FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 3-2

FCSB - DINAMO 3-2. Ce vrăji a făcut Thomas Neubert?! Gazeta Sporturilor are raportul derby-ului: concluziile sunt șocante!

Thomas Neubert a aflat în preziua meciului că e negativ, la derby a condus încălzirea de dinainte, iar la final s-a bucurat împreună cu jucătorii pentru victorie +38   FOTO
Thomas Neubert a aflat în preziua meciului că e negativ, la derby a condus încălzirea de dinainte, iar la final s-a bucurat împreună cu jucătorii pentru victorie

Articol de , - Publicat luni, 05 octombrie 2020 18:06 / Actualizat luni, 05 octombrie 2020 18:20

GSP are raportul Fitness InStat al derby-ului FCSB - Dinamo 3-2, iar concluzia e surprinzătoare: deși a fost afectată din plin de coronavirus și nu s-a putut antrena normal, FCSB a alergat cu 5 kilometri mai mult și a avut cu 50% mai multe sprinturi decât rivala Dinamo.

De fiecare dată când se joacă meciuri în UEFA Champions League, înainte de terminarea transmisiei TV, pe ecran apare statistica meciului, din care niciodată nu lipsesc distanțele parcurse de echipe, dar și de cei mai buni 4-5 jucători! Nu același lucru se petrece și la jocurile de Liga 1 fiindcă un raport Fitness InStat, produs de firma care monitorizează meciurile din Liga 1, are un cost destul de ridicat, în jur de 500 de euro pentru un joc!

Gazeta Sporturilor are însă acest raport pentru derby-ul FCSB - Dinamo 3-2, care s-a disputat în weekend-ul trecut, iar concluziile acestuia sunt pe alocuri chiar șocante. Deși FCSB venea după o perioadă de 14-17 zile în care mai mulți dintre cei pe care i-a folosit în primul 11 n-au avut voie să se antreneze, din cauza faptului că au fost infectați cu coronavirus, trupa pregătită fizic de Thomas Neubert a fost cea care a alergat mai mult. Cu aproape 5 kilometri în plus față de Dinamo, care n-a avut nicio absență din cauza accidentărilor sau suspendărilor, iar Cosmin Contra a avut întreg lotul la ședințele de pregătire.

Distanțele în derby

PERIOADAFCSBDINAMO
Repriza 154,552,7
Repriza 254,551,7
TOTAL109104,4

Inclusiv Neubert a fost pozitiv cu COVID-19 și a fost obligat să stea în izolare, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe preparatorul fizic neamț să le realizeze fotbaliștilor un program special de pregătire. Chiar și pentru cei care au stat doar în camera de cantonament vreme de cel puțin 7-10 zile. Fiecăruia i-a fost pusă la dispoziție o bicicletă specială, pe care să se urce și de câte 3 ori pe zi. Neubert i-a anunțat pe cei din staff că jucătorii nu vor pierde foarte mult din capacitatea fizică pe care au acumulat-o după pregătirea pe care le-a făcut-o înainte de apariția focarului, mai ales dacă vor respecta antrenamentele pe bicicletă.

FCSB nu doar că a alergat mai mult decât Dinamo, dar statistica InStat, defalcată pe reprize, arată că în a doua parte a meciului, când, teoretic FCSB trebuia să fie extrem de obosită și să pună genunchii în pământ, diferența dintre cele două formații a fost și mai mare în favoarea roș-albaștrilor în privința oxigenului din plămâni. FCSB a alergat mai mult în repriza a doua decât în prima, în schimb Dinamo a fost cea care s-a sufocat și a făcut un efort mai mic decât cel pe care îl arătase în primele 45 de minute. Iar raportul FCSB vs Dinamo, exclusiv în repriza secundă, arată un surplus de aproape 3 kilometri parcurs de Man și compania.

Nu doar la volumul distanței a stat mai bine FCSB, ci și la viteza de deplasare a jucătorilor. Conform grilei InStat, distanța parcursă de jucători e defalcată în 5 trepte:

- mers (0-2 metri pe secundă)
- alergare ușoară (2-3 m/s)
- alergare (4-5,5 m/s)
- viteză ridicată (5,5-7 m/s)
- sprint (7 m/s)

Sprintul înseamnă practic orice viteză dezvoltată de un fotbalist de peste 25 km/h. La acest capitol a fost cea mai mare diferență între cele două echipe. Și balanța a înclinat spre FCSB. Un procent de peste 50% mai multe sprinturi.

