FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB devine și mai slabă! Cum va arăta cu Viitorul + cât lipsește Mihai Pintilii

Mihai Pintilii, 34 de ani, mai are contract cu FCSB pentru următoarele 16 luni
Mihai Pintilii, 34 de ani, mai are contract cu FCSB pentru următoarele 16 luni

Articol de , , - Publicat marti, 05 martie 2019 09:00

Mihai Pintilii va lipsi o lună din cauza accidentării suferite cu Voluntari. Dispariția mijlocașului-ancoră îl lasă pe Mihai Teja să reorganizeze o apărare și așa foarte slabă.

Pe FCSB, doar oamenii din atac o mai țin în lupta pentru titlu. Apărarea ar coborî formația lui Teja în play-out!

A fost abia a 8-a din campionat la sfârșitul anului trecut, iar în 2019 a rămas în forma proastă, cu cinci goluri primite în două meciuri, două încasate recent de la FC Voluntari, un adversar care tocmai scăpase cu o săptămână în urmă de "lanterna roșie".

Leziunea lui pintilii

Randamentul slab al defensivei se mai poate înrăutăți în continuare, pentru că dispare din sistem Pintilii, omul de care roș-albaștrii au fost dependenți în ultimii doi ani.

Puternic, bun recuperator și influent în vestiar, Mihai inspira toată echipa să joace mai bine și mai acoperea găurile din apărare. 

O lună de acum înainte nu va mai juca, asta însemnând că trupa lui Teja va mai beneficia de contribuția liderului ei abia în ultima parte din turneul pentru titlu, atunci când ar putea fi prea târziu pentru reparații dacă antrenorul nu rezolvă urgent problemele evidente. Pintilii a suferit o leziune musculară în partida cu Voluntari, a și fost înlocuit încă din prima repriză din cauza rupturii. 

Becali: "Atacul lui Hagi își revine cu noi"

FCSB a rămas cu fragilitatea de pe vremea lui Dică, ia goluri din faze fixe și mai încasează și din acțiune. Becali anticipează un dezastru în prima etapă din play-off, contra Viitorului.

"Ce dacă n-au marcat ai lui Hagi goluri multe în ultima vreme? Ne vor da nouă câteva goluri! Noi suntem ca sacoșa, suntem făcuți să primim!" Becali la Pro X

El e descurajat și de slăbiciunea pe care au etalat-o roș-albaștrii în partida de la Voluntari, una în care fotbaliștii lui Bergodi ar mai fi putut să înscrie măcar un gol. Bălgrădean a intervenit de câteva ori decisiv ca să păstreze egalul. 

Numai cârpeli

Supărarea lui Becali e justificată, surprinderea pe care o arată n-are motiv. FCSB a fost fragilă la Voluntari și fiindcă formula lui Teja n-a conținut niciun fundaș central specializat!

Doi mijlocași, Nedelcu și Lucian Filip, au evoluat în centrul apărării. În prima parte a meciului a jucat Pintilii în fața lor, un închizător exclusiv defensiv.

Apoi a intrat Stoian pe acea poziție, adică încă o invenție, pentru că Adrian juca mijlocaș stânga în Italia și a fost reprofilat la Steaua pentru că există alte soluții pentru extremă.

"La FCSB văd în ultima vreme schimbări care n-au nicio logică, se aruncă toți cu capetele în zid! Cum să consumi schimbările de la pauză? Dacă se accidenta Bălgrădean în minutul 5 din repriza a doua?!"
Claudiu Niculescu, la TV Digi Sport

"Golurile primite din faze fixe constituie tot responsabilitatea antrenorului. Acolo nu e vorba despre tactică, mai mult contează concentrarea jucătorilor. Dacă ei nu sunt suficient de atenți, e vina antrenorului, că nu-i face atenți și nici nu-i înlocuiește!"
Ionuț Badea, antrenor

"Dacă ne-a încurcat Voluntari, de ce nu ne-ar da și Viitorul două goluri? Că Viitorul e mai bună! Noi suntem primitori, încasatori de goluri"
Gigi Becali, patron FCSB

Lipsește aproape un an!

De când a revenit la FCSB după experiențele pe care le-a avut la Al Hilal, din Arabia Saudită, și la Hapoel Tel Aviv, din Israel, Pintilii a bifat câteva accidentări, aceasta suferită la Voluntari nu e cea mai gravă.

