FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

În atenția LPF: de ce FCSB și CFR Cluj trebuie să joace de la aceeași oră după această rundă, dacă distanța actuală se menține

Articol de , , - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 07:21 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2022 09:59

După această etapă, Liga și televiziunile deținătoare de drepturi vor stabili țintarul penultimei runde, în care obligă organizatorul să pună jocurile CFR - CSU Craiova și Voluntari - FCSB să se dispute în același timp, dacă distanța actuală dintre primele două clasate se menține.

Se anunță un final de campionat cu o posibilă finală în chiar ultima etapă, atunci când e programat duelul primelor două clasate: FCSB - CFR. Până atunci însă mai sunt de disputat 3 runde, iar programarea jocurilor pentru următoarele două a fost deja făcută și de fiecare dată, clujenii sunt cei care vor juca primii.

Pentru etapa a 39-a, penultima, care se va disputa în weekend-ul 14/15 mai, țintarul n-a fost încă realizat, însă dacă distanța care e acum între cele două se va păstra și la ora acelor partide, atunci LPF și televiziunile care dețin drepturile TV vor fi aproape obligate să stabilească ambele jocuri la aceeași oră. 

Penultima etapă din Liga 1 poate fi un simulacru! » Există varianta ca FCSB și CFR să aibă două pseudoadversare
LUPTA LA TITLU
Penultima etapă din Liga 1 poate fi un simulacru! » Există varianta ca FCSB și CFR să aibă două pseudoadversare

Deși în precedenții ani nu s-a făcut la fel, acum orice altă programare ar putea să conducă la un imens avantaj, în funcție de rezultate, pentru formația care va fi programată să joace ultima. De ce ar fi imperios necesar ca meciurile să fie programate la aceeași oră?

Ce se întâmplă dacă CFR Cluj – CSU Craiova s-ar juca înainte de FC Voluntari – FCSB

  1. În cazul în care CFR ar câștiga, atunci FCSB ar ști sigur că singurul rezultat care o menține cu șanse pentru ultima etapă e un succes împotriva ilfovenilor
  2. Dacă CFR - Craiova se termină egal, atunci FCSB ar fi la 3 puncte în spatele clujenilor la ora meciului cu Voluntari și O REMIZĂ sau O VICTORIE ar fi fix același lucru pentru trupa lui Toni Petrea. Pentru că și dacă ar termina la egalitate de puncte cu CFR la finalul play-off-ului, tot ar pierde titlul din cauza punctajului din sezonul regulat. Deci FCSB n-ar mai fi obligată să joace neapărat pentru a câștiga, un egal fiindu-i suficient.
  3. Dacă CFR ar pierde, atunci FCSB ar avea nevoie obligatoriu de victorie pentru a trece pe primul loc, cu un punct avans și pentru a avea și varianta egalului în ultima etapă.

Ce se întâmplă dacă FC Voluntari – FCSB s-ar juca înainte de CFR Cluj – CSU Craiova

  1. Dacă FCSB ar câștiga, pentru clujeni EGALUL sau VICTORIA ar însemna același lucru. Doar dacă ar pierde, ar ajunge în ultima etapă să nu-i mai ajungă o remiză pentru a lua titlul
  2. În cazul în care Voluntari - FCSB s-ar termina egal, CFR știe că doar o victorie în fața Craiovei ar face-o campioană încă de la finalul rundei 33
  3. Dacă FCSB ar pierde, atunci trupa lui Dan Petrescu ar ști la ora meciului cu Craiova că are nevoie de un singur punct pentru a deveni campioană matematic. Singurul impediment care stă în calea programării celor două partide în aceeași zi și la aceeași oră e dat de poziția televiziunilor, care nu și-ar dori să piardă difuzarea unui meci cu un potențial de audiență, cumulată pentru cele 3 posturi (Digi, Orange, Prima Sport), de Top 3-4 în prime-time, indiferent de ziua din weekend în care se va juca. Acesta a fost și motivul pentru care nici în anii precedenți, atunci când au mai existat finaluri în play-off în care titlul nu era jucat cu două etape înainte de finiș, penultima rundă nu s-a jucat în același timp pentru rivalele la primul loc

28,5 milioane de euroe valoarea drepturilor TV în Liga 1 pe un singur sezon, actualul contract fiind valabil până în vara lui 2024

Italia și Anglia nu joacă în același timp

Două dintre marile campionate ale Europei care au o luptă la fel de strânsă pentru titlu cum are și România sunt Premier League și Serie A. În Anglia, City și Liverpool sunt despărțite de un singur punct, iar în Italia, AC Milan are două puncte peste Inter. 

Cu toate acestea, programarea penultimei runde, care a fost deja realizată, nu prevede meciurile candidatelor la câștigarea campionatului în același timp. 

În Serie A, AC Milan va juca duminică, 15 mai, acasă cu Atalanta, de la ora 19:00, în vreme ce Inter se deplasează la Cagliari, în aceeași zi, dar partida va începe la o oră după finalul de pe San Siro. În Premier League, City va avea confruntare la Londra, cu West Ham, duminică, pe 15 mai, iar Liverpool va juca abia marți, pe 17 mai, tot în deplasare, cu Southampton.

 În Italia, criteriul de departajare în caz de egalitate de puncte e dat de meciurile directe, unde avantaj are AC Milan. În schimb, în Anglia decisiv e golaverajul, care în prezent arată un avantaj de 4 goluri pentru Liverpool.

Voluntari - FCSB nu se va juca la Voluntari

Veste bună pentru FCSB în perspectiva penultimei etape, când are programat meci cu Voluntari, în deplasare. Clubul ilfovean nu va putea disputa jocul pe teren propriu. 

„La începutul lunii mai se vor efectua lucrări complexe de infrastructură care vor include înlocuirea covorului de iarbă, îmbunătățirea drenajului și a sistemelor de degivrare și irigare. În consecință, partida din cadrul etapei a 9-a a play-off-ului Ligii 1 la fotbal împotriva echipei FCSB se va disputa pe o altă arenă, care va fi anunțată la o dată ulterioară" a fost anunțul făcut ieri de șefii Voluntariului. 

O variantă ar putea să fie Arena Națională, care va fi blocată pentru Saga Festival între 16 mai și 15 iunie, însă meciul Voluntari - FCSB va avea loc pe 14 sau 15 mai. Alte variante ar fi stadionul Dinamo, cel din Giurgiu sau în baza FRF, de la Mogoșoaia.

2,7 milioane euroe suma aproximativă pe care o încasează campioana din drepturile TV

VIDEO Totul despre FCSB – FC Argeș

Citește și: 

FCSB - CFR Cluj, tot mai aproape să se joace la Buzău: „Suntem în negocieri avansate”

CFR Cluj a pierdut un titular până la finalul play-off-ului! Revine în lot veteranul de 39 de ani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  30 Aprilie 2022, 19:00
Postat de Dumitru Florin pe 30 Aprilie 2022, 18:09

Este foarte clar: Voluntari - FCSB 2 solist, asa ca interesul telespectatorilor este diminuat. In afara de asta insa, este extrem de deranjant ca tot universul se invarte in functie de cum stranuta televiziunile! Ce este asa greu sa se realizeze transmisii simultane?!? Exista cel putin cate 3 canale pentru fiecare televiziune care difuzeaza meciurile L1 (intalnirile din cupele europene cum au putut fi difuzate simultan?) Producatorul tv sa mai aiba grija si de corectitudinea competitiei, nu doar de corectitudinea intrarii banilor in cont!

Există 4 canale pentru toate trei posturile care transmit meciurile din liga I.

1198649370199221
Dumitru Florin  •  30 Aprilie 2022, 18:09

Este foarte clar: Voluntari - FCSB 2 solist, asa ca interesul telespectatorilor este diminuat. In afara de asta insa, este extrem de deranjant ca tot universul se invarte in functie de cum stranuta televiziunile! Ce este asa greu sa se realizeze transmisii simultane?!? Exista cel putin cate 3 canale pentru fiecare televiziune care difuzeaza meciurile L1 (intalnirile din cupele europene cum au putut fi difuzate simultan?) Producatorul tv sa mai aiba grija si de corectitudinea competitiei, nu doar de corectitudinea intrarii banilor in cont!

paolo14
paolo14  •  30 Aprilie 2022, 16:36
Postat de observator_federal pe 30 Aprilie 2022, 11:16

Falsă problemă!! Păi se știe SIGUR că Fcsb câștigă meciul de la Voluntari, meci pe care nu l-ar urmări nimeni la TV dacă ar fi la aceeași oră cu derbyul CFR - Universitatea Craiova. Ba chiar rezultatul meciul de la Voluntari ar putea fi stabilit la "masa verde", un 0-3 care nu ar aranja/deranja pe nimeni...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează