FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Probleme pentru FCSB după scandările xenofobe la adresa Ungariei! Roș-albaștrii, chemați la Comisia de Disciplină a Federației

Fotbaliștii lui FCSB s-au alăturat suporterilor și au scandat împotriva ungurilor după meciul cu Sepsi
Fotbaliștii lui FCSB s-au alăturat suporterilor și au scandat împotriva ungurilor după meciul cu Sepsi

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2020 18:05 / Actualizat vineri, 24 iulie 2020 18:30

Fotbaliștii lui FCSB au fost chemați la Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal după scandările xenofobe ce au avut loc la baza echipei din Berceni, după finala Cupei României câștigată împotriva lui Sepsi (1-0).

  • CONTEXT: FCSB a câștigat Cupa României, după ce a învins-o în finală pe Sepsi, scor 1-0. După meci, roș-albaștrii au sărbătorit alături de câteva sute de fani la baza echipei din Berceni; 
  • În afara cântecelor obișnuite, Gheorghe Mustață, cel mai vocal lider al suporterilor FCSB, a dat tonul scandărilor xenofobe la adresa Ungariei. Jucătorii lui Toni Petrea nu au părut deranjați, acceptând să cânte în continuare; 
  • „România e țară noastră și ne p***m pe Ungaria voastră. Să-ți dăm la m**e, bozgore”, au fost derapajele roș-albaștrilor.

Radu Vișan, secretarul general al FRF, s-ar fi autosesizat, astfel că fotbaliștii vor fi chemați la Comisia de Disciplină, informează ProSport.

Ce riscă FCSB

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a dezvăluit, în exclusivitate pentru GSP.ro, ce riscă FCSB în urma scandărilor xenofobe la adresa Ungariei. „O amendă cuprinsă între 20.000 de lei și 100.000 de lei. Acum, să vedem dacă Federația va demara o procedură sau nu, au și ei propriile regulamente”, a spus acesta.

Nu-mi pot explica astfel de ieșiri, mai ales în aceste vremuri dificile. Pe viitor, probabil că una dintre soluții va fi aplicarea unor sancțiuni mai aspre, meciuri fără spectatori și se poate ajunge inclusiv la o formă de depunctare - Csaba Asztalos, președintele CNCD

VIDEO Scandările xenofobe după finalul meciului Sepsi - FCSB 0-1

Considerând că scandările și mesajele xenofobe şi rasiste nu-și au locul în lumea sportului, Sepsi OSK cere sancțiuni clare din partea forurilor competente, iar clubului FCSB îi solicităm să se delimiteze public de aceste manifestări ostile!

Sepsi OSK își exprimă speranța că, pe viitor, cluburile de fotbal vor lua măsuri pentru ca suporterii să promoveze toleranţa şi respectul reciproc între comunităţi! - Comunicat oficial Sepsi

Am fost surprinși să vedem imaginile de la baza FCSB-ului de azi noapte. Sigur, au tot dreptul să petreacă după un succes, dar e regretabil pentru un brand de talia FCSB-ului să recurgă la scandări xenofobe. 

Noi am respectat și voi respecta mereu brandurile mari, i-am primit mereu cu căldură la noi acasă, atât FCSB cât și Dinamo, însă în cele mai multe cazuri am ajuns să fim jigniți. E păcat! Regretabil - Cornel Șfaițer, manager general Sepsi

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali nu se mai uită la bani! Ce jucător l-a fermecat: „5 milioane de euro CASH și procente”

Toni Petrea conduce la FCSB când nu mai contează! Gigi Becali i-a dat mână liberă: „Plec la mănăstire, fă ce vrei!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
zorrozabal
zorrozabal  •  25 Iulie 2020, 15:38
Postat de Mihai Tanase pe 25 Iulie 2020, 12:59

Vișan ăsta este cumva responsabil la FRF cu lupta anti Steaua ? Că el a sesizat (și l-au luat comisiile la mișto ) și în locul lui Dinamo ,iar acum in locul lui Sepsi ? Ce spune fișa postului său .Prevede cumva să fie antistelist ,atunci să-l angajeze pe Răzvan Lucescu ,că el cel puțin a declarat asta!

Mai mult ca sigur ca ti se pare corect ca fostul jurist(timp de 4 ani),al echipei lui Becali -si nepot al lui Argaseala-sa fie secretarul general al Ligii!

427951077389201
Mihai Tanase  •  25 Iulie 2020, 12:59

Vișan ăsta este cumva responsabil la FRF cu lupta anti Steaua ? Că el a sesizat (și l-au luat comisiile la mișto ) și în locul lui Dinamo ,iar acum in locul lui Sepsi ? Ce spune fișa postului său .Prevede cumva să fie antistelist ,atunci să-l angajeze pe Răzvan Lucescu ,că el cel puțin a declarat asta!

doardinamo1948
doardinamo1948  •  25 Iulie 2020, 06:30

La ce sa te aștepți de la un pușcăriaș? Daca ești suporter al Stelei nu poți sa strigi asemenea măscări la adresa etniei din care face parte Bölöni. Dacă ești suporter al Stelei care a câștigat CCE, atunci nu te identifici cu adunătura aia de infractori de la fcsb. Respect Sepși! Suntem toți cetățeni ai României și trebuie sa ne respectam reciproc. Poate dacă nu i-am da afara din țara la fiecare meci și am încerca sa îi consideram cetățeni romani cu drepturi depline, poate ei nu ar mai cânta imnul Ungariei.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează