FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB conduce topul! Roș-albaștrii au în curte „puștii de aur” » Cine sunt cei mai valoroși 10 tineri din Liga 1

FCSB are cei mai mulți reprezentanți într-un Top 10 al jucătorilor sub 23 de ani. Sursă foto: Raed Krishan
FCSB are cei mai mulți reprezentanți într-un Top 10 al jucătorilor sub 23 de ani. Sursă foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 16:33 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 16:50

FCSB are cei mai mulți reprezentanți într-un Top 10 al jucătorilor sub 23 de ani, realizat pe baza indicelui Instat, 3 fotbaliști, fiind urmată de CFR și Craiova, cu câte 2.

În ultimii ani, odată cu apariția regulii U21, Liga 1 a început să se populeze cu jucători tineri și promițători. Acest lucru are efecte benefice atât pentru cluburi, care se pot alege cu sume consistente din transferurile acestora, cât și pentru echipele naționale.

Un prim semn încurajator îl reprezintă cele două calificări consecutive ale echipelor reprezentative U21 la turneele finale ale Campionatului European. Prima reușită de Rădoi și finalizată cu o semifinală de CE, a doua începută tot de Mirel și încheiată de Adrian Mutu.

Gazeta vă propune azi un top al jucătorilor din Liga 1 sub 23 de ani, realizat cu ajutorul Indexului InStat, care reprezintă suma parametrilor de performanță a fiecărui fotbalist urmărit de celebra firmă de monitorizare. Pentru un clasament cât mai fidel, au fost luați în calcul doar jucătorii care au evoluat cel puțin în 5 meciuri din sezonul actual.

1. Dennis Man (22 de ani - FCSB) Index InStat 347

  • Dennis conduce acest top, fiind liderul incontestabil din Liga 1 atât în topul golurilor (9), cât și al paselor decisive (6). Atacantul FCSB ocupă locul secund în topul driblingurilor reușite (65) și în topul paselor ce au dus la crearea unor mari ocazii de gol (14).

2. Olimpiu Moruțan (21 de ani - FCSB) Index InStat 291

  • Olimpiu a reușit și el un start de sezon remarcabil, în care a marcat de 3 ori și a oferit 5 pase decisive în cele 9 meciuri jucate. A demonstrat și o eficiență foarte bună în fața porții, având o rată de un gol marcat la 4,3 șuturi trimise spre poartă.

3. Denis Ciobotariu (22 de ani - CFR Cluj) Index InStat 282

  • Fundașul de 22 ani ajuns în iarna trecută la CFR de la Dinamo a reușit să-i intre în grații lui Dan Petrescu, bifând 453 de minute jucate în acest sezon. Principala sa calitate pare a fi jocul aerian foarte solid, Ciobi reușind un procentaj de 88% al duelurilor aeriene câștigate.

4. Alexandru Cicâldău (23 de ani - U Craiova) Index InStat 270

EXCLUSIV FCSB conduce topul! Roș-albaștrii au în curte „puștii de aur” » Cine sunt cei mai valoroși 10 tineri din Liga 1
  • Mijlocașul Craiovei a dat dovadă de constanță, arătând că poate fi un mijlocaș complet, care poate face față cu brio în ambele faze ale jocului. Pe lângă cele 4 goluri marcate și cele 17 mingi recuperate în defensivă, are și un procentaj excelent al paselor reușite, de 81%.

5. Alexandru Mățan (21 de ani - Viitorul) Index InStat 268

  • Mățan s-a reîntors la Viitorul după împrumutul la Voluntari, devenind cel mai important mijlocaș din echipa constănțenilor. Internaționalul de tineret se clasează pe locul 4 în topul driblingurilor reușite și pe locul 2 în cel al paselor periculoase trimise, cu un total de 13, dintre care 3 s-au transformat în pase decisive.

6. Cristian Manea (23 de ani - CFR Cluj) Index InStat 262

EXCLUSIV FCSB conduce topul! Roș-albaștrii au în curte „puștii de aur” » Cine sunt cei mai valoroși 10 tineri din Liga 1
  • Cumpărat definitiv de CFR, Manea nu l-a dezamăgit pe Dan Petrescu, având o rată de 77% a duelurilor directe câștigate, 34 de mingi recuperate și 27 de intercepții în cele 5 meciuri în care a evoluat.

7. Ștefan Vlădoiu (21 de ani - U Craiova) Index InStat 262

  • Vlădoiu a avut o creștere constantă în tricoul Craiovei, reușind să fie, la cei doar 21 de ani ai săi, unul dintre cei mai buni jucători pe postul de fundaș dreapta din campionatul românesc. Pe lângă calitățile arătate în apărare, s-a remarcat și pe faza ofensivă, unde a reușit 2 assist-uri.

8. Eduard Florescu (23 de ani - FC Botoșani) Index InStat 261

  • Mijlocaș central de picior stâng, și-a făcut loc în primul 11 al botoșănenilor, arătând calități asemănătoare cu cele ale lui Cicâldău. Florescu s-a impus ca un pasator exact (82% procentul paselor reușite), care poate înscrie și goluri (2), dar poate fi extrem de util și în apărare, unde a înregistrat 15 intercepții și 29 de mingi recuperate.

9. Marian Aioani (21 de ani - Chindia) Index InStat 259

  • Internaționalul de tineret a fost cel mai bun portar al campionatului, acesta fiind unul dintre principalele argumente pentru care Chindia are a 4-a cea mai bună defensivă a Ligii 1. Aioani are cel mai bun procentaj de șuturi salvate, 87%, fiind liderul Ligii 1 la acest capitol.

10. Darius Olaru (22 de ani - FCSB) Index InStat 257

EXCLUSIV FCSB conduce topul! Roș-albaștrii au în curte „puștii de aur” » Cine sunt cei mai valoroși 10 tineri din Liga 1
  • Ultimul loc în acest top este ocupat de mijlocașul FCSB-ului, care deși a lipsit în câteva meciuri in acest sezon, s-a remarcat în special ca un jucător extrem de tehnic, având un procentaj al driblingurilor reușite de 74%, dar a impresionat și prin acuratețea centrărilor trimise, 67% fiind reușite.

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Gaz Metan - FCSB

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB dă lovitura! Gigantul din Serie A a trimis un „spion” pentru „perla” lui Gigi Becali » Când se poate face transferul

Calificarea României U21 încurcă Liga 1! FCSB și Viitorul riscă să piardă jumătate de echipă + și Jocurile Olimpice provoacă tensiuni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
adriann_
adriann_  •  21 Noiembrie 2020, 23:45

AM VAZUT CAT A FOST INDEXUL INSTAT AL LUI DENNIS MAN IN MECIUL CU IRLANDA DE NORD HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA Daca mai avea cineva nevoie de vreo dovada ca perlele ciobanului sunt de plastic...

mehighms
mehighms  •  21 Noiembrie 2020, 05:00
Postat de stoichkov10 pe 20 Noiembrie 2020, 19:18

Traian Pavelescu ti-ai schimbat nickul? Viorica securica ce mai face? dar IlieIliescu? Viorele esti jalnic. de ce nu ti folosesti numele real. esti inconfundabil.sinistrule

daca tot esti frustrat, fa-o pana la capat..

zorrozabal
zorrozabal  •  20 Noiembrie 2020, 19:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează