FOTBAL  »  Superliga  »  CFR VS FCSB

EXCLUSIV Așa s-a „rupt” lupta la titlu, între CFR și FCSB! + Șochează randamentul umilitor bifat de Universitatea Craiova

Iulian Cristea la FCSB, foto> Imago
Iulian Cristea la FCSB, foto> Imago

Articol de , , - Publicat marti, 22 februarie 2022 11:40 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 14:30

Diferențele cele mai mari la raportul procentual al punctelor câștigate în duelul FCSB vs CFR sunt la meciurile cu echipele din subsolul clasamentului și cu cele de sub linia primelor 6, în vreme ce cu adversarii din play-off e aproape egalitate.

Distanța dintre primul și al doilea loc în clasamentul Ligii 1 a crescut iarăși după ultima etapă. CFR are 8 puncte în fața FCSB-ului, cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat și cele 10 care vor urma pe parcursul play-off-ului. În runda din weekend, cel puțin pe hârtie, FCSB era avantajată de programare. 

O întâlnea pe Mioveni, echipă care are ca scop evitarea retrogradării, în vreme ce clujenii primeau vizita Rapidului, care își juca ultima șansă de a mai spera la prezența între primele 6. Și rezultatele au mărit avansul din fruntea ierarhiei.

Nelu Varga pornește furtuna la CFR: „Vreau ședință cu jucătorii și antrenorii” + Clubul ar fi moștenit o datorie astronomică!
CFR Cluj
Nelu Varga pornește furtuna la CFR: „Vreau ședință cu jucătorii și antrenorii” + Clubul ar fi moștenit o datorie astronomică!

Cum s-a produs ruptura dintre FCSB și CFR Cluj

De fapt, ceea ce s-a întâmplat sâmbătă și duminică în duelul dintre FCSB și CFR descrie perfect radiografia întregului sezon. Ruptura mare care există între cele două a fost produsă în primul rând de randamentul pe care l-au avut în fața echipelor care se află în afara locurilor de play-off. 

Cu primele 6 clasate, trupa lui Petrea are un procentaj foarte apropiat de cel al clujenilor. FCSB a luat 15 din cele 24 de puncte puse în joc, în vreme ce CFR stă doar un pic mai bine, a strâns 18 dintr-un maximum de 27. 

Diferența de procente e de sub 5%!

FCSB, slabă cu cei mai slabi

Cu totul altfel stau lucrurile de la locul 7 în jos. Formațiile de mijlocul clasamentului, care foarte probabil că se vor duela pentru primele două poziții din play-out, ce duc în semifinala barajului pentru ultimul loc de cupe europene, au fost cele care s-au descurcat mult mai bine în fața FCSB-ului. 

Roș-albaștrii au adunat puțin peste 50% din punctele puse în joc, în vreme ce elevii lui Petrescu au sărit de 75%. Și în privința echipelor care sunt pe ultimele 6 poziții, FCSB n-a reușit să țină ritmul CFR-ului. Care a fost unul fără nici măcar jumătate de eroare. 

CFR a disputat 11 meciuri și a atins 100%, în vreme ce FCSB a pierdut doar în acest duel indirect jumătate din ecartul pe care îl are în prezent: remize cu FCU Craiova și Mioveni, bifate chiar în 2022, iar procentajul nu atinge nici 90%.

Procentajul punctelor câştigate de cele două echipe

Poziția adversarelorCFRFCSB
Primele 666,6%62,5%
Locurile 7-1076,2%57%
Ultimele 6100%88%

PROGRAMUL ULTIMELOR 3 ETAPE CFR CLUJ FCSB

CFR Cluj:

  • Sepsi (d)
  • Voluntari (d)
  • Dinamo (a)

FCSB:

  • Farul (a)
  • FC Argeș (d)
  • Voluntari (a)

CFR e și campioana prefeței play-off-ului

Un clasament realizat exclusiv pe baza meciurilor disputate până acum între echipele care se află pe primele 6 locuri arată o diferență clară între CFR și FCSB și restul competitoarelor. Nicio echipă nu s-a desprins ca punctaj, un argument în plus că va urma un play-off extrem de echilibrat. 

Totuși, șochează randamentul umilitor bifat de Universitatea Craiova, care a câștigat un singur meci din cele 9 disputate până acum, succesul de acasă cu Voluntari. În schimb, Botoșani e pe podium, cu 13 puncte deja strânse, doar 5 sub CFR, la același număr de meciuri și 3 mai puține decât FCSB, care are un meci în minus.

EchipăProcentaj puncteMeciuri jucate
CFR66,6%9
FCSB 62,5%8
Botoșani 48%9
 Farul28,5%7
 Voluntari25%8
 CSU Craiova22,2%9

20 de etapela rând are FCSB fără eșec; ultima înfrângere datează din august, 1-4 la Cluj, cu CFR. În acest interval de timp a făcut 50 de puncte, cu 4 peste trupa din Gruia

VIDEO Dumitru Dragomir despre situația de la FCSB: „Sunt prea tineri pentru a lua campionatul”

Citește alte știri din Liga 1:

Hagi acuză din nou jocuri de culise: „Au lista făcută!” + Jucătorul care îl enervează de 3 etape

Reghecampf, uluit după Clinceni - Craiova: „Nu-mi venea să cred ce văd!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
mehighms
mehighms  •  23 Februarie 2022, 07:52
Postat de magic4ever pe 22 Februarie 2022, 12:57

De ce nu mentionati cum ar arata "lupta la titlu" daca am scadea toate greselile DECISIVE care au fost facute in favoarea lui FCSB de catre arbitrii unde este lider detasat? Fara aceste greseli diferenta intre CFR si FCSB ar fi de peste 20-25 de puncte

trebuie metionat si faptul ca *** nu are ce cauta in fotbal!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

983732924972315
Soos Vilmos  •  22 Februarie 2022, 17:20

"Lupta la titlu " nu s-a rupta niciodata din simplul motiva ca aceasta lupta nu a existat. Faci Ce Spune Becali nu s-a apropiat niciodata de CFR in cursa pentru titlu.

borat.
borat.  •  22 Februarie 2022, 17:05
Postat de magic4ever pe 22 Februarie 2022, 12:57

De ce nu mentionati cum ar arata "lupta la titlu" daca am scadea toate greselile DECISIVE care au fost facute in favoarea lui FCSB de catre arbitrii unde este lider detasat? Fara aceste greseli diferenta intre CFR si FCSB ar fi de peste 20-25 de puncte

Tu si vasileroaita, ce fumati? :-)))))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează