FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Tata MM și fiul Dinu » Cum a apărut Todoran în premieră în fața jurnaliștilor ca antrenor la FCSB: „Ai grijă să nu vii pe scut!”

Foto: Cristi Preda (GSP)
Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 16:12 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 17:40

Dinu Todoran a avut azi prima întâlnire cu jurnaliștii, după aproape două luni de când a fost anunțat oficial ca „principal” la FCSB. 

Antrenorul de 42 de ani a apărut în fața presei alături de managerul general Mihai Stoica, cel care i-a completat părintește răspunsurile atunci când i s-a părut că tehnicianul nu a fost suficient de clar. 

  • FCSB debutează în noul sezon al Ligii 1 joi, de la ora 20:30, la Botoșani, în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport, Look TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

12 minute Todoran, 40 de minute MM

În conferința de 52 de minute din baza de la Berceni, Todoran s-a așezat în dreapta lui MM Stoica și a stat preț de aproximativ 12 minute. Și-a ascuns prin zâmbet emoțiile. A părut deranjat o singură dată, când s-a ajuns la subiectul venirii lui la FCSB. „Lumea trebuie să știe că n-a fost așa cum au zis anumite persoane în presă, nu am vorbit la telefon cu MM din biserică. Când se merge într-un loc sfânt, telefonul se ține în mașină sau se închide”. Culmea e că tocmai Gigi Becali susținuse varianta aceasta: "L-a sunat Meme pe Todoran și i-a zis că e la biserică pentru că e sărbătoare mare, Sfinții Constantin și Elena. Dacă era la biserică, atunci am zis că nu-l punem la Academie, ci direct la prima echipă"

La conferința de ieri, Stoica i-a făcut introducerea lui Todoran. „Așa mi se pare firesc, de-aia am și venit. Adresați-i întrebări, după care el va merge la antrenament. Sunt persoana care îl cunoaște cel mai bine, i-am făcut prima ofertă ca fotbalist când nici nu avea 20 de ani”. 

Managerul l-a comparat cu Gâlcă, deținătorul a 3 trofee cu roș-albaștrii ca antrenor: 

Sunt multe similitudini între ei. Au aceeași vârstă. Și până la 42 de ani, nici Costel nu mai antrenase pe nimeni la nivel de seniori. Dinu chiar a avut mai multe experiențe la nivel de seniori
- Mihai Stoica

Galerie FOTO de la conferința de presă susținută de Dinu Todoran

+17 FOTO

Dinu Todoran: „Nu se vorbește la telefon în biserică. Lumea trebuie să știe”

Todoran l-a aprobat pe manager „punct cu punct”, apoi a fost succint, la prima luare de cuvânt: „Am venit la Steaua, cea mai galonată echipă. Sunt mulțumit de jucători, de felul în care au răspuns la antrenamente, sperăm să ne îndeplinim obiectivul”. A așteptat întrebările ziariștilor. 

„De ce ați evitat până acum jurnaliștii?”, a fost chestionat din sală. Todoran a răspuns destul de evaziv: „Majoritatea au zis foarte multe despre mine, ați văzut și dumneavoastră. Am zis să fie o acțiune oficială pentru a veni în fața voastră, nu am nimic de ascuns”. 

- „Vă considerați omul care poate aduce titlul în acest sezon?”
- „Cred că o să câștigăm campionatul, dar nu va fi ușor. Am cei mai buni fotbaliști pe toate compartimentele, pe asta mă bazez.”

MM Stoica: „Deian Sorescu nu trebuia să fie propus la FCSB”
FCSB
MM Stoica: „Deian Sorescu nu trebuia să fie propus la FCSB”

MM Stoica l-a atenționat pe Todoran: „Vezi că aici e «tricky». Nu e bine pe scut”

Mihai Stoica a intervenit ca un părinte protector atunci când a simțit că Todoran e „în pericol” de a fi înțeles greșit. 

„Îl simțiți ca pe un scut pe Mihai Stoica?”, a fost întrebat antrenorul. „Știu doar unul, scutul NATO. MM e managerul, liantul între echipă și patron, pe care oricine și-l dorește.”

Stoica a simțit nevoia să-l completeze: „Vezi că asta cu scutul e «tricky» (n.r. complicat). Poți să vii pe scut sau sub scut. Multă lume face confuzie. Nu e bine să vii pe scut”.

Spre final, a venit și întrebarea-cheie. „Câte compromisuri vei fi dispus să faci în relația cu patronul? Cum vei gestiona relația cu el?”. Todoran a jucat din nou la alibi: „Deocamdată, nu am vorbit cu domnul Becali lucrurile astea. Nu m-am lovit încă de problema asta”. 

După 12 minute de la startul conferinței, tehnicianul care a fost ultima oară în Liga a 2-a, la Slatina, s-a scuzat, s-a ridicat și a plecat la antrenament. 

Prima discuție cu patronul a fost una sinceră. Nea Gigi ne-a spus ce își dorește, adică să câștige campionatul. 
Dinu Todoran, antrenor FCSB

Știu cum lucrează Dinu cu tinerii. Ideea mea a fost pentru a-l oferta pentru echipa secundă a clubului. Apoi s-a întâmplat acel eveniment și Dinu a ajuns să conducă prima echipă a clubului, sper eu cu rezultate foarte bune
Mihai Stoica, manager general FCSB

Fotbalistul care i-a încântat pe cei din staff-ul FCSB: „Dacă-l vedeau la antrenamentul de ieri, ar fi dat toți banii pe loc”
FCSB
Fotbalistul care i-a încântat pe cei din staff-ul FCSB: „Dacă-l vedeau la antrenamentul de ieri, ar fi dat toți banii pe loc”

CV Dinu Todoran

  • Ca jucător, Dinu Todoran a evoluat la Petrolul, Astra, Farul, Unirea Urziceni, Victoria Brănești, FC Botoșani și FC Voluntari, echipă de la care s-a retras în ianuarie 2016 
  • Și-a început cariera de antrenor ca „secund” la Voluntari. A fost pentru o scurtă perioadă de timp, în două mandate, interimar pe banca ilfovenilor. A lucrat și la loturile naționale, ca asistent la naționala U19. Ultima aventură a fost pe banca divizionarei secunde CSM Slatina, pe care a lăsat-o pe loc retrogradabil
  • Are în palmares un titlu în Liga 1, ca jucător, la Urziceni, în sezonul 2008/2009.

VIDEO. Antrenamentul celor de la FCSB înaintea meciului cu FC Botoșani

Citește alte știri despre FCSB:

Pariul lui „Dodel” » Pe cine mizează Cristi Tănase în lupta la titlu din noul sezon: „Va fi o emulație fantastică”

Mihai Stoica promite: „Renunț la gesturile prostești” » Cine i-a atras atenția: „Sesizez apariția unui personaj extrem de interesant”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
caoradea
caoradea  •  15 Iulie 2021, 12:24
Postat de boerbist pe 14 Iulie 2021, 17:53

Nenea MM, mai studiaza putin. Cei care veneau “pe scut” erau cei onorati, pentru ca fusesera raniti in lupta. Cei de “sub scut” erau cei care supravietuisera si trebuiau sa ii poarte, in semn de respect si umilinta. Gloria era a celor de “pe scut”.

Pai materia asta nu s-a predat nici la Jilava si nici la Poarta Alba, de aia nu stie saracul. Dar se mai fac liste sesiuni pe acolo, poate are noroc si mai prinde niste cursuri ….

boerbist
boerbist  •  14 Iulie 2021, 17:53

Nenea MM, mai studiaza putin. Cei care veneau “pe scut” erau cei onorati, pentru ca fusesera raniti in lupta. Cei de “sub scut” erau cei care supravietuisera si trebuiau sa ii poarte, in semn de respect si umilinta. Gloria era a celor de “pe scut”.

hristo8
hristo8  •  14 Iulie 2021, 17:43

pina si contabilul nea-vali e mai simpatic decit astia 2.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close