Problemele medicale dese și serioase au determinat o perioadă lungă de absență a mijlocașului veteran. Acum va sta o lună, în prima parte a sezonului a lipsit cinci luni, cu o ruptură musculară rară, extrem de gravă.

În sezonul 2016-2017 a mai absentat trei luni.

După un an, a mai stat o lună. La 34 de ani, recuperarea lui e mai dificilă, îi e tot mai greu să revină într-o formă apropiată de randamentul pe care-l avea când juca titular în națională.

Revin 2, lipsesc 5

Teja va beneficia contra Viitorului de aportul lui Bălașa și al lui Morais, reveniți după suspendări.

Numărul absențelor îl depășește în continuare pe al veștilor bune. Man a rămas suspendat pentru încă un meci și mai e în situația asta Teixeira, eliminat la Voluntari.

Lista absenților îi mai cuprinde pe Planici, Momcilovici, Pintilii, Ovidiu Popescu, toți accidentați.

Apare și Iulian Cristea, un fundaș central de 24 de ani achiziționat de la Gaz Metan cu 150.000 de euro în ultima zi în care mai erau permise transferurile.

Cum va arăta echipa contra Viitorului:
Bălgrădean - R. Benzar, Bălașa, I. Cristea, J. Morais - D. Nedelcu, L. Filip - M. Roman, Hora, Fl. Tănase - Gnohere

Aproape de două ori sub CFR!

FCSB a ajuns la 29 de goluri primite în acest sezon, ceea ce constituie un semn că steliștilor le va fi greu să câștige campionatul, din moment ce defensivele cele mai bune cuceresc de obicei titlurile.

Liderul momentului, CFR, a încasat doar 16 goluri, aproape de două ori mai puține decât a recepționat echipa lui Becali. Atacul îi salvează pe roș-albaștri, măcar pentru moment: cu 49 de goluri, ei sunt primii în clasamentul formațiilor care înscriu cel mai mult.

Vezi și:

„Dottore” Becali explică de ce Pintilii s-a rupt cu Voluntari + de ce se așteaptă la „o sacoșă” de goluri cu Viitorul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
100002473541087
Danut Ognean  •  05 Martie 2019, 13:33

fortza viitorul!doliu placut fcsb-eilor

fcsbist_din_2003
fcsbist_din_2003  •  05 Martie 2019, 12:16
Postat de spartakus. pe 05 Martie 2019, 11:36

Nu justitia, ci becali. Becali daca nu isi insusea clubul ca este al sau era lasat in pace asa cum este si negoita lasat la dinamo. Dar el a facut figuri, s-a luat la cearta cu generalii si s-a ajuns unde s-a ajuns. Acum echipa este orchestrata dupa bunul plac unui cioban, fara fundasi centrali fara mijlocasi. L-a dat pe Qaka 22 de ani ca sa il tina pe Zlatinski juma de sezon pentru aroganta. Aduce 3-4 jucatori pe un post apoi se ia de ei ca nu joaca ce trebuie, pai Stoian este mijlocas dreapta nu central.

Diferenta intre Becali si Negoita , este ca Negoita a preluat actiunile de la Badea. Becali nu a preluat nici o actiune de la armata, daca transferi toti muncitorii de la o firma, asta nu inseamna ca ai preluat si firma. Vrem nu vrem Fcsb nu este Steaua, si ne multumim cu echipa domnlui Becali si ne inchipuim ca este Steaua .

adriann_
adriann_  •  05 Martie 2019, 11:45
Postat de spartakus. pe 05 Martie 2019, 11:36

Nu justitia, ci becali. Becali daca nu isi insusea clubul ca este al sau era lasat in pace asa cum este si negoita lasat la dinamo. Dar el a facut figuri, s-a luat la cearta cu generalii si s-a ajuns unde s-a ajuns. Acum echipa este orchestrata dupa bunul plac unui cioban, fara fundasi centrali fara mijlocasi. L-a dat pe Qaka 22 de ani ca sa il tina pe Zlatinski juma de sezon pentru aroganta. Aduce 3-4 jucatori pe un post apoi se ia de ei ca nu joaca ce trebuie, pai Stoian este mijlocas dreapta nu central.

Eu am zis de vreo 3 ani ca daca Becali continua activitatea pe ONG-ul creat de MApN si Paunescu, fara sa modifice structura actionariatului (preluand doar el actiunile lui Paunescu) nu aveau ce sa ii faca. Dar ciobanul a vrut sa se faca stapan pe ceva ce nu cumparase, a crezut ca merge treaba ca la furtul de oi...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează