FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // De la dracu’ la euro falși! Istoria relației tumultoase dintre Gigi Becali și fanii FCSB: „Fă-ți bagajele, te așteaptă oile” vs. „ Huligani, bețivi, drogați”

Articol de GSP - Publicat luni, 12 august 2019 14:50

Gigi Becali a ajuns să fie contestat și de cei mai noi fani ai FCSB-ului, care i-au pus chipul pe bancnote ce imitau hârtia de 500 de euro (Detalii AICI), la 10 ani distanță de cele mai dure proteste ale suporterilor Stelei, care au afișat bannere cu Gigi întruchipându-l pe diavol.

Gigi Becali a rămas nu doar fără numele Steaua, ci și fără marea masă a suporterilor care simpatizau cu această echipă. Inclusiv peluza Sud, cei mai atașați și mai pătimași susținători ai clubului roș-albastru, care acum merg alături de CSA Steaua în Liga a 4-a la orice meci pentru a-și susține favoriții.

2019

În lipsa ultrașilor adevărați, Becali s-a trezit contestat până și de cei mai proaspeți fani ai echipei pe care o patronează. La meciul de joi seară, de la Giurgiu, fanii au aruncat pe teren mai multe bancnote false de 500 de euro pe care era imprimat chipul lui Gigi.

FCSB // De la dracu’ la euro falși! Istoria relației tumultoase dintre Gigi Becali și fanii FCSB: „Fă-ți bagajele, te așteaptă oile” vs. „ Huligani, bețivi, drogați”

Mai ales în timpul primei reprize, din sectorul fanilor roş-albaştri au zburat spre teren mai multe astfel de hârtii false. Becali a fost din nou înjurat de fani, care au și afișat un banner: "Ne-am săturat de incompetența ta / Pune un antrenor și lasă-l să își facă treaba".

2007: Fularul lui Dinamo la gât a „incendiat„ tribunele

Acțiunea de acum a suporterilor vine la peste 12 ani distanță de primul moment în care Becali a intrat în colimatorul tribunei. La 4 ani de la momentul în care a preluat controlul clubului, Gigi Becali a avut prima dispută majoră cu suporterii.

În finalul sezonului 2006-2007, în care FCSB și CFR se luptau pentru locul 2, care ducea în preliminariile Champions League, Becali a mers la meciul Dinamo - CFR, în care avea nevoie de ajutorul lui Dinamo pentru a fi blocată CFR.

Mai mult, patronul roș-albaștrilor a mers în mijlocul suporterilor dinamoviști, a dat mâna și a dialogat cu ei, iar unul dintre aceștia i-a pus la gât un fular alb-roșu. A fost gestul care i-a aprins pe fanii Stelei, iar la următorul meci de pe Ghencea, Becali a fost contestat pentru prima dată în mod violent: „Becali, eşti o mizerie!”

Patronul le-a strigat suporterilor că nu are nevoie de ei şi i-a ameninţat că va scumpi biletele pentru a le îngreuna accesul pe stadion. „Daţi-i drumul de aici!”, le-a spus finanţatorul stelist suporterilor, el fiind înconjurat de gărzile de corp, iar după ce s-a urcat în maşină şi a pornit motorul, de automobilul Maybach s-a apropiat fostul lider al galeriei steliste, Jean Pavel.

Jandarmii au intervenit imediat şi l-au imobilizat pe Pavel, căruia i-au aplicat şi o corecţie fizică, după care l-au reţinut. „Becali pleacă din Ghencea!”, Becali, marş la Dinamo!" se striga în tot acest timp. În momentul în care a ieșit din stadionul Ghencea, Becali a început să fie înjurat. 

2009: Înjurat meci de meci!

Acum 10 ani aproape că nu exista meci fără scandări dure la adresa lui Gigi Becali. Înjurat la fiecare meci, finanțatorul a avut o ieșire dură împotriva ultrașilor din Ghencea.

„Mie mi se rupe-n paișpe de fani. Eu țin o echipă și voi o iubiți, dacă voi sunteți gelosi că ceea ce iubiți este al meu, nu este problema mea. Asta nu mai este dragoste de echipă, dacă îi fac rău. Ceea ce am făcut eu pentru România și Steaua este de domeniul fantasticului. Să mă conteste, eu am încercat toate soluțiile. Le-am plătit totul, deplasări, autocare, totul. Prin lege cei care mă înjura nu vor mai calca în Ghencea", spunea Becali.

FCSB // De la dracu’ la euro falși! Istoria relației tumultoase dintre Gigi Becali și fanii FCSB: „Fă-ți bagajele, te așteaptă oile” vs. „ Huligani, bețivi, drogați”

Fanii nu s-au lăsat intimidați și-au afișat bannere cu Becali întruchipându-l pe davol, dar și alte mesaje dure la adresa sa. 

2010: Miting în Ghencea: „Ale, ale, acum fă-ți bagajele, te așteaptă oile!”

A fost primul miting de protest organizat de suporteri împotriva lui Becali. Se întâmpla în Ghencea, înaintea unui meci cu Pandurii, jucat cu porțile închise. Atunci, cam 500 de ultrași l-au contestat pe Gigi, dar și pe antrenorul Mihai Stoichiță, în fața stadionului din Bulevardul Ghencea.
„Dar-ar Dumnezeu să dea să te prindă DNA!”, ”Ale, ale, acum fă-ți bagajele, te așteaptă oile!” și „Dacă nu pleci din Ghencea / Noi te vom teroriza / Și orice s-ar întâmpla / De noi tot nu vei scăpa” au fost scandările fanilor.

FCSB // De la dracu’ la euro falși! Istoria relației tumultoase dintre Gigi Becali și fanii FCSB: „Fă-ți bagajele, te așteaptă oile” vs. „ Huligani, bețivi, drogați”

Pe Becali nu l-a prea interesat protestul fanilor: „De ce le spuneți suporteri acelor vagabonzi care au venit la stadion? Ăia sunt huligani, bețivi, drogați. Fanii Stelei sunt milioanele de suporteri, nu suta aia de demenți. N-au ce să mai caute pe stadion"

2011: Miting la palat: „Steaua adevărată nu are sediul la palat”

800 de steliști s-au strâns în fața palatului lui Gigi Becali din centrul Bucureștiului pentru un protest de o oră și 45 de minute. Facţiunea din galerie a venit la palat cu bannere și a scandat nonstop împotriva proprietarului clubului, care nu se afla la reședință.

FCSB // De la dracu’ la euro falși! Istoria relației tumultoase dintre Gigi Becali și fanii FCSB: „Fă-ți bagajele, te așteaptă oile” vs. „ Huligani, bețivi, drogați”

„Orice s-ar întâmpla, afară din Ghencea! Acum să-ți fie clar că nu vom renunța până nu vei pleca! Afară din Ghencea!”, au scandat suporterii minute în șir. „Spunem pentru a mia oară, puternic și răspicat, Steaua adevărată nu are sediul la palat" a fost primul mesaj pe care l-au afișat ultrașii.

„Au fost doar niște huligani drogați, plătiți să manifeste împotriva mea. Nici nu mă interesează ce fac ei. Puteau să stea în fața palatului 24 de ore încontinuu că nu mă interesa ce făceau”, a comentat atunci Gigi. 

Citește și:

Gigi Becali îl amenință pe Florin Tănase: „Ești prieten cu mine și crezi că poți să te plimbi pe teren? Să vezi cum o să stai pe bancă!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (7)
planetfun
planetfun  •  12 August 2019, 18:07
Postat de Marius-Adrian Creţu pe 12 August 2019, 16:09

Trăim începutul sfârşitului a erei(epocii) ... Becali George!!!

De acord

alexyulyan
alexyulyan  •  12 August 2019, 17:31

Jos cu fc fcsb si ciobanasul cu 300 de oi

minell73
minell73  •  12 August 2019, 16:30

Vrem, si cerem desfiintarea acestui club mafiot. Suporteri nu au(decat cativa troli pe gsp), nu au culori, nu au palmares si nici stadion. Oare cine-i tine cu forta in L1?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close