FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB, condamnată la TAS pentru „bullying, intimidare și presiuni psihologice”! Câți bani pierde clubul lui Becali

FCSB, condamnată la TAS pentru „bullying, intimidare și presiuni psihologice”
FCSB, condamnată la TAS pentru „bullying, intimidare și presiuni psihologice”

Articol de - Publicat marti, 08 iunie 2021 11:43 / Actualizat marti, 08 iunie 2021 12:01

Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) a decis ieri să respingă apelul clubului FSCB în cazul atacantului Lukasz Gikiewicz. Clubul finanțat de George Becali a fost găsit vinovat de “bullying, intimidare și presiuni psihologice” împotriva jucătorului și va trebui să-i plătească peste 100.000 de euro!

Adus gratis în vara lui 2019, atacantul Lukasz Gikiewicz - în vârstă atunci de 31 de ani - a jucat în doar patru meciuri pentru FCSB, adunând în total 206 minute. Acum, el va câștiga câte 500 de euro pentru fiecare minut în care a îmbrăcat tricoul roș-albastru. 

FCSB, condamnată la TAS pentru „bullying, intimidare și presiuni psihologice”

Intrat rapid în dizgrația finanțatorului George Becali, polonezul a fost presat de club să-și rezilieze contractul după nici o lună, dar a refuzat. Drept urmare, conducerea FCSB a luat câteva măsuri considerate “abuzive” de avocatul fotbalistului:

  • Gikiewicz a fost scos de pe grupul de Whatsapp al primei echipe, unde fotbaliștii discută chestiunile profesionale și unde au acces la informații despre programul echipei
  • i-a fost luată mașina de serviciu oferită de club în urma semnării contractului și a fost scos din camera primită în cantonamentul de la Berceni
  • Vintilă i-a interzis lui Gikiewicz să mai participe la antrenamentele primei echipei, iar atacantul a fost trimis să se antreneze singur, fără să primească o minge
  • nu a fost plătit pe luna august
FCSB, condamnată la TAS pentru „bullying, intimidare și presiuni psihologice”! Câți bani pierde clubul lui Becali
Gikiewicz, fericit, la semnarea contractului cu FCSB, pe 31 iulie 2019

Pe 19 septembrie 2019, după o corespondență intensă cu conducerea FCSB, Gikiewicz a informat clubul că și-a reziliat unilateral contractul cu „justă cauză”, conform regulamentului FIFA, și a cerut plata a 93.500 de euro. FCSB a contestat decizia, iar cazul a ajuns la Camera de Soluționare a Litigiilor de la FIFA, care i-a dat dreptate jucătorului, printr-o decizie luată în februarie 2019. 

FCSB a apelat la TAS, dar nici tribunalul de la Lausanne nu a considerat că echipa lui Becali are dreptate. În decizia anunțată ieri părților, TAS scrie că „din datele cazului și din dovezile atașare la dosar, pe lângă faptul că a fost îndepărtat de la prima echipă, ceea ce este în sine abuziv, jucătorul a fost supus mai multor practici de bullying, intimidare și presiuni psihologice care sunt ofensatoare și abuzive”. 

Drept urmare, FCSB trebuie să-i plătească lui Gikiewicz 93.500 de euro plus penalități de 5 la sută pe an care vor ridica suma la aproximativ 103.000 de euro. În urma deciziei, clubul din Liga 1 mai are o singură cale de atac, anume tribunalul federal elvețian.

Costurile procesului la TAS vor fi suportate în proporție de 90 la sută de către FCSB, restul fiind imputat lui Gikiewicz. 

Lukasz Gikiewicz: „Am fost acuzat că l-am păcălit pe Becali”

Gikiewicz le-a fost recomandat celor de la FCSB de antrenorul Florin Motroc, care-l antrenase în țările arabe. În ultima jumătate de an, polonezul a ajuns să joace din nou sub comanda lui Motroc, în Bahrain, la East Riffa. Săptămâna trecută, antrenorul a declarat la GSP Live:

„L-am propus pentru că-l cunoșteam foarte bine. Acum l-am adus ca să mă conving că nu sunt «pârnaie» de antrenor. Am vrut să-l iau ca să demonstreze că cei de la FCSB au greșit. Becali m-a întrebat dacă am vrut atacant. I-am zis că știu unul care e mai bine pregătit decât toți. Era golgeter în Iordania, campion, a jucat în Polonia, are multe trofee.

L-am propus, dar a nimerit într-o conjunctură groaznică. Erau mulți accidentați, a nimerit cu juniorii. Echipa era atunci ciuca bătăilor.  I-am explicat domnului Becali că nu e Messi, care ia singur mingea și driblează. E un jucător de grup, care se pune în slujba echipei și are nevoie de jucători care să-i aducă mingea în față. A nimerit într-un moment groaznic și s-a ajuns la o despărțire. Am fost acuzat prin alte persoane că l-am păcălit pe Becali. Eu știam că e un jucător foarte bun”.

VIDEO Cum a explicat Florin Motroc la GSP Live recrutarea lui Lukasz Gikiewicz: 

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Agenți sub acoperire! Ies la iveală noi detalii despre situația hilară de la FCSB: cine conduce de fapt staff-ul și care e rolul lui Todoran

Cealaltă față a lui Gigi Becali: a ținut România în viață în cupele europene! FCSB a subordonat toate rivalele din țară

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (41)
mario78a
mario78a  •  09 Iunie 2021, 08:07

Azi miting la palat, toti fanii alaturi de razboinicul luminii. Forta nea CiCi

gicab
gicab  •  09 Iunie 2021, 06:18

Respect Talpan

catalynn
catalynn  •  08 Iunie 2021, 23:35

E clar, la TAS zăpada e neagra și îl persecuta pe ne-a jjijji!!! :-))) Pai ba, cum poți mă sa ii furi un campionat (câștigat înainte de Paști, nu oricum!, pt un regulament cu care fusese de acord doar Argăseala) sa spui apoi ca “CSA” si ceilalți bugetari pot juca bine merci in L1 si acum asta!? Cred ca SRI si agenturile străine sunt contra lu’ ne-a jjijji si vor sa il distrugă prin intermediul TAS! Free ne-a jjijji!!! :-)))))

Vezi toate comentariile (41)
Comentează