aparținându-i exclusiv lui Gigi Becali, care își dorește o victorie de orgoliu cu clubul care l-a deposedat de marcă în decembrie 2014.

În rest, toți ceilalți 6 fotbaliști au șanse să joace, unii dintre ei urmând să fie în formula de start. Lista îi cuprinde pe Vlad, Ovidiu Popescu, Haruț, Crețu, Radunovici și Olaru. Cu excepția lui Haruț și Crețu, restul vor fi sigur în primul „11", ei fiind oameni de bază în jocurile disputate în 2021. 

Vestea bună pentru FCSB e că la confruntarea cu UTA se va întoarce în echipă Florinel Coman, cel care a absentat la jocul cu Gaz Metan, când a fost suspendat.

Și CFR se află în aceeași situație. Tot 7 jucători sunt la limita unei suspendări. Și, la fel, lista conține nume importante și chiar foarte importante precum Deac, Costache, Rondon, Susici, Manea, Chipciu și Soares. În plus, chiar și pentru meciul cu Poli Iași, CFR are lotul incomplet din cauza cartonașelor. Vor absenta căpitanul Camora și atacantul Omrani, dar va reveni Burcă, absent din centrul defensivei etapa trecută din cauza avertismentelor. 

Tavi Popescu va fi suspendat dacă ia „roșu" la Liga 3

Gigi Becali a argumentat atunci când a decis să-și trimită puștiul-minune să evolueze în Liga a 3-a, pentru a doua echipă a clubului:

„Vrem să-l menajăm ca să nu ia cartonaș galben cu UTA și să lipsească la meciul cu CFR". Octavian Popescu ar putea să fie suspendat cu campioana, chiar dacă nu va evolua deloc în partida cu UTA. 

În cazul în care va fi eliminat în confruntarea cu CSA Steaua, de sâmbătă, atunci ar deveni automat fără drept de joc în următorul meci pentru care e solicitat, iar acesta e chiar derby-ul cu CFR. În schimb, dacă va fi doar avertizat cu „galben", atunci nu i se va adăuga celor 3 pe care le are deja la Liga 1, evidența cartonașelor galbene fiind ținută separat, pentru fiecare competiție în parte. 

2-0pentru CFR a fost scorul meciului cu FCSB, disputat în tur, în Gruia

Campioana CFR Cluj „l-a pierdut" pe Edi Iordănescu

Pentru derby-ul de vinerea viitoare, CFR va avea un dezavantaj. Antrenorul ei nu va putea să stea pe banca de rezerve, pentru a-și conduce echipa. Edward Iordănescu a fost suspendat de Comisia de Disciplină pentru două etape, după ce a fost eliminat în finalul partidei cu UTA de către arbitrul Adrian Cojocaru. Iordănescu jr. e la primul cartonaș roșu încasat de când a preluat gruparea din Gruia, însă într-un clasament al ultimilor 6 ani e pe primul loc în ierarhia celor mai indisciplinați tehnicieni. 

Are nu mai puțin de 10 eliminări suportate, cel puțin una la fiecare formație la care a activat în Liga 1. În lipsa lui Edi, cei care vor prelua atribuțiunile lui vor fi secunzii Alexandru Radu și Vergil Andronache. Acesta din urmă a fost la FCSB, unde a îndeplinit chiar și rol de antrenor principal în luna august 2019, pentru 5 meciuri, după care a fost înlocuit cu Vintilă. 

După CFR, FCSB se mută de pe Arenă

Confruntarea de vinerea viitoare va însemna ultimul meci pe care FCSB îl va putea disputa în actualul campionat pe Arena Națională. După acest joc, Liga 1 se va întrerupe timp de două săptămâni, perioadă în care naționalele joacă în preliminariile CM și la turneul final al CE de tineret, după care, din aprilie, stadionul va fi predat către UEFA, în vederea organizării Euro de seniori, de la vară. Și nu se vor mai disputa aici partide, ultima confruntare urmând să fie România - Germania, pe 28 martie! FCSB va fi nevoită să joace în altă parte, variantele cele mai vehiculate fiind Giurgiu, Pitești și Buzău.

VIDEO Victor Becali intervine în scandalul momentului de la FCSB: „Trebuie să lămuresc povestea”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

S-au făcut taberele pentru play-off » FCSB pierde lupta aliaților!

EXCLUSIV Gigi Becali e necruțător cu Vukusic: „Intră doar pe ușă, pe teren nu cred!” » Mai trimite un jucător pentru meciul cu CSA Steaua

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
bodystyle74
bodystyle74  •  11 Martie 2021, 13:29

Unul singur aduce plus valoare la fcsb si unul la cfr: tanase si deac, restul pot fi inlocuiti lejer.Cum tanase nu este pe lista doar cfr trebuie sa aiba grija cu deac.

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  11 Martie 2021, 12:37

Iordanescu este rezolvat , urmeaza inca 3 , 4 in meciul ci Iasul. Totul pentru front , totul pentru victorie.

10209749913134969
Coco Trusca  •  11 Martie 2021, 10:41

Articolul in traducere directa inseamna: atentie ba fluierasi, ia nu mai dati galbene la echipa lu' jiji ca poate pierde iara campeonatu' si va scuipa meme si va baga la acatist stapanu' clubului si nu mai poate clona mioritica sa se faca de ras cum s-a mai facut prin ioropa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează