FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB dă lovitura! Gigantul din Serie A a trimis un „spion” pentru „perla” lui Gigi Becali » Când se poate face transferul

Inter Milano a avut un scouter la meciul naționalei de tineret cu Danemarca, 1-1, pentru a-l urmări pe Olimpiu Moruțan, mijlocașul ofensiv de la FCSB +49   FOTO
Inter Milano a avut un scouter la meciul naționalei de tineret cu Danemarca, 1-1, pentru a-l urmări pe Olimpiu Moruțan, mijlocașul ofensiv de la FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 07:39 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 11:38

Inter Milano a avut un scouter la meciul naționalei de tineret cu Danemarca, 1-1, pentru a-l urmări pe Olimpiu Moruțan, mijlocașul ofensiv de la FCSB. „Oli” a înregistrat încă o prestație foarte bună, a confirmat astfel că parcurge momentul cel mai bun din carieră.

Inter Milano îl monitorizează pe Olimpiu Moruțan, ceea ce constituie încă un semn al progresului spectaculos pe care l-a înregistrat mijlocașul FCSB-ului în lunile recente. El pare alt fotbalist! Dintr-o rezervă de care până și Becali uitase, s-a transformat într-un titular și la club, și în echipa națională de tineret. Și e printre oamenii cei mai importanți și în campionat, și în partidele internaționale. 

FCSB. „Spion” de la Inter în tribune pentru Olimpiu Moruțan

Inter a avut un scouter în tribune la partida României U21 cu Danemarca U21. Meciul s-a încheiat cu o remiză, 1-1, în urma căreia „tricolorii" au obținut calificarea la al doilea European de tineret consecutiv, iar Moruțan a mai bifat o prestație excelentă. El, colegul de la club Olaru și Mățan, micuțul atacant de la Viitorul, au fost cei mai buni oameni ai lui Adrian Mutu în partida decisivă cu danezii.

Inter îl consideră pe Olimpiu un fotbalist cu o marjă de progres importantă, de aceea continuă să-l aibă în vedere. Numai interesul pe care i-l acordă italienii constituie un semn că există șanse ca mijlocașul ofensiv al FCSB-ului să prindă în curând un transfer important, la Milano sau în altă parte. 

Becali a plătit un milion de euro în 2017, atunci când l-a achiziționat de la FC Botoșani. Moruțan era considerat printre tinerii cei mai buni din campionat, însă transferul la București l-a blocat. Întâi a fost împrumutat la Botoșani, clubul de la care fusese cumpărat, apoi a avut două sezoane la FCSB în care nu a realizat mai nimic important. A înscris numai trei goluri în doi ani și a jucat ca titular doar 15 partide! 

Stagiunea aflată în derulare arată cu totul altfel: a marcat deja trei goluri în campionat, câte dăduse în doi ani în roșu și albastru, și a devenit titular incontestabil în trupa aflată pe primul loc în Liga 1.

FCSB dă lovitura! Gigantul din Serie A a trimis un „spion” pentru „perla” lui Gigi Becali » Când se poate face transferul

Moruțan a avut o perioadă cu probleme mari la FCSB, dar acum sunt convins că o să-și valorifice talentul. Toți oamenii din cluburi trebuie să priceapă că acești copii din naționala de tineret pot să progreseze numai dacă sunt folosiți în mod constant în campionat!
Valeriu Iftime, președinte FC Botoșani

FCSB. „Dacă Moruțan joacă „10" e cel mai bun!"

Valeriu Iftime, președintele de la FC Botoșani, a tot insistat în trecut că Becali greșea neacordându-i mai mult timp de joc lui Moruțan. Prestațiile tot mai bune ale fostului său jucător l-au determinat pe Iftime să mai parieze încă o dată pe Olimpiu. 

„Haruț e cel mai inteligent jucător din noul val, iar Moruțan e cel mai talentat. Dacă va juca „număr 10", va deveni cel mai bun din România! E un tip modest, e un profesionist. Nu e un mare marcator, nu e făcut pentru goluri, mai degrabă e altruist, produce goluri pe care le înscriu alții", a comentat Iftime la DigiSport. Când spune „număr 10", el se referă la postul din spatele atacantului. La naționala de tineret, Moruțan e folosit ca inter în 4-3-3, la FCSB e atacant dreapta, în același sistem.

FCSB. Olimpiu Moruțan vrea în La Liga

Într-un interviu pentru site-ul frf.ro, Moruțan a încercat să anticipeze destinația din cazul unui transfer de la FCSB: „Cred că mi s-ar potrivi cel mai bine campionatul spaniol, mi se pare o competiție care se bazează pe tehnică și pe posesie, nu pe forță. La capitolul forță ar trebui să mai progresez și sunt conștient că mai am de lucrat și la finalizare. Când eram mic, nici nu mă întrebam ce aș face dacă nu aș deveni fotbalist, întotdeauna am crezut că urma să ajung să joc fotbal, să fac parte dintr-o echipă dintre cele mai bune ale campionatului. Cele mai mari emoții de până acum le-am avut atunci când am debutat pe Cluj Arena, când am auzit galeria cântând". 

Olimpiu a fost crescut la „U" Cluj, care l-a pierdut gratis ca urmare a falimentului, în finalul „perioadei Walter". FC Botoșani s-a orientat excelent, i-a adus fără costuri pe Moruțan și pe Chindriș, fundașul central format tot la „U".

FOTO Cele mai tari imagini din România U21 - Danemarca U21 1-1

+45 FOTO

VIDEO Ciprian Tătărușanu se retrage de la națională! Mesajul portarului: „Este timpul să vină alții din urmă”

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB, lot de top! Cum se compară liderul Ligii 1 cu echipele din campionatele comparabile cu cel din România

Zmeu în Liga 1, ZERO barat la națională! Dennis Man a fost absolut șocant cu Irlanda de Nord: cifre rușinoase

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (58)
zorrozabal
zorrozabal  •  20 Noiembrie 2020, 19:43

Danemarca a jucat cu juniorii de la U19 si chiar de la U18!Pentru aia au venit scouterii lui Inter-daca chiar au venit!Una:ca nu se spune niciodata pe care jucator il monitorizezi,doi:ca jucatorii de 18-19 ani au cautare,trei: ca danezii au cota mai buna,patru: ca Morutan n-are... conditie fizica!El s-a straduit foarte mult in acel meci-zicandu-i-se ca pentru el au venit scouterii- dar se vedea ca se sufoca dupa fiecare actiune personala!

983732924972315
Soos Vilmos  •  20 Noiembrie 2020, 18:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  20 Noiembrie 2020, 16:53

Nu ati obosit de atatea "perle"?

Vezi toate comentariile (58)
Comentează