FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se schimbă legea sportului: FCSB va putea să joace în Ghencea! » Rivalii de la CSA Steaua acuză: „Proiect cu dedicație”

Stadionul Ghencea a fost până acum casa celor de la CSA Steaua
Stadionul Ghencea a fost până acum casa celor de la CSA Steaua

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 09:11 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 16:52

Proiectul de lege privind condițiile de închiriere a bazelor sportive publice a fost votat de Senat, iar inițiatorii susțin că aceasta va intra în vigoare în cel mult 3 luni. Noua formă le va permite celor de la FCSB să joace pe arena din Ghencea. 

Gigi Becali își poate vedea curând visul împlinit: FCSB să joace din nou în Ghencea! La fel și dinamoviștii care vor să joace pe Arcul de Triumf, până când e gata noua arenă din Ștefan cel Mare, dar sunt blocați din diverse motive.

Proiectul de lege privind condițiile de închiriere a bazelor sportive publice, depus de USR pe 27 iunie 2022, avansează cu pași repezi. A fost adoptat de Senat în urmă cu două săptămâni, iar în acest moment legea este în dezbatere la Camera Deputaților și sunt șanse foarte mari să fie promulgată.

Va primi CSA Steaua acceptul de a juca în Liga 1? » Inițiatorul proiectului care o lasă pe FCSB în Ghencea are vești proaste pentru fanii echipei Armatei
STADIONUL GHENCEA
Va primi CSA Steaua acceptul de a juca în Liga 1? » Inițiatorul proiectului care o lasă pe FCSB în Ghencea are vești proaste pentru fanii echipei Armatei

Proiectul care îi va permite lui FCSB să joace în Ghencea poate fi adoptat în „două-trei luni”

„Dacă nu vor fi mari piedici, în două-trei luni proiectul va fi adoptat”, a declarat, pentru GSP, inițiatorul propunerii legislative, deputatul Cristian Brian (32 de ani), membru în cadrul Comisiei pentru tineret și sport.

Proiectul a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ condus de Florin Iordache, dar a fost respins de Consiliului Economic și Social, prezidat de Bogdan Simion.

Ce prevede proiectul de lege

Administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive, indiferent că fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, au obligația de a afișa, la începutul fiecărei luni, în loc public, la sediul bazei și/sau instalației sportive, și pe site-ul propriu, după caz, următoarele informații:

  • regulamentul pentru închirierea bazei și/sau instalației sportive;
  • tarifele pentru închiriere; 
  • numele persoanei fizice, a persoanei juridice, precum și numele structurii sportive care a închiriat un interval orar recurent, cu menționarea sportului practicat, a datei rezervării și a perioadei pentru care s-a făcut închirierea.

Cine nu respectă prevederile riscă amenzi până la 4.500 de lei

Cei care nu respectă aceste prevederi sunt pasibili de amendă de la 1.500 la 4.500 lei, pentru persoane juridice, și de la 900 lei la 3.000 lei pentru persoane fizice.

„Ne dorim ca în urma activităţii de închiriere, bazele sportive publice să devină sustenabile. Spuneam chiar şi în expunerea de motive a legii că una dintre plângerile pe care le tot primim este legată de nivelul de degradare a bazelor. 

În consecință, un acces la bazele sportive stabilit prin criterii clare și transparente ar duce la o creștere a încasărilor statului, precum și la un stil de viață mai sănătos pentru cei care își doresc să practice diverse sporturi”, a explicat deputatul Cristian Brian.

Promisiunea lui Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Ion Ciolacu, l-a asigurat public pe Gigi Becali că se va implica pentru ca FCSB să poată juca pe noul stadion Steaua, fieful echipei Armatei, care a costat statul 94.672.020 milioane de euro. 

„Este momentul ca această situație aberantă să înceteze! Mă voi implica pentru ca suporterii să meargă atât la meciurile celor de la FCSB, cât și la cele ale Stelei. Cred că într-o țară în care fotbalul a ajuns să trăiască din amintiri este momentul ca această situație aberantă să înceteze! 

E aberant ca FCSB și Steaua să fie folosite într-un război orb al orgoliilor, război din care pierd, cu siguranță, atât suporterii, cât și fotbalul românesc!”, a spus Ciolacu, potrivit ProSport. Printre susținătorii proiectului se mai află fostul premier, Ludovic Orban, și fostul ministru al sportului, Matei Constantin-Bogdan.

Revenirea noastră în Ghencea ar fi un prim pas spre normalitate. Trebuie să se termine odată cu circul ăsta. Să fie o singură echipă Steaua. Ciolacu mi-a promis că va rezolva asta.

- Gigi Becali, patron FCSB

Steaua Liberă acuză: „Proiect pentru FCSB”

Chiar dacă proiectul de lege dorește să încurajeze populația să folosească bazele sportive publice şi să facă sport, prin înlesnirea accesului, inițiatorii au făcut referire în expunerea de motive și la faptul că Armata a refuzat să închirieze arena rivalei FCSB. 

„Amintim subiectul închirierii Stadionului Steaua, caz în care un club sportiv a solicitat închirierea stadionului administrat de MApN și a fost împiedicat fără să se cunoască motivele refuzului. 

Totodată, neexistând un act normativ care să reglementeze modalitatea de închirierea a bazelor sportive și criteriile de utilizare, lăsând administratorilor dreptul discreționar de a decide cui și în ce condiții pun la dispoziție o bază sportivă, poate duce la situații în care accesul cetățeanului la infrastructura publică este blocat în mod abuziv”. 

Susținătorii CSA Steaua consideră că proiectul este făcut cu dedicație pentru echipa lui Gigi Becali. „Proiect făcut chiar pentru FC FCSB”, acuză portalul „Steaua Liberă”. Vicecampioana României nu a mai jucat în Ghencea de peste 7 ani, de la meciul cu Viitorul, scor 4-1, disputat pe 22 martie 2015.

Echipe rivale care joacă sau au jucat pe același stadion

  • AC Milan şi Internazionale Milano - San Siro* 
  • AS Roma şi Lazio - Stadio Olimpico* 
  • Bayern München și TSV 1860 München - Allianz Arena** 
  • Manchester City și Manchester United - Maine Road**
    * joacă pe același stadion 
    ** au jucat pe același stadion

Mai multe știri despre FCSB: 

Și Neagoe s-a luat de Dică: „E urât ce a făcut! Ar trebui să fim oameni”

Conflict în vestiarul celor de la FCSB » Gigi Becali: „Am înțeles că s-a certat cu Dică! Foarte bine i-a făcut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (222)
paolo12
paolo12  •  03 Noiembrie 2022, 03:24
Postat de balotelli pe 02 Noiembrie 2022, 11:07

Tot așa matinal? Ca-n vremurile bune... când puteam posta la orice oră și apărea comment-ul instant, când puteam să ne certăm live până-n creierii nopții... Țin minte că postai pe la 3-4 dimineața strigând 'Catalynneeeee!!!'... și-ți răspundeam doar eu... Sau când îmi scriai pe la 5 dimineața... refuzând să crezi că l-am votat pe Gigi și-mi ziceai să jur că nu fabulez. ... Frumoase vremuri. Băi, Paolo... chiar îi urăsc pe ăștia de la Gsp de când ne-au furat nopțile. Au stricat tot ce era mai mișto la site-ul ăsta de 2 lei.

Matinal, pentru ca 6 fusuri orare diferența spre est. S-a stricat atmosfera, iar faptul ca postările apar când apar, fac sa nu mai existe o "discuție", asta ne lipsește tuturor. Stay safe, bro...

balotelli
balotelli  •  02 Noiembrie 2022, 11:07
Postat de paolo11 pe 02 Noiembrie 2022, 05:50

catalynnn... *** pe cale de disparitie..*** la primul meci pe care echipa ciobanului îl va juca în Ghencea.

Tot așa matinal? Ca-n vremurile bune... când puteam posta la orice oră și apărea comment-ul instant, când puteam să ne certăm live până-n creierii nopții... Țin minte că postai pe la 3-4 dimineața strigând 'Catalynneeeee!!!'... și-ți răspundeam doar eu... Sau când îmi scriai pe la 5 dimineața... refuzând să crezi că l-am votat pe Gigi și-mi ziceai să jur că nu fabulez. ... Frumoase vremuri. Băi, Paolo... chiar îi urăsc pe ăștia de la Gsp de când ne-au furat nopțile. Au stricat tot ce era mai mișto la site-ul ăsta de 2 lei.

ceglumabuna
ceglumabuna  •  02 Noiembrie 2022, 09:14
Postat de Catalynn____ pe 02 Noiembrie 2022, 07:04

Vorbești prostii, dar asta e, nu te condamn, e clar ca nu ești la curent cu detaliile. In cazul nostru ar trebui sa știi ca Certificatul de Identitate Sportiva (CIS), “buletinul” adică, nu este individual pe secții, sectiile neavând personalitate juridică. Când un sportiv sau o echipa a Stelei se înscrie intr-o competiție folosește același CIS. Mai mult, toți sportivii Stelei au contractele semnate cu CSA Steaua, nu cu sectiile Stelei. Dacă chiar dorește, Steaua poate lua un poloist de exemplu, îl înscrie pe lista FRF și poate juca bine merci in echipa lu’ Oprița in baza contractului semnat cu clubul, nu trebuie sa facă unul pt fotbal in locul celui pt polo. Așa ca in CIS scrie data înființării CSA, nu a secției de fotbal. FC fcsb însă nu are și alte secții, dacă avea era aceeași situație. La ei in CIS scrie acum SC FC fcsb SA iar data înființării 21.02.2003.

Bla bla bla bla bla bla bla ..csa clona politica pe cale de disparitie ... bla bla bla bla bla bla cat de curand nr intoarcem in ghencea .. templul fotbalului romanesc ... e timpul sa avem meciuri de liga 1 ... gata cu amatorii.. . Catalin e suparat pentru ca stie .... o data cu legea asta .. se va vedea cat consuma csa .. pentru stadion . Ca sa se balaceasca in liga a 2a :)))(

Vezi toate comentariile (222)
Comentează