FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CRAIOVA 0-0

FOTO+VIDEO Craiova, mai bună la Giurgiu, dar nu scapă de complexul deplasărilor la FCSB! Cronica + clasamentul actualizat

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial +12   FOTO
Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Articol de - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 22:20 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 22:39

FCSB - CS Universitatea Craiova, derby-ul etapei cu numărul 29 din Liga 1 disputat la Giurgiu, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Oltenii au fost mai buni în repriza secundă, iar Andrei Vlad a apărat un penalty în minutul 62.

FCSB - Craiova 0-0. Cronică: „Chiar e «Messi al portarilor»!”

Vlad e calm, e spectaculos și e salvatorul FCSB-ului într-o seară în care echipei lui Becali nu i-a ieșit mai nimic. Craiova a avut ocazii multe, doar că n-a fost capabilă să înscrie nici măcar din penalty

+8 FOTO

Un duel-vedetă al campionatului îi are ca protagoniști pe doi "creativi" care tocmai au încheiat experiența traumatizantă cu echipa națională. Florin Tănase și Alex Cicâldău au înscris în partidele internaționale, însă și ei au luat parte la startul campaniei de calificare la Campionatul Mondial, un început care a cam anulat deja obiectivul. Campania va continua, calificarea e mai departe decât era imediat după tragerea la sorți a grupelor preliminare.

În competiția noastră, Tănase și Cicâldău conduc două dintre formațiile cele mai bune și confirmă pe teren statutul de care se bucură. Florin e filtrul tuturor acțiunilor pe care le pornește FCSB, colegii îl caută și așteaptă de la el soluții pentru rezolvarea fazelor. Parcă nici nu mai cade atât de des, acceptă până și un duel cu Marius Constantin, pe care-l plesnește peste ochi în careul Craiovei.

Ivan e groaznic!

Alex nu se află într-o seară grozavă, încurcat un pic de stilul echipei, unul bazat pe apărare și pe contraatac. Ouzounidis a echilibrat jocul oltenilor, grecul a mai domolit focul deasupra căruia ardeau alb-albaștrii în partidele trecute cu FCSB. Craiova nu se mai repede în atac, așteaptă în apropierea careului propriu, pe care-l păzesc cerberii Constantin și Papp, și declanșează contre rapide potrivite cu viteza lui Ivan, cu a lui Camara.

Oamenii lui Becali permit destule ocazii pentru contraatacuri, doar că oltenii nu sunt capabili să profite. Nu e nevoie să existe vreun om de marcaj pentru Ivan, că Andrei se încurcă singur. Aleargă ca și cum ar fi gata să se dezintegreze și finalizează acțiunile de parcă l-ar urmări o haită în fiecare fază, el e mereu gata să lovească mingea oricum, doar să scape și să fugă mai departe.

Lui Cic nu-i iese nimic

Nici Camara nu e mai lucid, spaniolul tremură de frică atunci când rămâne singur pe 30 de metri și, în loc să șuteze, încearcă să-i întoarcă mingea lui Baiaram. Roș-albaștrii îl blochează pe Camara, dar apărarea lor e șubredă de parc-ar fi desenat-o Rădoi. Miron, stoperul-clovn, ratează toate intervențiile și provoacă și un penalty. El își proptește talpa pe piciorul lui Ivan, un fault pe care-l observă până și arbitrul Cojocaru, incapabil să sesizeze alte nereguli pe parcursul meciului.

Cicâldău execută lovitura cu un șut plasat în stânga lui Vlad, o execuție cam moale pe care portarul izbutește s-o deturneze. Vlad a progresat și s-a transformat dintr-un goalkeeper-capcană într-un salvator talentat, calm, curajos. El apără așa cum apăra "Țop" Voinescu în faze pe care cronicarii le exagerau frumos când nu exista Youtube și ascunde astfel criza de o zi a atacului și slăbiciunea permanentă a apărării.

9 eșecuriși două egaluri a înregistrat Craiova, de la promovarea din 2014, în deplasările cu FCSB. Golaveraj: 8-25

FCSB - CS Universitatea Craiova 0-0

FCSB - Craiova: echipele de start

FCSB: Vlad - Ov. Popescu, Miron, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Oaidă - Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu
REZERVE: Straton, Crețu, Panțîru, Simion, Haruț, Vukusic, Nedelcu, Vînă, Istrate
ANTRENOR: Toni Petrea

CRAIOVA: Pigliacelli - Vlădoiu, M. Constantin, Papp, Vătăjelu - Mateiu, Nistor - Camara, Cicâldău, Baiaram - Ivan
REZERVE: L. Popescu, Mitran, Bălașa, Bic, Căpățînă, Fedele, Cîmpanu, Tudorie, Koljic
ANTRENOR: Marinos Ouzounidis

Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu
Arbitru: Adrian Cojocaru / A1: Vladimir Urzică / A2: Marius Mihai Marica

Citește și alte știri despre FCSB - CS Universitatea Craiova:

EXCLUSIV VIDEO „Înțepături” înainte de FCSB - Craiova: „Se plâng de 5 luni că e Koljic accidentat”

FCSB - Craiova e „Derby de România”! Detaliul spectaculos remarcat înainte de cel mai tare meci al etapei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (514)
catalyn4
catalyn4  •  05 Aprilie 2021, 13:21
Postat de catalynn pe 05 Aprilie 2021, 07:57

Am văzut meciul cu niște amici așa ca nu am mai intrat sa comentez (da știu, e pandemie, lockdown etc. :-))) ) CSU trebuiau sa câștige lejer aceasta partida, FC fcsb e o petarda de echipa, s-au prezentat jenant pt un meci cu o contracandidata la titlu, însă probabil Rotaru nu a dorit sa il supere pe ne-a jjijji fără de care nu ar fi contat pe piața retrocedărilor și drepturilor litigioase.

cum tine prostul sa se scuze mereu de parca l-a intrebat cineva unde a fost ,cand colo si-a luat ban deodata cu mine si i-au fost sterse comentariile , cica a vazut meciul cu prietenii !:)) ba paznicule ,cat mai poti minti !?

steauaeuna
steauaeuna  •  05 Aprilie 2021, 09:54
Postat de ciuke pe 05 Aprilie 2021, 08:16

Nea vine de la nene. Corect se scrie nea Gigi.

cataline ***, catalineeee, prostuleeee stai acasa, nu cumva sa iesi in strada ori in fata scarii de la bloc ca rade "ne-a"ala care spala scarile de tine...si nu mai scrie nimic papapgalule ca si asa nu spui nimic. doar barfa de tate pe sant ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  05 Aprilie 2021, 09:16

Gabi Balint-in studioul GIGI SPORT1-sugera ca a fost...BLAT!Adica un meci in cadrul cooperativei!De ce?Pai s-a minunat de decizia lui Cicaldau- de a bate penalty-ul...fara elan!Acum,noi ce sa zicem!Procedeul a fost inventat-inca din anii 90- de Signori,fost la Foggia cu Dan Petrescu,apoi la Lazio!Dar el nu rata niciodata!Pentru ca tragea...in cross-cum se zice la tenis,nu in lung de linie- cum a incercat Cicaldau!

Vezi toate comentariile (514)
Comentează