SPRINTURILE ÎN DERBY

PERIOADAFCSBDINAMO
Repriza 15230
Repriza 24632
TOTAL9862

Trei comparații extrem de elocvente, realizate între jucători care evoluează pe același post și au și jucat același sau aproximativ același număr de minute:

Jucător / Distanță (km)

Crețu 10
Gonzalez 9,3

I. Cristea 10,2
R. Grigore 9

Ov. Popescu 11,4
Răuță 10,6

Moruțan 8,4
Sorescu 8

+34 FOTO

Șocantul caz Cristea!

FCSB a avut un fotbalist în meciul cu Dinamo care realmente a dărâmat toate miturile posibile în materie de pregătire fizică. A fost printre primii jucători testați pozitiv cu coronavirus și printre ultimii care s-au vindecat. "Am fost pozitiv nu mai puțin de 16 zile, timp în care am stat la izolare", a declarat Cristea chiar după meciul de sâmbătă. În ciuda acestui lucru, stoperul a fost în top 3 jucători de la FCSB ca distanță alergată în meci: 10,2 kilometri. A alergat aproape cât Răuță, unul dintre remarcații lui Dinamo la acest capitol și care n-a absentat de la niciun antrenament în ultima lună și jumătate și n-a absentat de la nici unul dintre meciurile din primele 6 etape. Cristea nu mai jucase un meci oficial de fix 3 săptămâni, din 12 septembrie, de la Voluntari - FCSB 2-1.

11,4kilometri a fost distanța parcursă de Ovidiu Popescu în derby, a fost fotbalistul care a alergat cel mai mult, secondat de Borja Valle (11,2)

16sprinturi a făcut Crețu, cele mai multe dintre toți cei care au evoluat în derby; e urmat de Camara (14) și Man (13)

Doar Dinamo și Craiova n-au datele Fitness

Firma InStat a încheiat o colaborare cu LPF, însă în pachetul de bază nu există și datele din Raportul Fitness, cele care dezvăluie distanțele și vitezele jucătorilor. Acestea necesită un cost suplimentar, iar echipele, aproape în totalitatea lor, au dorit să plătească pentru a-l avea. Excepție au făcut Dinamo și Craiova.

VIDEO Contra: „Păcat că munca unor jucători este știrbită de o greşeală de arbitraj! Vrem să jucăm fotbal”

FCSB. Atac dur la adresa lui MM Stoica: „Maimuțăreli! A revenit cu lucruri nespecifice fotbalului”

ANALIZĂ GSP. De ce FRF și LPF sunt complici la JAFUL arbitrilor din Liga 1: 3 ani de când am primit undă verde pentru VAR, meciurile continuă să fie distruse de arbitri!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (246)
pescar_amator
pescar_amator  •  06 Octombrie 2020, 10:46

Bah voi v-ati uitat la meci ?? Dupa golul 2 al celor de la fcsb ...fcsb a aratat ca o echipa mica de la tara (com berceni ) i-au pasat cei de la dinamo de nu mai stiau pe unde este sapa si grebla

mir21
mir21  •  06 Octombrie 2020, 09:44

Aici se vede mana lui coantra, mare antrenor

Silvio
Silvio  •  06 Octombrie 2020, 09:36
Postat de catalynn pe 05 Octombrie 2020, 23:59

Evident, “catalynn” este deja “household name” dușmanul stelist al fcsbistilor forumului :-)))) Recunosc, ai și tu renumele tău, un campion al fcsbismului, însă nu ai devenit încă brand, randoom da, este un fel de ... Zewa fcsbist! :-))))

La fel ca Vulpita sau Dani Mocanu.. un fel de "household name" dusmanul cocalar al tinerilor care chiar vor sa urmareasca ceva educativ pe youtube.. asta esti tu, catalynne, si te mandresti cu asta! :))))))))))

Vezi toate comentariile (246)
Comentează